Reklama

Reklama

Potomek slavného hledače pokladů sira Francise Drakea, Nathan Drake, konečně našel stopu k prokleté zlaté sošce ze Zlatého města v El Doradu. Když se však vydá na cestu, za zády se mu náhle objeví zakeřní konkurenti. (Falcon)

Videa (8)

Trailer 5

Recenze (587)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Uncharted" v podstate úplne splnilo svoj účel. Je to pohodový a funkčný dobrodružný film, ktorý si podľa mňa užijú všetci fanúšikovia oddychových dobrodružných filmov s hľadaním pokladu. Takže ak ste jedným z fanúšikov tohto typu filmov, smelo do toho. Myslím, že si to úplne v pohode užijete. Hry nepoznám, nakoľko som nikdy v živote nevlastnil Playstation. Odjakživa som bol PC-čkar a nejako mi to ostalo doteraz. Takže mohol som sa na toto celé pozrieť úplne nezainteresovanými očami a neporovnávať to s hernou predlohou. Z toho titulu si myslím, že duo Holland a Wahlberg splnili svoj účel. Myslím si, že Tom Holland je šikovný mladý herec, ktorý sa v Hollywoode nestratí a dáva Nathanovi Drakovi aj nejaký ten charakter. Oproti tomu ale mám pocit, že Mark Wahlberg v podstate hrá sám seba. Tak ako ho poznáme už z jeho iných projektov. A robí si svoju prácu fajn, no v podstate si myslím, že charakter Samyho v podstate je veľmi Wahlbergovský. Čo sa ostatného týka, vyzerá to podľa mňa dosť dobre, zloduchovia sú schopní a celkom ma bavilo ich sledovať. Obzvlášť Antonio Banderas je skvelý. Ak bude v budúcnosti pokračovanie, pokojne sa do toho opäť ponorím. Bola to fajn zábava, ktorej sledovanie som si úprimne užil. Hoci to nemá moc logiku a mnohé scénky sú tu dosť absurdné. Ale je to zábava sledovať. Hodnotenie: B ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Dal bych 4 hvězdy, nebýt to laděné do teen podoby, protože jinak nápad je fajn, potenciál to má, způsob, jak se navzájem všichni zrazují, mi přišel jak ze života, má to fajn triky, zvláště s těmi loděmi a vrtulníky nebo když vás holka srazí autem v letadle, dokonce tu dost dobře zahrál Banderas padoucha, jen mohlo být víc hlášek, puberťák méně nesmrtelný, pátrání více indianajonesovské, když už na něj odkazují i přímo, některé scény se snaží být spíše bondovské (ve stylu, než to zkazili Craigem), ale taky to malinko pokulhává. Ale celkově mě to bavilo a pobavilo a neměl bych problém vidět to znovu, myslím. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Hry jsem nehrál a bavilo mě to dost. Moderní Indy se svižnou akcí, solidními hláškami a zábavnými hrdiny. Není to nijak extra chytré, ale minimálně jeden zvrat mě dost překvapil. Dvě opulentní akce - letadlo a lodě šlapou jako hodinky, jen místy zamrzí ta nefunkční fyzika. Tom Holland po chvíli přestane připomínat Petra Parkera a dokáže to místy bez problémů utáhnout. Wahlberg je většinu času sebestředný sráč, ale hláškuje obstojně. Pořád je mi líto, že to netočil Carnahan, ale dopadlo to nakonec hodně fajn. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jako... Jako hodně moc *zííív" více než co jiného. Nemá to tempo, švih, charisma (a není to jen o nefungující dynamice Holland/Wahlberg) a kvůli okaté digitálnosti je to trestuhodně neživotné. Ve výsledku to není ani dobrý dobrodružňák a ani dobrý zástupce filmů dle videoher, ale spíše novodobý Hudson Hawk. To Tomb Raider s Alicií dopadl v těchto ohledech výrazně lépe. Raději si na YouTube pustit sestřih "Uncharted 4 all/best cutscenes 4k PS5" a je to to samé; jen o poznání našlapanější, navzdory delší stopáží lépe ubíhající, s fungujícími emocemi, lépe zahrané i napsané (speciálně dialogy!), se zdařilejší režií (o výpravě ani nemluvě) a paradoxně méně digitálně působící. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Jako velká popcornová zábava, která může v inteligenci a přepálenosti soupeřit s posledními pěti díly Rychle a zběsile, drtí Uncharted nedávné peklíčko Red Notice v každém směru. Když tedy člověk zcela ignoruje hry a bere to jako obyčejný dobrodružný akčňák, v němž Tom Holland a Mark Wahlberg hledají velký poklad, je to vlastně docela ok. (6/10) ()

Galerie (45)

Zajímavosti (24)

  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)
  • Na Nateově kufru ze sirotčince si lze všimnout samolepky s logem studia Naughty Dog, které je autorem mj. právě videoher „Uncharted“. (MatyM)

Související novinky

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

28.01.2023

Herním adaptacím se po letech nezdarů a posměchu začíná mimořádně dařit. Sony slaví úspěch s Uncharted nebo The Last of Us, Netflix zase s Arcane podle světa League of Legends, no a Amazon teď zkusí… (více)

Banderas by rád natočil třetího Zorra

Banderas by rád natočil třetího Zorra

28.11.2022

Mezi výborným Zlatým okem a ještě lepším Casinem Royale natočil režisér Martin Campbell taky moderní reboot (a pak výrazně slabší sequel) jiné slavný franšízy. Řeč je o Zorrovi z roku 1998, v němž si… (více)

Hvězdy herního The Last of Us součástí seriálu

Hvězdy herního The Last of Us součástí seriálu

10.06.2022

Fanoušci herní série The Last of Us včera díky akci Summer Game Fest obdrželi celou řadu skvělých zpráv. Tou první je, že se první díl dočká nové přepracované a definitivní edice s lepší grafikou a… (více)

Reklama

Reklama