Reklama

Reklama

Vlk z Wall Street

  • USA The Wolf of Wall Street (více)
Trailer 2
USA, 2013, 180 min (Alternativní 173 min)

Režie:

Martin Scorsese

Předloha:

Jordan Belfort (kniha)

Scénář:

Terence Winter

Kamera:

Rodrigo Prieto

Hrají:

Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Margot Robbie, Matthew McConaughey, Kyle Chandler, Rob Reiner, Jon Bernthal, Jon Favreau, Jean Dujardin, Joanna Lumley (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Film Vlk z Wall Street přináší podívanou z doby, kdy na Wall Street vládla pravidla Divokého Západu. Jen místo pistolníků na koních se tu prohánějí jachty a nahé blondýny a místo prachu nad prérií víří vzduchem bankovky. Někdy dokázal vydělat i 12 milionů dolarů za pouhé tři minuty. A peníze uměl také pěkně roztáčet. V jeho kancelářích běžně defilovala nahá dívčí dechovka, šňupaly se velehory kokainu, pořádaly se závody v házení trpaslíky, opice jezdily na kolečkových bruslích a se svou ženou souložil na matraci ze samých bankovek. Když mu v Londýně na večírku došly drogy, vzbudil svou newyorskou sekretářku, aby mu je poslala soukromým tryskáčem. Po každém velkém mejdanu ale přichází i odpovídající kocovina. Zvlášť, pokud kouzlení s akciemi je více než jen kreativní. FBI vás pak chce zatknout a mnoho dalších se chce pomstít. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (2 496)

waska 

všechny recenze uživatele

Bravůrní a fantastická filmařina! Drogám neholduju ( nikdy jsem se žádný nedotkl ), děvky mě nelákají a dá se říct, že poctivě pracuju. Tedy pravý opak Jordana Belforta. Přesto mě tento chlapík něčím fascinoval. Tím, jak dokázal lidi ukecat a sedřít je z kůže. Když se nechaj, tak proč ne :-) A Leonardo mu dodal na dokonalosti. Po dlouhé době jsem viděl narvané kino.. Naposledy na premiéře nových STAR WARS. ()

lakart 

všechny recenze uživatele

Scorsese se rozhodl zopakovat svůj mistrovský kousek Casino a já bych řekl, že se mu minimálně vyrovná. Je to pořádný kus dobře odvedené filmařské práce, kdy tří hodinová stopáž má užasné tempo, skvělé a neotřelé techniky pro vyprávění. Tam, kde je třeba se zastavit, film servíruje vynikající dialogy (rozhovor DiCapria s MacConaugheym je možná to nej z celého filmu), a kde je třeba zrychlit děj, tak se ocitáte v záplavě skvělého stříhu, výbušné hudby a užasných kamerových momentů. Takto našlapaný snímek je více, než jen dobře natočený životopisný film, ale ukázka dobré a poctivé filmařiny ze starých časů. Doufám, že už konečně Americká filmová asociace ocení fenomenální výkon DiCapria. Nevím, co by ještě musel zahrát, aby mu dali tu vytouženou sošku. Doufám, že nedopadne jako Paul Newman nebo Morgan Freeman, kteří si na svoji sošku museli hodně dlouho počkat. 100% ()

Black-star 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný film, který vás naprosto pohltí a to ani nemusíte být zběhlý v obchodování na burze. Film utek jako voda a ani jsem si neuvědomila že v kině sedím přes tři hodiny. Smekám před panem hercem (Leonardem DiCapriem) dorostl opravdu do veliké velikosti a jeho výkon je opravdu zvládnutý do nejmenších detailů. Scéna s LEMONKEM - nezapomenutelná. Mnoho hlášek které si nejde nezapamatovat. WOW - opravdu skvělý zážitek z kina jako už dlouho ne, všem moc doporučuji.! ()

Demonic189 

všechny recenze uživatele

Mozno po dalšom zhliadnutí 5*, ale po prvom, mierne (vážne len maličké!) sklamanie. Pán DiCaprio si musel natáčanie hrozne užívat (akoby nie, ved v nom prepichá polovicu stopáže), a preto podáva úplne suverénny výkon hodný Oscara. Zial, dalsie nominácie sú mi tak trochu zahadou...Film totiz nedrzí tak celkom pokope, skor je to "len" súbor velkého mnozstva velmi velmi podarených scénok (šukacie scény nesklamu nikdy, macko, obrna, scény na lodi, atd atd atd) s očakávaným záverom, kde vsetci vieme ako to dopadne. Taktiez mi chýbal vačší počet dramatických scén, ale i tá jedna (!) stojí rozhodne za to. Vseho vsudy výborný snímok (+ za hudbu), ktorého vyznenie pokazil mozno tak trochu zbytočný "hype" okolo neho. PS: Margot Robbie je momentálne to najkrajšie, čo môzeme na televíznych obrazovkých vidieť. Ak existuje nebo, tak vsetci anjeli vyzerajú ako ona a ak existuje peklo, tak vsetci čerti vyzerajú ako ona so štipkou kokainu na prsiach.EDIT: po kine je to za 5! ()

mazic 

všechny recenze uživatele

leonardo stagnuje (gatsby, wolf i django skoro stejně zahrané včetně krasných černých vlasů). Podstata filmu je totálně prázdná. Jak říkal Verbal (šokující souhlasit se zoofilním nekrofilem), ale znám i druhou stránku této profese a to jsou oškubaní senioři, svobodné matky a podnikatelé. Pokud chcete dramatický (i když ne životopisný a ne natočen scorsesem) film na stejné téma, vkládám odkaz. http://www.csfd.cz/film/10207-riziko/. Česká firma ( ne pouze jedna) inspirována Strattonem http://www.penize.cz/diskuze/185410-capital-partners-po-velke-pokute-od-cnb-chteji-firmu-znovu-zalovat-jeji-klienti . V současné době jsou tito "odborníci" rozlezlí v bankovním systému či pracuji v přejmenované firmě. Bůh s námi ()

vincchuppo 

všechny recenze uživatele

Absolutně našlapaná konverzační komedie! Nenechá vás se nudit a nenechá vás dlouho bez úsměvu a smíchu. Joků je tady stejně tolik, jako pasáží, kde se DiCaprio vytáhl. Líbí, líbí, líbí! ()

Chip89 

všechny recenze uživatele

Tento film bych vzala, z tříhodinového bych udělala hodinový a bylo by to super. 45 min - 60 min to byla prdel, zbytek ta prdel akorát bolela ze sedaček v kině. Pár vtipných scén, nádherné nahé slečny, hezký tělo Leonarda - tohle ale na kvalitní film nestačí. ()

Sudlice 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky/milovnice DiCapria určitě orgastická záležitost, pro mě jen snůška scének a "děsně chytrejch" proslovů. Zbytečně dlouhé a zoufale neatmosferické. ()

Anayka 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, morální bahno. Na konci mi z toho všeho bylo nějak smutno. Ale jinak nelze než doporučit, herci výborní, soundtrack úžasný, 3 hodiny utečou jak nic. ()

M0NCA 

všechny recenze uživatele

Nějak si to nemůžu odpustit, ale tohle byla, kurva, dost dobrá jízda! Tři hodiny se jen tak kocháte tím, jak si DiCaprio dává tu tuhle a tu támhletu drogu, občas obsouloží nějakou tu kurtizánu, párkrát i svou manželku, a u toho všeho se dost dobře baví, protože mít tolik peněz je vlastně nehorázná psina ve všech směrech. Nečekala jsem nic hlubokýho nebo dramatickýho a přesně to jsem taky dostala, 180 minutový exkurz do světa chlapíka, co si vytvořil svoje pravidla hry, a tak to má bejt, kámo! ()

joeko13 

všechny recenze uživatele

Veľmi podarený film o vychcanom hajzlíkovi, čo odrbával ľudí a nakoniec skončil vo väzení, keď ešte predtým stihol natreť, vo vidine nižšieho trestu, všetkých svojich kamošov...Čo však tento film posúva hore je výkon Leonarda a tiež to, že celých 180 minút som sa vôbec nenudil. Možno tento film má aj skryté posolstvo a "nebankovky" majú po chlebe, lebo ľudia po jeho vzhliadnutí budú viac obozretný a nenechajú sa napáliť...hahaha, to bol len naivný vtip :-) ()

Primavera 

všechny recenze uživatele

Film reálne zobrazuje prostredie boháčov, ktorí sa vedia baviť tak, ako keby mala byť táto minúta ich života posledná... super, to beriem. Problémom boli len miestami také tie klasické sentimentálne scény, ktoré mali útočiť na moje slzné kanáliky a žiaľ, nepodarilo sa. Kanáliky sa neplnili pri pohľade na poctivého príslušníka FBI, ktorí odmietne zašifrovanú ponuku na úplatok a aj tak hrdinsky zatkne finančného špekulanta a naďalej cestuje MHD so spodinou... Aj keď vo filme je taká tá gangsterská klasika - ženy sú blondíny a samozrejme hlúpe, aj tak bol Di Caprio neodolateľný a pokojne by som mu sekundovala ako hlúpa blondína, čo aj som, minimálne blondína určite. :-) ()

lol xD 

všechny recenze uživatele

Že peníze ničí charakter člověka, se učí malé děti. A že bohatým se chce stát každý, to taky všichni ví. Tak proč tuto pravdu někdo neunese ? Vždyť je to přesný snímek toho, jak dnešní společnost funguje. Každý z nás je její součástí, žijeme a fungujeme v ní a ani nemáme potuchy, kde, jak a proč přicházíme jak my, tak celý svět o prachy. Nevěděli to lidé ani když se rozjížděla Wall Street, ani to neví teď. Vždycky tu budou ti "chudí" a ti "bohatí"... Myslím, že film Scorsese je dílo nad dílo ! Mimo skvělého, pravdivého příběhu, jsem se ještě víc (nevěděla jsem, že by to ještě šlo o tolik více) zamilovala do Capria. Není možné, kam se tento herec vypracoval, jak zvládne zahrát tuto nelehkou roli a jaké grimasy při tom dokáže. Je to herec, který nám píše dějiny filmu. To by se dalo říci i o režiséru, který posunul filmový zážitek opět o příčku výš. Prostě jednoduše: byla to smršť peněz, drog, sexu, Leonarda a zábavy ve třech hodinách, které budou pro mě nezapomenutelné a úžasné do doby, než natočí ještě peckovější film (třeba i to se jednou stane :D). ()

Votvirak 

všechny recenze uživatele

Scorsese a DiCaprio to je prostě unikatně hustá dvojka ! Tří hodinový drama u kterého mě smíchy bolelo břicho. Hláškami se to tu jen hemží a toho koksu , radost pohledět :D . Rozhodně se těším,až si to v klidu zkouknu doma a pořádně se u toho vožeru,přesně tuhle potřebu ve mě TEN film vzbuzoval . ()

TetaJane 

všechny recenze uživatele

Tři hodiny nudy a čekání, kdy se začne konečně něco pořádně dít. Kdy jim někdo přistřihne křidélka a ono pořád nic. Nuda, sprosté hlášky, drogy, nuda, kozy, drogy, zadky, sprosté hlášky, kozy, nuda, drogy, sprosté hlášky, hodně koz, nuda, 1 dobrá hláška, nuda, kozy, drogy, zadek a hooodně vztyčených nejen prostředníčků. Není třeba se ještě někdy na to znovu podívat. DiCaprio hraje fajn, ale tyto "som boreček" role už mě u něho trošku vadí. ()

ER 

všechny recenze uživatele

Možná to mohlo být o něco kratší,ale toť asi vše. Hledat pihy na kráse nemá smysl a pokud se chcete přiučit metodám agresivního prodeje, pak lepší "instruktážní" film nenajdete. Tohle je fajn sexy zábava s poučením, že i 50m jachta se může potopit. Palec nahoru. ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Mám DiCapria čím dám radši, protože s věkem zraje jako víno. Tady hrál opravdu skvěle, ale i ostatní herci přihrávali výborně. Scorseseho dlouhodobě nemusím, ale tady se vytáh, hlavně asi tím, jak zvládl komediální žánr. Kdyby to prostříhal na 2 hodiny, bylo by to ideální. Takhle už jsem poslední hodinu nevěděl, jak si sednout. Nejlepší zážitek byl monolog McConaugheyho a samozřejmě scéna na schodech. ()

Související novinky

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Je Scorseseho novinka moc dlouhá?

Je Scorseseho novinka moc dlouhá?

21.02.2023

Režisér Martin Scorsese (Mafiáni, Casino) není rozhodně nováčkem v oblasti tříhodinových filmových kolosů. Vlk z Wall Street měl 180 minut a Irčan dokonce 209. Jeho novinka Killers of the Flower Moon… (více)

Nový film režiséra Harry Potterů má obsazení

Nový film režiséra Harry Potterů má obsazení

07.07.2022

Sérii Fantastická zvířata, spin-offu populární potterovské franšízy, se nedaří ani trochu tak dobře, jak asi studio i tvůrci doufali. Na nové díly tudíž nikdo nespěchá, což naopak uvolnilo ruce… (více)

Margot Robbie bude bruslit

Margot Robbie bude bruslit

27.03.2016

Blonďaté krásce z Vlka z Wall Street momentálně leží u nohou celý Hollywood. A rozhodně potěší vědět, že neusíná na vavřínech. Margot Robbie snad brzy uvidíme v komedii Whiskey Tango Foxtrot, která… (více)

Reklama

Reklama