Reklama

Reklama

Kletba z temnot

  • USA The Possession (více)
Trailer 2

Kletba z temnot vypráví příběh bývalých manželů Clyda (Jeffrey Dean Morgan) a Stephanie (Kyra Sedgwick) a jejich dvou malých dcer. Jednoho dne si mladší dcera Em (Natasha Calis) koupí na bleším trhu tajemnou skříňku. Od té doby se začnou s děvčátkem dít zvláštní věci. Em je skříňkou naprosto posedlá, nosí ji všude s sebou, je nervózní a chová se agresivně. Její matka začíná mít podezření, že skříňka způsobuje u dcery psychické problémy. A po sérii znepokojivých a nevysvětlitelných událostí rodina odhalí pravou příčinu. Zjišťují, že skřínka byla vyrobena pro Dybbuka – zlého démona, který se usadí v těle člověka, který ho ze skříňky osvobodil. A jejich dcera skříňku otevřela… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (475)

lamps 

všechny recenze uživatele

Naprosto rutinní duchařský horůrek, jakých už tu byly mraky, a to navíc ve značně lepším podání. Od začátku se střídá jedno klišé za druhým, úvodním "Podle skutečnosti" počínaje a vymítacím vyvrcholením konče, temná atmosféra z traileru zde funguje jen místy a že by mě v průběhu nějak vyloženě zamrazilo, to se mi nestalo ani jednou. Herci sice hrají slušně, ale určitý potenciál jejich postav je utopen chabým scénářem a dějovou předvídatelností. Na večerní skupinovou promítačku je to ještě ok, nejlepším žánrovým titulům to nesahá ani po kotníky.. 50% ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Manželská rozluka, vyvolala dybbuka." Přiznám se bez mučení (prováděném biblickými citacemi, cákáním olivového oleje a vyvoláváním jména Omnibus), že při většině vymítání zívám, div si sanici nevykloubím (taky zajímavý nápad), ovšem tahle posedlost mi sedla, jak dybbukova prdel na hrnec. Proszę chłopaka, zerknij z pudełka...wskoczyć do małej dziewczynki... pak se zas schovej do skříňky! A ze scény před zrcadlem mi naskočila husí kůže i pod jarmulkou. Při angíně už si nikdy nebudu svítit baterkou do krku! K úplné spokojenosti mi v tom chyběla jedna slavná scéna s krucifixem, ale uznávám, že masturbaci pětiramenným svícnem bych asi nerozdýchal. A ta malá už vůbec ne. Btw, nedávno jsem pobyl pár týdnů v nemocnici (JIP, Chirurgie, ARO, Chirurgie, ale teď už v cajku, už se tomu směju pod pejzy), kde mě i několikrát vyšetřovali v CT tunelu, až jsem si říkal: "Na co tam ti doktoři můžou pořád čumět?!" Tak už to vím... ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TATO TRUHLA BYLA VYTVOŘENA S PŘESVĚDČENÍM, ŽE SÁM ĎÁBEL MŮŽE BÝT POLAPEN A OVLÁDÁN“..... /// Tajemná skříňka s krásnejma rytinama a zvědavej parchant…. Ať už uvěříte nebo ne (jako že to tak fakt bylo…), furt je to celkem zajímavej příběh, zajímavá filmařina a už jen tím, že v hlavní roli je děcko, jsme zase vo kus dál. Nikdo se nechová jako úplnej kretén, ale jinak je to taková optimistická rutina. Proto furt vzpomínám na to, jak šéf přišel na pokec za Emily Rose. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Čumím jen na filmy podle skutečnejch příběhů. 2.) Chybí mi otec Jacob. 3.) Máme doma skříňku s hebrejským textem…(cože je tam napsaný? –Dibbuk? – no tak to je trapný….) 4.) Thx za titule ,,Freeman1777“ a ,,janauge. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Průměrný vymítačský horor. Technicky je to moc fajn, slušní jsou i herci, ale stokrát omletý příběh nic navíc nenabízí. Židovský exorcista se navíc dojmologicky v určitých chvílích pohyboval na hraně parodie. Finále slabší a "zlou" atmosférou z traileru film nakonec bohužel nedisponuje. U no-name řemeslníka rutinéra by to nemrzelo, ale Bornedal má na víc. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v kině. The Possession jednoznačně vede svou atmosférou. Kde moderní horory neumí navodit pořádnou atmosféru, tam tento film jede na plné obrátky. Lekačky jsou trošku slabší, ale pár slušných zde taky najdete. Obsazení se povedlo, Kyra a Jeffrey tvoří uvěřitelný (ex)pár a hlavně Natasha Calis umí být opravdu děsivá. A právě v těchto momentech, kdy vše ostatní klape, je vám celkem líto, že víte, co se stane příště, protože tento horor nepřichází s něčím ani trošičku originálním a tak divák, který už nějaký ten horor viděl, bude potěšen tím, že sice někdo umí pracovat s žánrovými pravidly, ale bude i trochu zklamán, že si je ani trochu neupraví. Peněz za film nelituju, film mě bavil a s čistým svědomím těch 80 % dám. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (15)

  • Film se natáčel v kanadském Vancouveru v Britské Kolumbii. (rafix)
  • Dybbuk je v židovské mytologii zlý duch hledající lidské oběti, do nichž by mohl vstoupit a ovládnout je. (MikeCool)
  • V roce 2004 vyšla v Los Angeles Times reportáž o muži, který údajně prodával originální Dybbukovu skříňku, jež způsobila každému z předchozích majitelů okamžiky nepředstavitelné hrůzy. Předmět nakonec zakoupil kurátor univerzitního muzea a začal zkoumat jeho minulost a neblahý vliv na její předchozí majitele. Pátrání ho přivedlo ke staré ženě, která přežila holocaust a po válce si přivezla zapečetěnou skříňku do Ameriky. (MikeCool)

Reklama

Reklama