Reklama

Reklama

Kletba z temnot

  • USA The Possession (více)
Trailer 2

Kletba z temnot vypráví příběh bývalých manželů Clyda (Jeffrey Dean Morgan) a Stephanie (Kyra Sedgwick) a jejich dvou malých dcer. Jednoho dne si mladší dcera Em (Natasha Calis) koupí na bleším trhu tajemnou skříňku. Od té doby se začnou s děvčátkem dít zvláštní věci. Em je skříňkou naprosto posedlá, nosí ji všude s sebou, je nervózní a chová se agresivně. Její matka začíná mít podezření, že skříňka způsobuje u dcery psychické problémy. A po sérii znepokojivých a nevysvětlitelných událostí rodina odhalí pravou příčinu. Zjišťují, že skřínka byla vyrobena pro Dybbuka – zlého démona, který se usadí v těle člověka, který ho ze skříňky osvobodil. A jejich dcera skříňku otevřela… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (475)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Kletbu z temnot bych rád uvalil na křupany a hovada, co předevčírem zabloudili do hradeckého CineStáru. Já nevím, kdo vám nakukal, že máte svoji super vtipnou a okouzlující povahu propagovat ve veřejných prostorách, ale příště bych prosil, abyste si doma dřív, než někam vyrazíte, udělali IQ test. A pamatujte přitom na to, že 37 neznamená jen zvýšenou teplotu, ale také poměrně výrazně rozvinutý stupeň debility. Jinak film postrádá větší atmosféru, za což může buď prostředí, v jakém se odehrává anebo to, že se mně během něho v klíně neválelo vystrašené rande. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Z větší části spíše thriller než horor. Jeden z nejlepších, troufám si říci nejlepší film o vymítání ďábla, který jsem kdy viděl. Oproti ostatním průměrným filmům o vymítání (např. Ďábel), se Kletba z temnot liší hlavně tím, že má příběh. Už od první scény mi bylo jasné, že tohle nebude jen tak ledajaký "béčkový" film. Na úplném začátku na mě zapůsobila kamera a jemně zpívající hlas, který ovšem naháněl hrůzu. Velkou roli hrála také hudba, která doprovázela celý příběh a velice mě nadchla. Ovšem důvod, proč jsem dal 5*, je ten že film je natočen podle skutečné události, a film je podle něho natočen na výbornou. Začal jsem se tedy o to zajímat a tak jsem se po skutečné události pídil po internetu a byl jsem docela šokován. Dybbukova skříňka skutečně existuje (Dybbuk je v židovské mytologii zlý duch hledající lidské oběti, do nichž by mohl vstoupit a ovládnout je). Dočetl jsem se, že ten kdo skutečně Dybbukovu skříňku vlastnil, prožil okamžiky nepředstavitelné hrůzy. Skříňku poté koupil kurátor univerzitního muzea, a zkoumal komu všemu prošla pod rukou. Vypátral ženu, která přežila holocaust a po válce si přivezla zapečetěnou skříňku do Ameriky. Štáb odmítl aby se natáčelo se skutečnou skříňkou. Natáčeli tak s atrapou, přesto štáb potvrdil, že při natáčení filmu se děli podivné věci. ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec to nebyl zas tak špatnej film jak jsem si původně myslel. Rozpočet 14 mil.USD, to mi nějak nevadilo. Příběh a nápad docela dobrý. Film se rozjížděl pomalu a když už se něco stalo, tak to nemělo na mě takový účinek. Pár lekacích scén se najde. Ale tenhle film nemá moc hororových prvků. Hodně věcí je tam nedořešených nebo nesprávně zpracovaných. Takže je to tak na půl. Přístupnost PG-13 se moc nepovedla, kdyby to bylo v R-ku, možná by to dopadlo trochu lépe. Některé scény ale byly trochu drsnější na tak nízkou přístupnost. Přesto se na to dá podívat, hodnotím s odř.ušima na 50% = *** ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Zcela neškodný horor s fajn šedivou atmosférou, který si ale stejně dobře jako v kině užjijete také na televizi. Rozhodně zaujaly netradiční střihy při napínavých scénách a perfektní klavírní soundtrack a jinak je škoda, že tu ze sebe hlavně ke konci dělá Jeffrey Dean Morgan takového tupce. Dybbuk box má stále co říci! ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Hneď v úvode som ostal trochu zaskočený, keď sa z tajomnej skrinky ozve čistou slovenčinou "Ja zjem tvoje srdce..., zjem tvoje srdce..." Neskôr je to síce vyložené ako poľština, ale toto znelo až príliš slovensky. Na horor som natrafil v dvd požičovni úplne náhodou, nič som od neho nečakal, ale dostal ma. Atmosféra je fajn, ľakačky tu veľmi nie sú, ale pomalý a stupňujúci sa strach je najsilnejšou stránkou filmu. Herec J. D. Morgan mi výzorom neustále pripomínal J. Bardema a detskí herci zvládli svoje party tiež skvele, čo nie je pravidlo. Treba pochváliť že sa diabol v závere neukázal v plnej paráde. presne takto sa to má robiť a záver je presne taký, aký by mal v hororoch byť. Napriek veľkému množstvu hororov na tému exorcizmu si myslím, že toto je celkom výživný horor. 80%. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (15)

  • Démonův tajemný jazyk je ve skutečnosti polština. (MareT.)
  • Film se natáčel v kanadském Vancouveru v Britské Kolumbii. (rafix)
  • Filmaři při natáčení použili živé můry. Velká scéna vyžadovala 2000 kusů tohoto hmyzu, který měl zaplnit dětský pokoj. Motýly museli přinést ve stádiu larev, aby se vylíhli na místě. (rafix)

Reklama

Reklama