Reklama

Reklama

Jessie

(seriál)
  • USA Jessie
USA, (2011–2015), 39 h 56 min (Minutáž: 22–50 min)

Hrají:

Debby Ryan, Peyton List, Cameron Boyce, Karan Brar, Skai Jackson, Kevin Chamberlin, Chris Galya, Carolyn Hennesy, Christina Moore, Josie Totah, Pierson Fode (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(98)

Obsahy(1)

Jessie je dívka z malé texaské vesnice, která sní o dobrodružství na celý život, a proto se rozhodne vyměnit noci pod hvězdami za světla velkoměsta. Je plná nadšení, že žije na vlastní pěst a rozhodnutá nenechat se velkoměstem zastrašit, takže brzy přijímá práci chůvy a stěhuje se do luxusního půdního bytu dobře situovaného páru Morgana a Christiny Rossových a jejich čtyř dětí, Emmy, Raviho, Luka a Zuri. Se spoustou příležitostí, které jsou teď na dosah, se Jessie pomalu začíná orientovat v ruchu velkoměsta. S překvapením zjišťuje, jak moc se při své péči může spolehnout na podporu a pomoc dětí. Mezi další spojence, kteří jí pomáhají udržovat správný směr, patří rodinný majordomus Bertram a roztomilý dvacetiletý vrátný Tony. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Gemini k tomuto seriálu (1)

Jessie (2011) 

Tak předně, seriál se nejmenuje "Džesí", ale "Džesej", aspoň to tak sama titulní postavička (kterou jsem si spletl se Selenou Gomez, aka Kouzelnicí Z Waverly... a z ložnice Justina Biebera) pěje v titulnej pesničke. Zadně je to další psychoteror z dílny Disney kanálu, a můžete hádat, co značí, že Hannah Montana už v lednu 2011 skončila, a že titulní roli Džesej (2011-2015, odpočívej v pokoji, a v kuchyni, a v hale, a v dalších místnostech...) ztvárňuje děvčátko ze Sladkého Života Na Moři... správně, bude se tu hudebnit, v tom standardně hrozném slova smyslu, jak ho umí právě Disneykanálníci. Ale o čem to tedy vlastně je? O ničem, samozřejmě:) Tak jinak - jaký je setting a starring? No, mladičké děvče z Texasu se "neuvěřitelně smolnou/žertovnou shodou okolností" stane chůvou v rodině superrežiséra a bývalé supermodelky/superúspěšné podnikatelky, kteří samozřejmě nejsou parodií Brada Pitta a Angeliny Jolie, jen mají jedno vlastní dítě, a k němu tři rasově vyvážené adoptované sviště (přičemž čtveřice dětí je samozřejmě vyvážená i genderově;)). Tedy pokud Inda považujete za Asiata - v opačném případě se Disney dopouští rasismu... A krom dětí se tam vyskytuje ještě otylý líný majordomus (sorry, ale Nilesovi od "pana Sheffielda" nesahá ani k horní hraně podrážek) a "domácí mazlíček" varan skvrnitý (pravidelně autor nejlepších hereckých výkonů). Všichni krom Džesej, majordoma a dětí mají jen epizodní štěky, za které ovšem sklízejí různé "awards" (jako ostatně samotný tento seriál... o tempora, o mores...). Ale abych nebyl úplně zlý, děj jednotlivých epizod je o tom, že někdo má problém, Džesej děti svérázným způsobem vychovává (ač sama teenagerka s dost rozbordelařeným životem a samozřejmě nulovými životními nebo nedej bože výchovnými zkušenostmi), a rodinná soudržnost všechny problémy odlehčenou formou vyřeší (alespoň taková je teorie v hlavách tvůrců). Pokud by vám snad čtyři série tohoto úchvatného - typicky Disneykanálně laciného - spektáklu nestačilo, můžete si dopřát ještě spin-off... a já vlastně nevím, proč toho k těmhle příšernostem, které przní vkus a duševno odrostlejších dětí, napíšu tolik:) Asi proto, že je potřeba znát svého nepřítele... 20% a jsem rád, že jezdím do práce ještě před sedmou, kdy to Déčko nasadilo... ()

Reklama

Reklama