Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Láska nebeská v polském kabátě. Je 24. prosince, tedy den, kdy se narodila Annie Lennox, ale také Ježíš Kristus, jak svým posluchačům připomíná moderátor populárního varšavského radia Zet Mikolaj. Když mu zavolá posluchačka Doris, která se marně touží zamilovat, vymyslí si pro ni na místě duchaplnou historku. A jako by tím narýsoval plán zázračného dne, ve kterém se protnou osudy pěti mužů a pěti žen...
24. prosince, v den, kdy se dějí zázraky, se protnou osudy pěti mužů a pěti žen. Psycholog Szcepan zachraňuje sebevrahy a celý svět, zanedbal však svoji rodinu. Jeho žena Karina má milence, pro dceru Majku není otec žádnou autoritou. Ale osud podivuhodně zasáhne a Szcepanovi vrátí roli otce. Karinin příležitostný milenec Melchior, který na Vánoce dělá v obchodním centru Arkadia Santu, obšťastňuje mnoho žen, jednou z nich byla i bohatá a krásná Betty, která toužila pouze po jediném, po dítěti. A vytoužený syn se jí právě na Štědrý večer narodí. Do nemocnice ji odvezou rodiče Wladiho, ředitele Arkadie. Stále marně čekají, až je syn seznámí se svou partnerkou. Wladi konečně tedy v tento den rodičům představí lásku svého života, kterou je - muž. Malgorzatě, krásné a dokonalé sestře Betty a šéfové radia Zet, zdánlivě nic nechybí. Její manžel Wojciech ale přivede na Štědrý večer domů Tosiu, malou uprchlici z dětského domova. Mikolaj, který pracuje v radiu Zet, by chtěl svému synkovi Kostkovi, se kterým po smrti své ženy žije sám, na Štědrý den vynahradit všechny večery, které musí trávit v práci. Jeho přísná šéfová Malgorzata ho ale nekompromisně odsoudila sloužit i na Štědrý večer. Během dne však Mikolaj několikrát potkává Doris, která se spřátelí s Kostkem, a protože je to den, kdy se dějí zázraky, zaklepe večer Doris na dveře jejich bytu... (Nova Cinema)

(více)

Recenze (233)

Yardie 

všechny recenze uživatele

Takových trošku slabších 80%. Velice příjemný snímek. Opravdu je v tom notně vidět inspirace Láskou nebeskou, ale vůbec to nevadí. Sice trošku pomalejší rozjezd, kdy do první reklamy mě to moc nebavilo, ale potom už to bylo fajn. Příjemná atmosféra, jednoduchý a příliš nekomplikovaný děj, vtipné situace a rozhovory, pozitivní nálada, to vše pěkně zabaleno do jednoho balíčku, ve kterém vše fungovalo, jak má. Děj byl sice dost předvídatelný, ale co na tom. Zde to vůbec nevadilo. Nebylo to přeslazené, taková velmi decentní romantika. Krásně se na to koukalo a stejně jako u Lásky nebeské film působí strašně sympaticky. Velká spokojenost! Howgh! ()

EllienPM 

všechny recenze uživatele

Veselé Vánoce, tati. Přeji ti, aby se dlouho udržel mráz a aby ses ještě dlouho neroztál :). Vtipná a vizuálně velmi líbivá slaďárna, až jsem si málem poplakal. Pan ředitel nakonec ten pytel brambor nedonesl, že? :) ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Poláci prostě umí. Tahle variace na Lásku nebeskou se více než povedla a strčí originál hravě do kapsy. Nejen tím, že je svou mentalitou bližší, ale i kouzelnějšími příběhy a sympatičtějšími postavami. Větší podíl dětí na příbězích pak dodal ději na síle a jen podtrhl pozitivní vyznění filmu. Až na příběh rodiny sebevraha se jedná o vtipné a milé propojené povídky vánočního rázu. V porovnání s Láskou nebeskou je film přirozenější, obsahově kvalitnější a sympatičtější, k tomu jsou polské herečky mnohem krásnější. ()

Nethar 

všechny recenze uživatele

OK, je to z Vánoc a je tam několik vzájemně se prolínajících příběhů, tudíž se nemůžeme vyhnout srovnání s Love Actually - to je ten důvod, nikoliv že by to snad jinak byly filmy srovnatelné. Love Actually bylo super, vánoční, romantické, srandovní. Tady se sází na vánoční atmosféru a do toho Somewhere over the rainbow styl dojemné písničky, to ale nestačí. Hezky se to na konci proplete, ale nevím nevím, všechno je to takové prvoplánové. Některé příběhy jsou pěkné a dojemné, některé divné, některé nudné a některé naprosto nadbytečně nudné. Hodně věcí v jednání postav je navíc příšerně přitaženo za vlasy. Takže taková houpačka - někdy jsem si říkal, že to je srovnatelné s českou kinematografií (kterou - omlouvám se - nesnáším), někdy to bylo povedené. Ve výsledku 2-3 * ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Dávaj si s happyendama na čas v tý polský tvorbě. Fakt to, co tu píšou někerý lidi, sedí – je to takový Love Actually na polskej způsob. Ale je to celkově kratší, místama o dost smutnější, jinde je zas trošku víc groteskovitej humor, chování a osud někerejch lidí se tu moc nevysvětluje (což je dobře a špatně zároveň – chyběl mi tam happyend toho kluka s telefonem), některý scény jsou dojemný víc účelově (skoro jsem se rozbulil) — a předevšim je mi to mnohem bližší, ač k Polákům a pochopení jejich mentality mám furt daleko. A stejně jako v LA tam hrajou téměř výhradně samý hezký lidi, takže je to i vizuálně atraktivní. PS: Product placement aut VOLVO je tam docela decentní a v jedný scéně i vtipnej, tak mi nevadil. 80 vánočních procent. ()

Cement73 

všechny recenze uživatele

Videné min. 3x a každý krát sa mi to zdá lepšie... úžasný vianočný gýč. V rámci žánru absolůtna špička. Plus môj obľůbenec Maciek Stuhr... pani Mikuláška je asi najsympatickejšia poľská herečka, čo poznám. 105% ()

Bukk 

všechny recenze uživatele

Vánoční filmy se hrozně těžko komentují, zvlášť těsně před nimi, když chybí jen 353 dní do těch dalších. A i když od první chvíle, kdy se seznámíme se všemi, je každému jasné, jak to skončí, neměl by to být vůbec problém. Je to hlavně o tom nechat všechno být, dojmout se (což díky občas celkem předramatizování a konečnému happy endingu ladně doplněného o emoční ždímačku "Over the Rainbow" musí zafungovat) a aspoň na tu malou chvíli zase věřit, že cokoli je možné. ()

JohnyD 

všechny recenze uživatele

Tam kde si ma nezískala Láska Nebeská ma dostala do kolien jej poľská kópia, ktorá sa v nej veľmi inšpirovala, ale zahriala ma u srdca omnoho viac, ako aj pobavila a rozšírila repertoár mojich hlášok. Mitja Okorn síce naverboval viac detských hercov, cez ktorých sa snaží predať čaro Vianoc, ale nie je to úplne na škodu. Poliaci proste umí. Smekám! Ja mám nový film do povinnej vianočnej jazdy a ak sa vám už opozerala Láska Nebeská odporúčam Listy do M. určite neprehlúpite. PS1: Roma Gąsiorowska a Agnieszka Dygant sú kočky. PS2: Na budúci rok určite navštívim Poľsko A jedna výstraha pre osamelé a zúfalé slečny pred nástrahami Silvestrovskej noci. ..„…takže se opiješ, poznáš někoho, skončíš s ním v posteli, máte šílený sex a druhý den máš fotky na facebooku, jak jste se líbali na záchodě.“ 9/10 ()

Smisek 

všechny recenze uživatele

Láska nebeská v polském podání..tedy bez americké lehkosti, kýčovitosti a jednoduchosti. Film je to skvostný, úžasné postavy, krásné dějové linky a zejména velmi nenucené podání vánoční nálady. I když budu stále preferovat Lásku nebeskou pro její kýčovitost, věřím, že tento film má na to zaujmout mnohem širší spektrum diváků..hodně povedené. ()

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Většinou když hledám nějaký nový vánoční film, narazím spíše na podprůměrné komedie. A proto je pro mě Noc plná zázraků takové zjevení, něco jako objevit sněhuláka uprostřed parného července. Čtyři hvězdy jsou hodně málo pro tenhle film nabitej vánoční atmosférou, písničkama a vtipem. A nehodlám brát v hodnocení ohled na tvrzení typu... Ale přeci jen Láska nebská to není. Poláci se vytáhli, krásný film, přál jsem si aby neskončil a ta atmosféra trvala donekonečna. Pět hvězd jak vyšitých! Zařazuju do svýho každoročního Christmas watch listu. P.S. - Všechny děti byly naprosto kouzelný. ()

kaze 

všechny recenze uživatele

Nie je to,ze lepsie ako love actually,ale pacilo sa mi to..presne tak ma vyzerat vianocny film..a poliaci urcite prekvapili..urcite sa necham nalakat aj na buduce! ()

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

Nádherný film, který se skutečně hodně podobá filmu Láska nebeská. Přesto bude můj příspěvek krátký - většinu mých pocitů vyjádřil ve svém příspěvku uživatel Malarkey, kterému za to děkuji :) ()

Bohnice05 

všechny recenze uživatele

Neskutečné překvapení v tom nejlepším slova smyslu. Film jsem neviděl od samého začátku a dokonce jsem si ani neplánoval, že na něj budu koukat. Prostě jsem přepínal kanály a najednou tam byl. Chytil mě a já seděl a hleděl. Říkal jsem si nejprve, proboha, vždyť to je hrozné, jak to vykrádá Lásku nebeskou! Chtěl jsem ale vydržet, abych viděl jak to dopadne, jak velký propadák to bude a abych se mohl třeba i polákům vysmát za chabý pokus. Ale jak jsem se díval a díval, zjišťoval jsem, že jsem se sakra spletl. Ten film mě prostě nadchnul. Ano z velké části právě proto, že jsem od něj nic nečekal, ale přesto musím říct, že je to na polské poměry, nečekaně zábavný a vyvedený kousek a velmi obstojná polská kopie onoho dnes již skoro kultovního vánočního filmu o lásce (ovšem v tom nejlepším slova smyslu). ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Ano zdá se to být podobné, jako slavná "Láska nebeská", ale z plagiátorství bych Poláky nepodezříval. Naopak v mnohém to je originální a dokonce lepší, než slavná komedie. Vánoční příběhy začínající na pěti místech se navzájem prolínají až dospějí do šťastného finále. Ale tady se to právě liší od "Love actually". Ty happy-endy nejsou dokonané, tvůrci filmu nechávají na divákovi, jak ten který příběh bude pokračovat, je tady jen naznačeno, že by to mohlo pokračovat správným směrem, ale jisté to není. Jistě je úsměvné, že pravověrný rocker dává takovéto "limonádce" pět hvězd, ale věřte, že i rocker potřebuje občas pohlazení po duši. S realitou našich životů má tento film pramálo společného, protože je to téměř pohádka a ta, na rozdíl od skutečného života končí většinou dobře. ()

brumbrum odpad!

všechny recenze uživatele

Strasna konina.. Je mi do placu, aky neskutocny srackovy odpad dokazu vyprznit Poliaci. Doba sa meni, asi starnem.. clovek uz nemoze spoliehat na polskost polskej vyroby. Kopia Almost love, americka sragora, ale uprimna v tom aspon, ze bola americka, prava, ako shitburger a drekdonald. Kecy o sukackach, lacne scenky s hudbou vykopirovanou z FinalCut library, do toho americke slagre, dake kefovacky z nevery a uzasne dospele male deti. Nestihli sme sa uz dozvediet, ci je jeden z protagonistov buzik, po hodine som to vzdal. Ludia mili, ked toto je polsky film, tak Lenin objavil USA. Fakt komplet grc, chcel som dat jednu * za snahu natocit daco vesele, ale fakt sa neda. ODPAD. ()

Reklama

Reklama