Reklama

Reklama

Už teď mi chybíš

  • Velká Británie Miss You Already (více)
Trailer 5

Milly (Toni Colette) a Jess (Drew Barrymore) byly odjakživa nejlepšími kamarádkami. Od dětství spolu sdílely absolutně všechno – tajemství, šaty, dokonce i kluky, se kterými chodily. Návštěvy bujarých večírků plných alkoholu a drog či vyvádění ztřeštěností jim zůstaly od mládí až do dospělosti. V životě ale jednou nastane chvíle, kdy se každý musí začít chovat dospěle... Nebo ne? Snažit se žít „dospěle" má ale různé podoby. Zatímco Milly má úžasnou práci a žije v krásném městském domě s manželem Kitem (Dominic Cooper) a dvěma dětmi, Jess a její přítel Jago (Paddy Considine) žijí bohémským životem na hausbótu na londýnském kanálu. Přátelství Milly a Jess je však stále pevné jako skála a život je jednou velkou zábavou. Každá zábava však jednou skončí a pro Milly s Jess to platí dvojnásob. Jess po mnoha neúspěšných pokusech, kdy se pokusila otěhotnět, konečně prolomila smůlu a chce s Milly oslavit radostnou zprávu. Ta má bohužel úplně opačnou novinku – byla jí zjištěna rakovina prsu. Dlouholeté kamarádky se tak ocitají před životní zkouškou, jak se poprat s vážným onemocněním jedné z nich, když druhá prožívá nejradostnější období svého života. Vydrží jejich přátelství všechno špatné i dobré? (Bohemia MP)

(více)

Videa (8)

Trailer 5

Recenze (141)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Toni Collette je chuděrka neuvěřitelně ošklivá a já ji její roli sex bomby absolutně nedokázal uvěřit. Její rakovinné proměny poté vyznívaly do prázdna, ba dokonce v samotném závěru svého tažení vypadala paradoxně nejlépe. Kromě toho mi vůbec nesedlo, jak je scénář napsán. Je to takové zvládání rakoviny v americkém stylu. Navíc postava Milly byla napsána tak anti sympatickým a rušivým dojmem, že mi po celou stopáž lezla nesnesitelně na nervy a nedokázal jsem se tolik zakoukat do děje. Rádoby komediální část nefunguje vůbec a nejlepší z celého filmu je bez debat dramatická závěrečná půlhodinka, což byla jediná část, která mě zaujala a probudila ve mně nějaké emoce. [35 %] ()

AloeB 

všechny recenze uživatele

Nechci kvalitně natočený vážný film nijak shazovat, ale bohužel nejde o styl děje, který bych vyhledával. Snad ještě nejsem natolik dospělý, aby mne tato témata tolik drásala, snad jen potřebuji mnohem vulgárnější zábavu, to netuším, ale film mě moc nebavil. To nic nemění na jeho dobrém provedení, na skvělém přístupu k tématu rakoviny a na krásném znázornění vztahu dvou kamarádek. Co měl, splnil Miss you already na jedničku, je jenom škoda, že i skrze své komorně dramatické pojetí postrádá jakýkoliv přesah. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

4* Díky tomuto filmu jsem si Toni Collette přidal mezi své oblíbené herečky, Měl jsem ji sice rád i předtím, ale tady mě přesvědčila, že si zaslouží tam být za svou univerzalitu. Přejdu však raději rovnou k tomuto filmu. Ano, je to sentimentální doják, který si spíš užijou ženské než chlapi, jak tu občas v komentářích zmiňují. Ale na druhou stranu je film natočen s lehkým vtipným nadhledem a lidským pohledem na nemoc - rakovinu a problémy s tím spojené. Proto mi nepřišel tak prvoplánovitý a bylo se i čemu smát. Příběh nenudí a herecky je na slušný úrovni. Takže ho můžu za sebe doporučit a dát hezké čtyři hvězdičky. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Nevim jestli si tvůrci nevzali trochu moc velké sousto. Ten film se totiž snaží toho říct strašně moc, je plný trochu divně poslepovaných zvratů a aby toho nebylo málo, míchá se tu ještě několik různých linií. Jo, má to i svoje a fajn holčičí momenty ale jako celek to nepůsobí uplně tak, jak bych od podobného filmu očekával. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Fňuk filmů o smrtelných a smrtících diagnózách jsou mraky, tenhle je ale jiný. Nemocná je nejen akutně nesympatická, ale navíc ukazuje, že příznakem každé vážnější nemoci je zvýšená hladina sobectví. Ať jde o ženu s rakovinou nebo muže s rýmou, každý nemocný myslí na sebe, na sebe a pak až na sebe. A čím je mu hůř, tím víc omezuje už tak omezený prostor, kam zahnal všechny své blízké, až nakonec vše zaplaví Mé nemocné já. Výjimky existují, samozřejmě, stejně jako existují víly a vlkodlaci (tzv. pravděpodobnost „prý“). Milly je navíc taková ta přátelská mihule, kolem které jen tak proplujete a ona se na vás přisaje a odsaje, až když z vás zbude jen ohlodaná kostra. No a Jess je ke své smůle rybka k nakousnutí. Oběma přihrávají dva mořští slimáci, horší exemplář je klučina Kit, který patří k Milly a Jessin Jago Bago Mago (nebo jak). Ani blízcí nemocných to nemají lehké, když nemoc ignorují, pacient je lítostivý a nevrlý, když ji dramatizují, je lítostivý a nevrlý. Tady je střední cesta opravdu zlatá. Pro obě strany. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Když si Jess (Drew Barrymore) a Millie (Toni Collette) povídají o diagnóze rakoviny a pleši, řekne Jess, že pleš je běžná. Na to však Millie odpoví, že běžná je jen u mužů, miminek a u E.T. Tím naráží na jednu z prvních rolí představitelky Jess, Drew Barrymore, ve filmu E.T. - Mimozemšťan (1982). (hansel97)

Reklama

Reklama