Reklama

Reklama

Na palubě letadla Concorde roste napětí a nejistota! Nachází se tu totiž televizní reportérka Maggie Whelan (Susan Blakely), která má v rukou kompromitující materiály a právě se stala terčem pomsty bývalého milence, zrádného pašeráka Harrisona (Robert Wagner)... Ona i všichni cestující - ve hvězdném obsazení Alain Delon, Sylvia Kristel, Bibi Andersson a další - jsou ve smrtelném nebezpečí, kterému se budou snažit uniknout! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Všechny další díly od Letiště 75 jsou jen odvarem původního filmu, ale tohle je i proti dvěma předchozím nehorázná břečka, někde na úrovni současných direct-to-DVD filmů. Tomu odpovídá neskutečně přepálená zápletka, neskutečně špatné triky a nemožně blbé dialogy. Klasický příklad nedostatku soudnosti. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Concorde má vypnuté motory aby se vyhnul tepelně naváděným střelám, které na něj vyslala "ničí" stíhačka. Concorde padá volným pádem směrem k mořské hladině a když je cca. 100 metrů nad ní a motory jsou stále vypnuté, ledově klidný hlavní pilot pronese: "úplně cejtim jak se mi potí nohy". 20% ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Představa, že tohle bylo míněno vážně, je děsivější než případná katastrofa - kterou ovšem u filmu tohoto ražení alespoň trochu zkušený divák nemůže očekávat. V prvních deseti, patnácti minutách vše vypadá slibně, v duchu nejlepších žánrových tradic - navíc s naplno využitou překvapivě štědrou producentskou rukou a zcela luxusním Georgem Kennedym. Ono vlastně všechno, co se neodehrává na palubě titulního Concordu je o několik tříd výš než ten zbytek. Teď jsem vlastně ukřivdil scénáristovi, i když jen malou špetkou, kterou představuje imrvére zhulený černý saxofonista. Zbytek cestujících je skutečně jen do počtu, a lze ho v závislosti na konkrétní postavě charakterizovat slovy jako nezajímavý, trapný či zbytečný. Nebudu ztrácet čas popisováním té kupy logických kopanců až naprostých zhovadilostí, které musí urazit inteligenci kohokoliv, kdo je evolučně výše než PoPo - politik populista(TM), respektive ti, kdo na jeho hýkání slyší. Neodpustím si jen výsměch kvalitě vizuálních efektů (a tím nemyslím jen exploze) a vzpomínku na mé obočí, které se při svém výletu vyvolaném posledním záběrem filmu v návalu údivu zarazilo až o linii vlasů. Tohle "pokračování" série Letišť zkrátka není víc než třetiřadá bejkárna, které se v hlavní roli kdovíproč zúčastnil Alain Delon (abych uvedl věci na pravou míru - on tam je, ale rozhodně nehraje). Nezaslouží si víc než 20%. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Televízne pôsobiaci blockbuster, ktorý je tým smiešnejší, čím sa snaží byť napínavejší. Vizuálne efekty a vôbec strih dramatických scén bez nadsádzky čistý Ed Wood, a herci majú svoje postavy za trest. Pritom dejová premisa, kedy je lietadlo ohrozované hneď pri dvoch letoch - z Washingtonu do Paríža a potom z Paríža do Moskvy - nebola úplne od veci. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Dokud Joe v rychlosti přes dva machy neotevře v kokpitu okýnko, pořád jakž takž dobrý. Pak už ale Concorde padá, a nemusí to být ani z oblak. Neuvěřitelně amatérský scénář, kterému můžete věřit jeden útok, a čistší duše možná i dva, ale tři atentáty a několik "špičkových" přistání odradí i aviatického laika. Delon nemá co hrát, ani Kennedy nemá co hrát. Před začátkem projekce jsem měl dojem, že se budu koukat na francouzský film. Během něj mi ale došlo, jak SPOkoJENĚ se pletu. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (9)

  • Letecká společnost Federation World Airlines vlastnící Concorde je smyšlená, jejím předobrazem je Trans World Airlines. (Robbi)
  • Červené letadlo, určené ke zničení bezpilotním letounem, je stíhačka McDonnell F-4 Phantom II. (Stejšn)
  • Výrobní imatrikulace letounu Concorde byla F-WTSC. Ovšem pro film ji má změněnou na F-BTSC. (Robbi)

Reklama

Reklama