Reklama

Reklama

Bílá královna

(seriál)
  • Velká Británie The White Queen
Trailer 1
Velká Británie, 2013, 9 h 57 min (Minutáž: 58–62 min)

Předloha:

Philippa Gregory (kniha)

Hudba:

John Lunn

Hrají:

Aneurin Barnard, Rebecca Ferguson, Amanda Hale, Oscar Kennedy, Reece Pockney, Juliet Aubrey, James Frain, Max Irons, Janet McTeer, Hugh Mitchell, David Oakes (více)
(další profese)

Epizody(10)

Seriál Bílá královna strhujícím způsobem ztvárňuje jedno z nejdramatičtějších a nejbouřlivějších období v dějinách Anglie. Příběh lásky a chtíče, svádění a podvodů, zrady a vražd je vyprávěn z pohledu tří zcela odlišných, ale stejně neústupných žen – Alžběty Woodvillové, Markéty Beaufortové a Anny Nevillové. Ve svém honu za mocí budou používat intriky, mistrnou manipulaci i ženské půvaby, aby se probojovaly na anglický trůn. Je rok 1464 a Anglie se před příchodem Tudorovců na trůn zmítá uprostřed války o legitimního krále. Je to trpký souboj dvou stran jedné rodiny – rodu Yorků a rodu Lancasterů. A všechny tři ženy zoufale touží získat korunu. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (82)

arbitr 

všechny recenze uživatele

Jak mám rád historické seriály a od STARZ zvášť musím napsat, že tenhle mě moc nezaujal. Špatní herci, zdlouhavé a nezáživné pasáže, na svou dobu příliš uhlazené a romantické. A tak jako u jednoho z mála svého druhu jsem jeho sledování přerušil po pár dílech. Vzhledem k tomu, že BBC oznámila, že další sezona nebude, tak se k němu už asi nikdy nevrátím. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Celkom príjemné seriálové prekvapenie, hlavne z pohľadu vykreslenia jednotlivých postáv a ich hereckých predstaviteľov. Okrem krásnej R. Ferguson tu jednoznačne dominuje Amanda Hale, ktorej výkon v kontexte jej postavy Margaret Beaufort bol často až šmakózny, radosť pozerať. Asi tak nejak som si ju vždy predstavoval. Ani čo sa týka "palácových" intríg si nemôžem sťažovať. Zaujímavá šachová partia, ktorá trvá cca dve desaťročia, poskytla dostatok záživnosti a len minimum nudy. Samozrejme, niektoré diely ma bavili menej a iné zase viac, ale vo všeobecnosti som ani raz nebol sklamaný, hlavne keď si k tomu pripočítame aj peknú výpravu. Tiež sa mi páčilo ako umne tu boli výmysly a rôzne čáry-máry v podaní žien Riversových zakomponované do reálnych historických udalostí, vidno, že autorka predlohy sa v danom pomerne chaotickom období anglických dejín vyzná dokonale a čo je hlavné, nechýba jej ani veľká dávka fantázie ako dať tejto zaujímavej téme punc lákavého populizmu, takže tento seriál si určite užijú aj neznalci, dokonca aj tí, ktorí dejiny nemajú moc v láske. Veľká spokojnosť. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí Bílé královny musím říct, že se určitě jedná o lepší historický seriál ze světa anglického aristokratického středověku. Má to dobrý námět, kvalitní středověké prostředí, mnohdy některé díly nabízí i solidní příběhové přesmyčky, které mě lákají do dalšího sledování. Jenže k tomu všemu je tady strašný množství romance a navíc je Bílá královna a ženské kolem ní tak strašně hysterické, že jsem měl co dělat, abych ty kecy o dětech vůbec ustál. Po shlédnutí podobných seriálů ale okamžitě tušíte, kde autor Hry o trůny sbíral inspiraci… ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od seriálu jsem si sliboval mnohem více, než jsem následně dostal. Tvůrci evidentně nepracovali s přemrštěným rozpočtem, takže se veškerá akce odehrává mimo záběr a mnohem větší pozornost se věnovala romantice a častému odhalování tělesných partií (ano, horňáci jásají). Do děje byla, čertví proč, vepsána i jakási čarodějnická linie (asi pro úspěch Harryho Pottera), která mi fakt lezla na nervy. Dohromady to pro mě byla jedná velká směs negativ i pozitiv, takže neutrální tři kousky zhruba vystihují můj názor na celý tento počin. ()

Elví 

všechny recenze uživatele

Přestože jsem se v druhé polovině série trochu ztrácela v tom, kdo s kým a za kolik, a měla nutkání po 8. díle, kdy naposled vydechne král Edward (Max Irons - čerstvě v mém TOP 10 a momentálně na vrcholu žebříčku mých idolů), to vypnout, vydržela jsem až do konce. Ačkoli bylo jasné už od začátku, jak to dopadne, bylo zajímavé sledovat všechny ty pletichy dokola. Také oceňuji, že jsem byla ušetřena pohledu na useknuté hlavy - opravdu nemusím vidět vše. Škoda, že druhá série nebude :( ()

Galerie (285)

Zajímavosti (8)

  • Aj napriek tomu, že po skončení prvej série mnoho fanúšikov čakalo pokračovanie, The White Queen sa druhej série nedočkalo. Podľa tvorcov to nikdy ani nebolo v pláne. (lilina133)

Reklama

Reklama