Reklama

Reklama

Mortal Kombat 2: Vyhlazení

  • Česko Mortal Kombat 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mortal Kombat 2 je novým dobrodružstvím, které začíná tam, kde předchozí film skončil. Odvážní bojovníci musejí opět čelit protivníkům ve službách nelidského Shao Khana, vládce Vnějšího světa, který prorazil vesmírný tunel mezi Vnějším světem a Zemí, aby ji ovládl. Jeho Armádu temnoty vedou nemilosrdní bojovníci s nadpřirozenými schopnostmi - Sindel, kdysi krásná královna, nyní hrozné ztělesnění smrti, obrovský kentaur Motaro a ninja Ermac, mistr telekinetických sil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (331)

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

V kvalitatívnom páde a hnusnosti pri tvorbe pokračovana sa tejto odpornej sračke vyrovná snáď len NEKONEČNÝ PRÍBEH 3. Alebo analytickejšie - veľmi snaživý veľmi zlý film, pri ktorom zohráva svoju úlohu nekritické zbožňovanie prvej časti mojou maličkosťou. Je tu toho ďaleko viac, než v jednotke, ale realizované je to takmer nepredstaviteľne horšie. Do výtvarnej podoby a efektov bolo vložených minimálne toľko isto nápadov a nadšenia, takisto kvalita bojovej choreografie je silne premenlivá, ale réžia katastrofálne zlyháva a herci sú ťažko otrasní ochotníci. ()

Traffic 

všechny recenze uživatele

Výtky zděšených dobových recenzentů, že druhý Mortal Kombat se ani nesnaží předstírat, že má zápletku, sice ve svém odsudku znějí hrozně sebejistě, ale z hlediska videoherních adaptací jsou pomýlené. Právě proto, že film se absolutně nezdržuje s expozicí je navzdory dementním dialogům postav (Dcera: "Matko, ty žiješ?!" Matka: "Zato ty teď zemřeš!") přínosem a vzhledem k přímočaré předloze založené výhradně na turnajových bitkách adekvátní remediační praktikou. Ono to totiž není jen tak, jak tvrdí Bittanti ve svém "Technoludickém filmu", že remediace formální logiky videoher musí vždy spočívat v opakování (Lola běží o život, Na hromnice o den více...), ale podle mě stejně tak může být vyjádřena naopak minimalizováním vyprávění, tedy jakousi vyprázdněnou narací založenou na atrakcích. Z tohoto pohledu cením Vyhlazení více než první díl, který navzdory pokusům o vertikalizaci a zapojení několika zdánlivě rovnocenných protagonistů, zůstává stále příliš konvenčním. ()

Reklama

spikey1 

všechny recenze uživatele

Já si nemůžu pomoct tohle je ztělesnění devadesátek, techno hudba, Kung-fu, střih jako z tanečního videoklipu:))) navíc když jste fanda hry, tak prostě... tohle je guilty pleasure... jasně... film fakt stojí za starou belu, ale já to beru jako humornou věc. jinak chápu přesně každého kdo rovnou dává odpad:) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Netreba nad tým zbytočne rozmýšľať. Scenáristi to zjavne tiež nerobili, takže jednotka oproti dvojke pôsobí ako veľkofilm roka. Keď Randy Meeks hovoril "sequel je automaticky podradná záležitosť", nemal pravdu. Nájdu sa dvojky, ktoré sa vyrovnajú originálu. Druhý Mortal Kombat medzi ne každopádne určite nepatrí. Hoc musím podotknúť, že seriál bol na tom ešte horšie. Škoda, že v dvojke nezostal aspoň sympaťák Christopher Lambert; nahradil ho akčný béčkar James Remar, ktorý mal v 80. rokoch hrať Hicksa vo Votrelcoch, ale napokon nehral (resp. chvíľku áno, ale potom bol pre-obsadený Michalom Biehneom). No a keď vám z filmu utečie s prepáčením béčkar á la Lambert, tak to už je vážna situácia. Akcia má vďaka tvrdým songom sem-tam slušné tempo, ale celkovo je to jedna veľká mizéria. Diváci neboli takým prudkým prepadom kvality nadšený, tak nečudo, že snímka s rozpočtom 30 miliónov na celom svete zarobila len smiešnych 15 (porovnajte s jednotkou: rozpočet 18, celosvetová tržba 122). ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Tak oproti Andersonovu prvnímu dílu znatelný pokles kvality. To, že Raidena nehraje Lambert mi až tolik nevadilo, tento herec taky tak špatný nebyl. Nemůžu tomu dát úplný odpad, jelikož jsem docela fanoušek hry a postavy byli vymyšleny dobře. Příběh také docela ušel, i když to nebylo to pravé ořechové. Bohužel zde totálně selhal režisér a efekty byly totálně k smíchu a kazí celý film. 35% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • I když se populární postavy z počítačové hry jako Mileena a Noob Saibot objeví ve filmu, nikdy nejsou osloveni jménem. (HellFire)
  • Kvůli nedostatku času a peněz museli herci a kaskadéři zahrát více rolí. Například Ray Park si zahrál Raptora, Tarkatana a kaskadéra, J.J. Perry pak Scopriona, Cyraxe a taktéž kaskadéra. (HellFire)

Související novinky

Hvězda Raidu v novém Mortal Kombat

Hvězda Raidu v novém Mortal Kombat

11.07.2019

Herec Joe Taslim (The Raid, Rychle a zběsile 6) byl obsazen do role Sub-Zera v připravovaném rebootu akčního Mortal Kombat. Taslim, který v minulosti reprezentoval Indonésii v judu, se naposledy… (více)

MK3 sa začne nakrúcať

MK3 sa začne nakrúcať

09.08.2005

Séria Mortal Kombat, ktorú solídne započal Paul W.S. Anderson a rozdrvil John R. Leonetti, sa čoskoro stane trilógiou. "Trojku" s podtitulom Devastation nakrúti istý mink - režisér, ktorý už má na… (více)

Reklama

Reklama