Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posádka hvězdné lodi U.S.S. Enterprise zkoumá nejvzdálenější kouty a nezmapovaná místa vesmíru. A zde se setkávají s novým, záhadným nepřítelem, který je i celou Federaci vystaví těžké zkoušce. (Cinemart)

Recenze (823)

xthomascz76 

všechny recenze uživatele

Nejslabší z nových Star Trek filmů, s odstupem času mi zůstalo v hlavě jen pár scén. Nezbývá než doufat, že další bude zase o kus lepší. ()

Motherlovebone odpad!

všechny recenze uživatele

Tak to byla opravdu lumpárna. Děj se nedá pobrat. Postavy stojí za vyliž a hlavně - mě vůbec, ale vůbec nezajímalo, co se stane v příštim záběru a jak to asi dopadne ()

KiJi 

všechny recenze uživatele

POMALU, POMALU, RYCHLE, RYCHLE. To je základní krok tance foxtrot. A v tomto duchu se odehrává třetí díl Star Treku. Úvodní část nám ukazuje vyhořelost kapitána, kterého rutina plnění misí ve vesmíru deptá. A hezky ve zkratce nahlédneme i do života posádky – na lodi se setkávají se stále stejnými lidmi, a to vede nejen k ponorce. Pak diváka navede k tajemné mlhovině, záhadou, co je za ní….a tím typicky startrekovské vyprávění končí; tedy ještě zbyly charakteristické fórky a špičkování konkrétních postav jako např. Kostry a Spoka. Děj se zrychluje, přichází více akce, která má napětí, drive. Ale také nechtěné a nelogické mouchy akčních filmů (hrdinové pobíhají po cizí planetě, která skoro celá po nich pátrá, a nepochytají je ???…). Vše se začíná zjednodušovat až k triviálnosti. Hlavní padouch připomínajícího Khana má stejně jako v jiných dnešních filmech pozérský postoj ničitele lidstva s těžkou chůzí a definitivními řečmi o zkáze, utrpení atd. Jinak je to dobrá zábava, pěkná sci-fárna a snad se od poetiky Star Treku ještě více neodkloní. ()

Morzan 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem "skvělé". Měl jsem trošku obavy že nový režisér zase změní podstatu filmu jež zanechal Abrams, ale naneštěstí příjemně překvapil a za celé dvě hodiny nejenom, že neklopýtl, ale nádherně vystihl celkovou povahu filmu. Ta je pro mě dnes již téměř srdeční záležitostí, takže nezbývá nic, než pochválit dobrou práci jež odvedl a shlédnout znovu. ()

shaggy16 

všechny recenze uživatele

Ako Star Trek fanúšik som po predchádzajúcej časti (Into the Darkness) dlho odkladal pokračovanie. A po dopozeraní som sa nevedel rozhodnúť medzi 4 a 5*. Neviem, či pomohla výmena režiséra (predovšetkým menej rôznych "žiarivých" scén s lens-flare efektom je viditeľný), alebo scenáristické spoluautorstvo Simona Pegga, ale tento film ma nenudil ani jednu minútu, mal dostatočné tempo, minimum nelogických scén a cliché a je dostatočne kvalitným nástupcom aj pre skalných fanúšikov Star Treku. ()

Ajka13 

všechny recenze uživatele

Jak dobrý může být film, když u něj v půlce usnu? Akce, akce, zase akce, akce, akce, jen akce... Takže nuda. Asi tomu chyběl charismatický Cumberbatch. ()

vecnykritik 

všechny recenze uživatele

Film není vůbec špatný, ale čekal jsem od Star Treku něco jiného než posádku hipsterů. Perfektní vizuály, ale za to nepřemožitelná posádka, která by se v klidu mohla jmenovat Supermans. Celá posádka se chová jako školní výlet. Kapitán a důstojníci jsou nezodpovědní a ze všeho si dělají srandu. Film pro mě kromě začátku nemá vůbec žádné napětí, za to přehršel akce. A co na tom, že umře půl posádky – kapitán má přece narozeniny! Více na: Star Trek: Do neznáma – hipster Star Strek ()

SaMaeL98 

všechny recenze uživatele

Mně se tento díl líbil náramně. Zajímavá a celkem originální zápletka, kvalitní CGI, ti samí hrdinové (RIP Anton). Jsem zvědav, kam zavede Enterprise další díl... bez Čechova, ale doufám, že na podobně dobrodružnou a super cestu. ()

Vopice2

všechny recenze uživatele

Netroufám si hodnotit, protože ač jsem to viděla asi před měsícem, tak si vůbec, ale fakt vůbec nepamatuju o čem to jako bylo. Což teda o něčem vypovídá. Jediný co mi galerie připomněla byl Čechov, kterýmu bych před kamerou nevěřila ani smrkání. ()

ardeas 

všechny recenze uživatele

Najslabsi z trojice, nechyta sa na predoslu retoriku, no nie je to taky prusvih pri tom vsetkom, co sme dostali tento rok, stale sa to drzi nad hladinou, ale napriek tomu, ze mam pocit, ze to zobral reziser i scenarista tak trocha z druheho konca, nakoniec sa to ukazalo vo svetle dojmu ze uz sme to tu mali a velmi to noveho neprinieslo. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Koho by to napadlo, že tajwanský pošuk, co točí rychlozběsilé cool trapárny, dokáže natočit i stejně dobrý Star Trek jako pan Abrams??? A scénář Simon Pegg? To jako vážně. No vážně. Do neznáma mám mnohem radši než abramsovo Do temnoty. Sofia Boutella, jinak docela průměrná alžírská šeredka, vypadá v kostýmu mimozemské vybělené rajdy tak překvapivě sexy, až by jeden zatoužil po mezidruhovém křížení. Do Neznáma je tak trochu akčnější a o dost popkornovější (tedy tupější) Star Trek než ty Abramsovy, ale i tak je to pořádná jízda. ()

KraLuban 

všechny recenze uživatele

Vždycky, když koukám na jakýkoliv ST, říkám si opakovaně - o čem to dop*dele vlastně je?? Na tohle asi člověk musí být fakt fanoušek, mě přitahuje zvědavost. Je to dobré, je to trapné, je to divné, je to ST. Svět scif-fi, který opakovaně a neustále popírá pravidla fyziky (WTF?), jakékoliv planetární ekologie a virologie, exobiologie...je to pozitivistické, retropadesátkové, debilní a vlastně zábavné, nesmyslné...a přesto se nakonec vždycky vracím. Do vesmíru, kde si pamatuju jen hlavní postavy (mlhavě), kde všechno jde (páč to příběh chce), kde si opakovaně říkám "to si snad dělaj pr*el"...přesto se vracím. V tomhle je ST: Do neznáma ukázkovým reprezentantem. Miluju vesmír Vetřelce, který funguje na normálních pravidlech a každá chyba hrdiny zabije stejně spolehlivě, jako vetřelci samotní. To je čistokrevná sci-fi. V porovnání s tím je ST universe pí*ovna vyššího řádu. A přesto se znova vracím do světa ST, netuším proč. I u tohohle dílu jsem se zase ptal proč...a přesto vím, že budu zase čumět na díl další. Ale tenhle díl nakonec 4*, přičemž tak 1,5* je za scénu, kdy Enterprise prolétá rojem raket a hraje Beastie Boys jako rušící kulisu. Protože tahle scéna je slovy Barneyho Stinsona legen....waaaaait for iiiiit...daaaaary. Jo, u tohohle mi fakt padla huba....let´s make some noise...FUCK YEAAAAH:)!! ()

Motyuek 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru nejslabší z novodobých Star Trek movies. Sice jsou tu zajímavé inovace ve smyslu toho, že si Enterprise v boji ani neškrtla (není to spojler, je toho plný trailer). Takže začátek zajímavý a dobrý, ale pak už se to celé odehrává nějak divně. Nevím, třeba za čas změním názor a právě tu divnost si oblíbím, ale teď mi to prostě nesedlo. ()

zurivymlok 

všechny recenze uživatele

Star Trek: Do neznáma není špatný film, ale problém je, že Justin Lin do filmu vnesl až příliš ze série "Rychle a zběsile" - hlavní hrdinové jsou neprůstřelní, nesmrtelní a prakticky nezranitelní a když už náhodou někdo prohrál, vždy přijde záchrana v poslední chvílí. Nicméně co člověk akceptuje v jedné sérii, není vhodné pro jinou sérii. A patrně i proto šly zisky filmu oproti předchozím dolů. No, jsem zvědav, co s tím udělá Tarantino, pokud to klapne. To nás patrně čeká nejukecanější, ale taky nejdrsnější Star Trek v historii. :-) ()

Související novinky

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

28.03.2024

Filmové pokračování rebootované série Star Treku, jež by navázalo na třetí díl Star Trek: Do neznáma, bylo již několikrát oznámeno, aniž by se práce na něm jakkoliv pohnuly. Do absurdna byly tyto… (více)

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (více)

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Tarantino a krvavý Star Trek?

Tarantino a krvavý Star Trek?

08.12.2017

Loňská sci-fi Star Trek: Do neznáma vydělala o 120 milionů méně než její předchůdce, což v Hollywoodu obvykle znamená stopku. Chystaný čtvrtý film s posádkou Chrise Pinea se tak přestal řešit (měl v… (více)

Reklama

Reklama