Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posádka hvězdné lodi U.S.S. Enterprise zkoumá nejvzdálenější kouty a nezmapovaná místa vesmíru. A zde se setkávají s novým, záhadným nepřítelem, který je i celou Federaci vystaví těžké zkoušce. (CinemArt)

Videa (30)

Trailer 5

Recenze (823)

Morien 

všechny recenze uživatele

Z té novodobé trilogie pro mě rozhodně nejzábavnější příspěvek. A z velké míry je to určitě tím, že je tady hodně oslabená pozice kapitána Kirka jako hlavního hrdiny a oproti němu jsou posíleni všichni ostatní. Je super konečně posádku vidět spolupracovat jako tým. Plus simonpeggovské vtipy a klasická hudba, samozřejmě. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jako space opera je to spíše v ranku Marka Stonea než "zamyšleného" Star Treku (tam se to drží jen úvodní desetiminutovku), tempo je sice blockbusterově zběsilé a akce častá, jenže trestuhodně nepřehledná a tak to paradoxně nejlépe funguje jako nahláškovaná komedie, co se nebere vůbec vážně. A jde jí to k duhu. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Právem se hřeší na dynamiku posádky, protože vztahy mezi postavami (a dle chemie i mezi jednotlivými herci) jsou díky veškerému špičkování a podporování tím hlavním. Zatímco první díl sázel na hledání vlastního já a druhý prohluboval vztahy, tentokrát Enterprise míří za epizodickým vesmírným dobrodružstvím, které po akčním infernu při prvním setkání s Krallem bohužel trochu usíná. Pro hlášku se naštěstí nejde daleko a obměna hybatelů děje vydatně prospívá, vždyť Scotty s McCoyem mají snad víc prostoru než v obou předchozích filmech, zatímco Uhura překvapivě ustupuje do pozadí. Nebýt ale dokonale gradovaného finiše, tak nevím, nevím. Jednotlivé linky se chvílemi lepí dohromady jen těžko, záporák až do odhalení své (byť očekávané) identity nemá kde sbírat body a až od chvíle, kdy se dostane do akce zaprášená motorka, začalo jít konečně zase o tu pravověrnou kosmickou jízdu se všemi slíbenými atrakcemi. Silnějších 70%, které ale paradoxně jako rozlučka se současnou podobou posádky fungují naprosto dokonale. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Star Trek : Do recyklace. Ok neříkám, že jako lehce nadprůměrný vtípky a megalomanskou akcí nacpaný sci-fi blockbuster to svůj účel nesplní, ale očekával jsem víc. Na druhou stranu, dalo se čekat víc vzhledem k osobě režiséra? asi těžko. Justin Lin opět potvrdil, to co o něm vím už dávno a sice, že je to mistr přes popcornový výplachy pro široký masy, ale tím veškerá jeho invence hasne. Dobře nebudu tvrdit, že předchozí díl Do temnoty je nějaký geniální umělecký dílo s přidanou hodnotou, ale tady mi prostě zoufale chybí ta Abramsova preciznost a smysl pro detail. Navíc příběh je takovej nijakej na konci sice do sebe tak nějak zapadne, ale mě to nijak extra neoslnilo. No a tý vaty je tu prostě neúměrně mnoho. Někdy jsem měl pocit, že tvůrci vlastně ani nevědí co chtějí točit, protože chvílemi se to tváří smrtelně vážně chvílemi je to zase komedie století, ale všechny ty hlášky který navíc místy působí trochu na sílu jsou jenom chabou výplní slabého děje a přestřelené akce, ale tak dobře abych jenom neservíroval kritiku, tak nějaká nuda k nepřežití to zase není. Akční scény dostatečně velkolepý a řekněme, že i zhruba tak každýmu třetímu vtípku se i zasmějete, ale invence na bodu nula. Naštěstí jsem měl dost alkeholu po ruce a celý to mělo takovou specifickou atmosféru, prostě letní kino, plátno jako kráva, hvězdy nad hlavou, má to svoje kouzlo co vám budu povídat... Takže ve výsledku velmi smíšený pocity, ale když to vezmu kolem a kolem, tak pozitiva nakonec asi převládnou. Uvidíme kam se tenhle novej Star Trek kterej mě jinak docela baví posune, protože i když je tenhle díl nejslabší, tak díky Abramsovi je to celé tak dobře nastartované, že by to museli dát režírovat nějakému vyloženému nemehlu, aby to zkazilo. Lin splnil zadání, ale je to až příliš velká sázka na jistotu. Na příště bych uvítal návrat Abramse, nebo aspoň na pár věcech zapracovat, protože je toho dost co by se dalo vylepšit. Jisté je, že už se nedočkáme Antona Yelchina, takže tenhle film už navždy bude rozlučkou s ním. Co se mě týče, tak to žádný můj velký oblíbenec nebyl, ale takhle blbě zemřít, to bych nepřál ani svému největšímu nepříteli.60% ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Justin Lin a Star Trek, to je nešťastné spojení. Dříve vždy šlo ve Star Treku řečeno slovy TGM o ideály humanitní, víc se v něm mluvilo než jednalo, byla to celkem chytrá podívaná, Star Trek: Do neznáma je ale ovšem jen bohapustá limonáda...jakoby Justin Lin minul dlouhou řadu celovečerních filmových zpracování a obloukem se vrátil někam na začátek k první řadě televizního seriálu. K pohyblivým obrázkům útočícím leda na první signální. Jeden z nejzbytečnějších blockbusterů poslední dekády... ()

Galerie (142)

Zajímavosti (36)

  • Monokl Chrise Pinea (James T. Kirk) na konci filmu je opravdový. Je to následek natáčení bojových scén. (dobrota128)

Související novinky

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

28.03.2024

Filmové pokračování rebootované série Star Treku, jež by navázalo na třetí díl Star Trek: Do neznáma, bylo již několikrát oznámeno, aniž by se práce na něm jakkoliv pohnuly. Do absurdna byly tyto… (více)

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (více)

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Tarantino a krvavý Star Trek?

Tarantino a krvavý Star Trek?

08.12.2017

Loňská sci-fi Star Trek: Do neznáma vydělala o 120 milionů méně než její předchůdce, což v Hollywoodu obvykle znamená stopku. Chystaný čtvrtý film s posádkou Chrise Pinea se tak přestal řešit (měl v… (více)

Reklama

Reklama