Reklama

Reklama

Šingeki no kjodžin

(seriál)
  • Japonsko 進撃の巨人 (více)
Trailer
Japonsko, (2013–2023), 36 h 45 min (Minutáž: 23–85 min)

Předloha:

Hadžime Isajama (komiks)

Hrají:

Romi Paku, Akeno Watanabe, Susumu Čiba, Unšó Išizuka, Hiroši Kamija, Júki Kadži, Juiči Karasuma, Tomokazu Sugita, Kódži Jusa, Minami Takajama, Hideaki Tezuka (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(89)

Lidé byli nuceni bojovat s obry o záchranu svého pokolení. Když se schylovalo k nejhoršímu, postavili několik měst pod ochranou mohutných zdí, které obři nedokázali překonat. Po jedno celé století si lidé za hradbami mohli oddechnout a žít v relativním míru, avšak odříznuti od okolního světa. Mír ale trval jen do dne, než jedno z těchto měst, obehnané zdí, Maria, bylo napadeno dosud nevídaným šedesátimetrovým obrem, kterému se ochranu města podařilo překonat. Ústřední postava příběhu Aren Jaegar se svou adoptivní sestrou Mikasou při útoku přicházejí o svoji matku a vydávají se vstříc nehostinému světu. (-Victor-)

(více)

Recenze (187)

Light_ 

všechny recenze uživatele

Po letech čas na koment, tento masterpiece to vyžaduje. AoT představuje komplexní, emocionálně zdrcující a mrazivé podobenství války a nenávisti, ale i přátelství a lásky. Z počátečního spektáklu a typického shonenu se příběh postupně vyvijí v epos o vztazích, krutosti lidstva a jeho předsudků. Z titánů se postupně stávají jen kulisy, ve kterých těmi hlavními monstry jsou lidé a jejich neutišitelný strach z neznáma či touha zachránit své přátele. Excelentní rozmanité postavy, božský soundtrack, kvalitní animace, monumentální emotivní příběh a jeho provázanost od první až do poslední minuty, nejepičtější wow momenty (S02E06), AoT má vše. Zážitek, na který nikdy nezapomenu. ()

spawnxp 

všechny recenze uživatele

Po pěti dílech musim říct, že dost dobrý. Scénář je sice z větší části obvyklej japonskej "nevědomej" mix (obří monstra, ztráta autorit/rodičů, mladý idealistický kusy jako jediná záchrana ve válce, megamasakry civilistů atd) ale je tu jedna vyjímka - tady se nežvaní o pacifismu, tady se bojuje. Doufám že to udržej. ()

Sakikura 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době parádní anime skvost. Už je to dlouho, co jsem naposledy pouštěla epizody jak na běžícím páse. K dokonalosti tomu sice něco chybí, ale za zhlédnutí to určitě stojí. Z počátku mi to přišlo moc citově vypjaté a brutální, ale s dalšími epizodami, které trochu eliminovaly tu atmosféru plnou smutku a beznaděje kvalita o dost vzrostla. Tleskám! ()

LuKiss 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že jsem od tohoto anime moc neočekával. Doba mečů a mušket mě moc neláká, ale když se potom na onen poklidný venkov přihnal obr a za ním pak jeho věrná skupina dalších a začli hromadně požírat lidi a bourat baráčky, začal sem trochu věnovat pozornost i příběhu. Nakonec musím přiznat, že mě anime chytlo více než sem čekal, od většiny ostatních se liší hlavně tím, že klidně eliminuje i postavy, které se zdají pro příběh důležité a hlavní hrdnina není superman během prvních pár bitev. ()

JackStrange 

všechny recenze uživatele

Smrt, bezmoc a teror, tohle všechno na váš dýchne z obrazovky hned v prvním dílu. Pomalé tempo umocňuje atmosféru, nechává čas seznámit se s postavami a s jejich motivací. Souboje vypadají úžasně a i když je občas chování postav nelogické, každá zbytečná smrt jen podtrhuje jakou převahu ti obři vlastně mají. Úžasně depresivní podívaná, která (pozor spoiler) nekončí hollywoodským happyendem, ale spíše ještě vyhrocenější situací. Ode mě pět hvězdiček. ()

Teelus 

všechny recenze uživatele

Ze začátku ve mně tohle anime vyvolalo nadšení - líbila se mi animace, potěšila mne surovost a zápletka zněla zajímavě. Časem ale seriálu dle mého došel dech a člověk se začal nudit, a to ani nemluvím o manze, kterou čtu již spíš z povinnosti. O titána tam nezavadili, ani nepamatuji, jen se tam kecá a řeší nějaké politikaření a korupce, ale tím, že z příběhu, který převážně těží z akce, udělali rádoby hlubší záležitost, mám za to, že seriál do budoucna dost pohřbili. K tomu, co nám zatím v animované verzi předložili se dá říct, že za shlédnutí to stojí, když už kvůli ničemu jinému, tak kvůli akčním scénám, které vypadají bombasticky, a v neposlední řadě i proto, že kdo z anime fandů to neviděl, je prostě mimo mísu. Hlavní hrdina je patetický loupák a ústřední trio s ním tvoří yandere drsňačka a ufňukaný ťulpas, který rád vede extrémně emotivní řeči, které mne přiměli znásilňovat skip tlačítko. Zbytek postav je spíš taková vata, nemohu říci, že by mi někdo přirostl vyloženě k srdci, krom kapitána Leviho, ten je vtipný. Díky relativně originálnímu námětu je to dle mého lehce nadprůměrný počin, ale těch chyb je tam zkrátka příliš mnoho, resp. nebyl dle mého využit potenciál, který tato série měla. ()

Khare 

všechny recenze uživatele

Perfektní anime! Sakra násilné, ale umírání se pro mě ani po dvaceti dílech nestalo rutinou, nedobře mi při něm bylo pokaždé (ta droboučká, křičící tělíčka v obřích hubách titánů... brr!), možná tím víc, že bez ohledu na důležitost tu nemá žádná z postav patent na přežití. Palec nahoru za akční scény i morální rozměr celého příběhu - některé scény jsou pro mě vyloženě nezapomenutelné (Erwinův proslov a rozhodování, kterou jednotku si vybrat, experimenty na Sonnym a Beanovi, odhazování mrtvých na útěku). Škoda jen změny openingu, ten první byl úžasný, ten druhý je nuda a šeď. ()

Cvachetka 

všechny recenze uživatele

Nejspíš to má své mouchy, ale musel jsem se na to pořád díval dál. Sotva skončil jeden díl, hned jsem chtěl vidět další a to mi říká, že to pro mě bylo perfektní. Dávám 100% a těším se na druhou řadu. Jsem docela zvědav i na film, i když u něj nebudu nejspíš zklamán když se nepovede. Seriál bohatě stačí. ()

Mikuko 

všechny recenze uživatele

Uh, co na to říct. Ze začátku bych ráda řekla, že u tohohle anime jsem musela těžce překousnout hloupost hlavní postavy, která je občas opravdu otravná a nesnesitelná a kazí mi celkový dojem z tohohle anime. Když však Erena ignoruju, zbytek není tak špatný. SnK má rozhodně jedny z nejluxusnějších soundtracků a když příjde na anime všeobecně, tak má velmi dobrý koncept. Je zvláštní a zároveň lehce děsivé, jak dobře funguje nápad obřích, lidem podobných kreatur bez rozumu, kterých jediný cíl je požírat lidi, aniž by k tomu měli pořádný důvod. Anime je propletené záhadami a otázkami, které se bohužel zatím moc nevyřešily, a zároveň akcí a skvělou animací. Nejlepší scény jsou asi právě ty, kde postavy používají manévrovací vybavení k přesunu ve vzduchu, a taky souboje obrovských titánů v kombinaci se skvělými soundtracky. Ikdyž je těžké překousnout hloupost Erena, jeho věčné křičení a klišé s "já se nevzdám, protože mám kamarády", trochu to zachraňují ostatní dobré postavy (včetně šílené Hanji, nebo tichého, badass Leviho), a proto dávám 4* a očekávám druhou sérii, která už vím, že bude mnohem lepší. ()

987Castiel 

všechny recenze uživatele

Dejovo a nápadom druhé najlepšie anime, aké som kedy videl. Prvú polovicu série som sledoval jednu časť denne, ale tú druhú už som musel dať naraz, tak rapídne sa to zlepšovalo. Graficky doposiaľ špička anime sveta. Soundtrack taktiež epický. Emóciami nabitá bomba. Príjemnou zložkou sú informácie poskytované uprostred každej epizódy. Obľúbené postavy Mikasa a Captain Levi. Teším sa na pokračovanie, na ktoré nás navnadil posledný záber na kľúč od pivnice Erenovho domu. ()

Hummer93 

všechny recenze uživatele

Četl jsem, že Attack on Titan je velmi povrchní a konzumní seriál. Musím ale tvrdit naprostý opak. AOT je geniálně komplikovaná série, odhalující s každou sezónou nové souvislosti. Mezi tuctovými anime seriály je toto dle mého docela vzácné (ale ne neexistující samozřejmě). Seriál je doplněn kvalitní animací, která dokáže v pravých chvílích ohromit a skvělou a velkolepou hudbou. Jednotlivé díly jsem doposavad přímo hltal, a myslím, že druhá polovina finální sezóny už mi nezkazí.  5/5 ()

Modular 

všechny recenze uživatele

Tak, konečně jsem došli ke konci jedné z nejpopulárnějších anime sérii současnosti, Šingeki no Kjódžin. Tato anime série extrémně zpopularizovala anime po celé planetě a neustále nabývala další a další fanoušky, kteří se všem beznadějně snažili dokázat, že je to ta nejlepší anime série vůbec. Víte ale, jaký je v tom háček? Že není. A nikdy nebyla. AoT bylo od začátku velmi jednoduchým šónenem, který se postupem času měnil v něco, čím nebyl, tedy tvrdou seinen akcí napěchovanou filozofickými otázkami, krví, bojem a vlastně vším možným. Stala se z toho jedna velká parafráze na druhou světovou, což mě osobně nevadilo, naopak se mi tato část AoT líbila podstatně více, ale problém prostě vždycky dělala ta první půlka. Tak tomu tedy bylo, dokud jsem si nepřečetl (a poté i zhlédnul) celý poslední arc, který naprosto pohřbil to, co se mi na AoT líbilo. Jo, stále to má úžasnou animaci a OST, to bez debat. Ale ani kdyby se snažili bůh ví jak dlouho, tak takhle zpatlaný a odfláknutý příběh nejde spasit. Klíšé, Deus Ex Machina, plotarmor u postav, které měli už umřít dlouho před tím... Všechno skončilo u zoufalého konce "láska nade vše". Omlouvám se, ale tohle mě neuvěřitelně namíchlo. Všechen ten potenciál takhle zahodit, to je prostě zločin. Sakra, tohle sice není na zklamání z Tokyo Ghoula, ale je to hned pod ním. Po zprůměrování sérii vychází hodnocení 7.75/10. ()

Mancunian 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po 10 letech tu máme konec jedné velké série plné zvratů a nečekaných událostí. Závěrečná série byla naprosto fantastická a i dlouhé čekání na každou epizodu stálo za to. Nezbývá mi nic jiného než dát plné hodnocení. Shinzo wo Sasageyo! ()

Setanta 

všechny recenze uživatele

Po posledním díle měním hodnocení na 5*. Samo, celé je to vykonstruované... ale zábavně, zručně, japonsky a s myšlenkou. ()

Katakimiku 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejpopulárnějších a nejoblíbenějších anime vůbec a podle mě mu tak vysoké hodnocení patří právem. Dějová linka stále překvapuje náhlými zvraty, které nikdy nepůsobí vynuceně a většinou jsou i dobře předem naznačené. Před zhlédnutím jsem se trochu bála, aby mě boje mezi lidmi a titány dokázaly na 4 série zabavit, ale tohle anime mi to vyvrátilo hned v 1. sérii. Akce je úžasná (to jak se houpou na lanech ve vzduchu😎) doplněno o skvělou hudbu, která vtáhne do děje. Skvělé zajímavé charaktery se zajímavými motivacemi. Záporné postavy tady prakticky neexistují, člověk si může vybrat stranu se kterou souhlasí a se kterou naopak ne a pak ho seriál klidně donutí během vteřiny názor změnit. Kromě několika slabších arců a pomalejšího začátku, je to za mě naprosto perfektní záležitost. 9.4/10 ()

HanzoBureshi 

všechny recenze uživatele

VELKOLEPÝ ZÁŽITEK! Nikdy bych nevěřil, že nějaký anime seriál má možnost dosáhnout tak velkolepých rozměrů! Je to naprosto špičková a promakaná práce, kde nelituji ani jednoho momentu. Ten seriál má naprosto všechno. Tvůrci se s ničím nepářou, a když před několika lety odpálili první epizodu, která obsahovala spoustu kruté bolesti, tak jsem věděl, že toto bude opravdu velké. Nečekal jsem, že kvalita poroste ještě výše. Postavy jsou naprosto výborné a není tu snad jedna, která by mi nějak vadila, ať už se jedná o ty dobré, neutrální nebo některé záporáky, kteří mi hodně přirostli k srdci, což u záporáků není běžné. Příběh je 100% bezchybný a dal mi ten pocit, že to tak mělo celou tu dobu být. I když se jedná o jeden příběh, tak je dobré vidět, jak ta každá série se zaobírá něčím odlišným, viz. třeba titáni, zrádce, politika, atd. Je tu několik naprosto tolik výborných dialogů a překvapujících momentů, které budou diváka šokovat, a jeden určitý cliffhanger už asi nikdy nezapomenu. Seriál je i doplněný několika OVA epizodami, které parádně rozšiřují tento krutý svět. Kromě toho všeho tu jsou Sawano Hiroyuki a Kohta Yamamoto, kteří mají na svědomí ten nejlepší soundtrack u anime, který jsem kdy slyšel, to samé platí pro úvodní znělky díky Linked Horizon. Je to vtipné, brutální, dechberoucí, strašidelné, napínavé smutné…. Ten pocit, kdy chcete zapomenout, aby to člověk viděl znova prvně, tak ten jsem neměl hodně dlouho. Mé hodnocení: 10/10 ()

ssamo 

všechny recenze uživatele

tak som sa po dlhom čase prehovárania dal na túto vecičku, a napriek všetkým odporúčaniam a chvále ma toto anime dáko výnimočne neoslovilo. možno to je iba preto, že to nie je práve môj typ. proste príliš rýchle, uponáhľané... najviac mi prekážalo to, že stále sa tam niekto naháňal, utekal, lietal, skákal, mlátil sa alebo aspoň vrieskal. bežne mi to nevadí, ale tu mi to prišlo troška prehnané. ST nie zlý, nie výnimočne dobrý. každopádne, zvládol som to, pozeralo sa to rýchlo a dobre a prakticky nemám nič závažnejšie, čo by som mohol vytknúť. tri hviezdičky mi pripadajú optimálne. ()

GemBirD 

všechny recenze uživatele

Skvele a jednoznacne jedno z najlepsich anime za rok 2013 a jedno z najbrutalnejsich anime ake som kedy videl. Postavy umieraju ako na beziacom pase a vy si nikdy nemozete byt isty, ktora postava sa dozije konca dielu. Velka skoda je, ze dej sa prakticky za 25 casti nikam neposunul a nic sa nevysvetlilo, co nam naznacuje, ze nas caka dalsie anime s 200 castami a ja neviem, ci je to ta spravna cesta... ()

Reklama

Reklama