Reklama

Reklama

Clona

(seriál)
  • Velká Británie The Lens
Trailer
Česko, 2014, 6 h 8 min (Minutáž: 52–53 min)

Scénář:

Marek Epstein

Kamera:

Jan Cabalka

Hrají:

Kryštof Hádek, Vica Kerekes, Viktor Preiss, David Novotný, Rostislav Novák ml., Taťjana Medvecká, Jan Hartl, Simona Prasková, Jordan Haj, Jenovéfa Boková (více)
(další profese)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Clona je příběhem, v jehož středu stojí postava mladého policejního kameramana Romana (Kryštof Hádek). Ten svou práci, kterou mu dohodil jeho otec (Jan Hartl), vnímá jako jednoroční výplň, kterou je nucen absolvovat po neúspěšných přijímacích zkouškách na vysokou školu. Při jedné z prvních akcí se však situace fatálně zvrtne a banálně vyhlížející výjezd se změní v tragédii, při níž pod koly ujíždějícího automobilu umírá Romanův otec. Touha vyřešit otcovu vraždu, napínavá policejní vyšetřování a Romanův vztah k Lence (Vica Kerekes) i vlastní matce (Taťána Medvecká) jsou leitmotivy celého seriálu. (Česká televize)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (165)

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi sedlo, obyčejný kluk, obyčejný život a obyčejné sny.....práce u policie z pohledu zrcadlovky a mladého začínajícího fízla Kryštofa Hádka, napínavé, české a hlavně zábavné.....doporučuji podívat se a zamilovat se do krásné Vici Kekeres, nebo do malebných záběrů z našeho krásného hlavního města. ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

7/7 Práce s kamerou perfektní, obsazení rovněž (Hádek skvělý, Vica taktéž a Preiss s Medveckou jakbysmet), scénář se po prvním díle rozvíjí jen pomalu a na to, že má seriál pouze 7 dílů, bojím se, že se nestihne pořádně rozjet. Ale nechme se překvapit, zatím tři a půl. Bohužel ani druhý díl neukázal žádné tempo, děj (pokud zde nějaký nalezneme) se neskutečně vleče. Dobří herci a perfektní kameraman někdy nestačí... Třetí díl je prozatím nejlepší, ovšem pořád k dokonalosti hodně chybí, a to především slušný děj. Kamera pořád perfektní, herci ale moc nemají co hrát. ()

Reklama

Ferinka 

všechny recenze uživatele

Vica je svým způsobem hezká ženská, nicméně ptala jsem se taktéž našich východních sousedů i ti říkali, že JÍ NENÍ ROZUMĚT ANI ZBLA! Což je škoda, protože občas svým monologem přispěla i k posunutí děje.. Jinak seriál fajn, trošku po reálné stránce přitažené za vlasy (viz Hádek všude jako první a neposlechl jediný rozkaz), ale napětí a akce na mě fungovaly.. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Znělka seriálu navodila očekávání dynamické kriminálky. První díl to však nepotvrdil. Nebyl špatný, ale očekávání jsem měl o chloupek vyšší. Snad budou další díly více o vyšetřování a bude to na tři hvězdy s čistým svědomím. Druhý díl také plave na vodě, navíc s podivně nelogickým rozuzlením případu. Po kompletních sedmi dílech: dvě až tři hvězdy... ()

venison 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi "umělecké" zpracování - vizuálně se na seroš kouká příjemně.. Škoda Hartla, kterého jsem už delší dobu nikde neviděla :-( A Preiss by měl rozhodně dostat větší roli :-) Vica Kerekes už je pro mě celkem okoukaná a jako Hádkův protipól se mi absolutně nehodí.. Některé případy byly silnější, některé slabší.. Co mi na filmu vadilo hodně je, že se zabývá moderními digitálními technologiemi (foto, video, dron), ale spousta situací, která se kolem těchto hračiček točí by v reálu nemohla dost dobře fungovat (např. focení nabouraného auta uprostřed noci z ruky a bez blesku a ještě stojí fotograf mezi lampou a fotografovaným místem) apod. Seriál by se dal vystihnout příslovím: Nahoře huj a vespod fuj. Daleko před "Kriminálkou Anděl" a hodně vzad za "Případy 1. oddělení".. ()

Galerie (251)

Zajímavosti (9)

  • Na prvním videu, které kriminalisté dostanou, je jasně čitelná SPZ auta. Nikdo z vyšetřovatelů však neověřuje, komu auto patří. (Brain)
  • Seriál se točil 70 dní, filmaři vystřídali více než 100 lokací, před kamerou hrálo 110 herců, 600 komparsistů, použilo se 50 aut a při náročných scénách se účastnilo také 95 kaskadérů. (Zdroj TV mini) (Rodriguez)
  • „Nejedná se o profesní kriminálku, ale spíše o příběh mladého muže, který se řízením osudu ocitl v nesprávný čas na nesprávném místě,“ prozradil o seriálu Clona kreativní producent ČT Jan Lekeš. (SONY_)

Reklama

Reklama