Reklama

Reklama

Clona

(seriál)
  • Velká Británie The Lens
Trailer
Česko, 2014, 6 h 8 min (Minutáž: 52–53 min)

Scénář:

Marek Epstein

Kamera:

Jan Cabalka

Hrají:

Kryštof Hádek, Vica Kerekes, Viktor Preiss, David Novotný, Rostislav Novák ml., Taťjana Medvecká, Jan Hartl, Simona Prasková, Jordan Haj, Jenovéfa Boková (více)
(další profese)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Clona je příběhem, v jehož středu stojí postava mladého policejního kameramana Romana (Kryštof Hádek). Ten svou práci, kterou mu dohodil jeho otec (Jan Hartl), vnímá jako jednoroční výplň, kterou je nucen absolvovat po neúspěšných přijímacích zkouškách na vysokou školu. Při jedné z prvních akcí se však situace fatálně zvrtne a banálně vyhlížející výjezd se změní v tragédii, při níž pod koly ujíždějícího automobilu umírá Romanův otec. Touha vyřešit otcovu vraždu, napínavá policejní vyšetřování a Romanův vztah k Lence (Vica Kerekes) i vlastní matce (Taťána Medvecká) jsou leitmotivy celého seriálu. (Česká televize)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (165)

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Prostě vynikající! Řehořek je jediný český režisér, který dokáže a) ukočírovat Kryštofa Hádka do polohy, kdy nesere, b) dělat věci jinak, nově a zajímavě a za c) vytvářet atmosféru pomocí jemnohmotných detailů. Díl 3 - Únos byl opravdu mistrovským kouskem, udržujícím diváka v realistickém napětí od začátku až do konce. Měl jsem po letech pocit, že koukám na případy 1. oddělení ještě navíc s bonusem v podobě mysteriózní, hutné atmosféry. Takhle nějak by měl vypadat žánr. Jo a, Rostislav Novák v roli drsnýho fízla je naprosto bezprecedentní. Pro mě objev roku! ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Zábavný, nicméně velmi naivní a nevěrohodný seriál, který bohužel v každém díle funguje podle stejného mustru. Špičkoví kriminalisté něco přehlídnou a totální zelenáč je díky tomu může tahat z průšvihu. Chápu, že je potřeba hlavního hrdinu nějak aktivně zapojit, ale to to fakt nešlo trochu víc uvěřitelnějším způsobem? Pak je taky velmi vtipný, jak šéf vydá nějaký rozkaz a celý oddíl ho v čele s hlavním uchem začne porušovat. Na konci epizody náčelník zdůrazní, že už se to nesmí opakovat a v dalším díle se to opakuje:) Ok, u Smrtonosný zbraně nebo Policajta z Beverly Hills se s tím počítá, ale tady??? Naštěstí je Clona zábavná a řemeslně i herecky solidní. Na jedno podívání OK, ale nic zásadního se od toho čekat nedá. ()

Reklama

Ice.dog 

všechny recenze uživatele

Po případech 1. oddělení další pokus České televize o krimi seriál, tentokráte z jiného soudku nicméně oproti dříve jmenovanému počinu se Clona jeví jako hodně slabý odvar. Akce nicmoc, herci naopak dobře vybráni, nicméně samotný scénář jim nedává mnoho šancí na vyniknutí. Na české poměry koukatelný seriál nicméně hodně mu chybí a lecos přebývá od nelogického přechytračelého vyšetřovatele koumáka Hádka, který se svým všemohoucím fotoaparátem, ačkoliv všude překážel, vše nakonec rozkousl až po ne příliš využitý potenciál Viktora Preisse. 55% z toho 15% jenom za zrku alá Veni, Vidi, Vici nebo Vica)) ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Tomáš Řehořek se sice snaží o českou "cool" kriminálku, ale trošku to s tou "cool" snahou přehání (není potřeba se v každém druhém záběru předvádět, co všechno jsem se naučil a jak dovedu být kreativní). Pro takovýhle seriál ještě filmařsky nedospěl .... A kupodivu (i když jsem mu věřil) pro takhle rozsáhlý seriál ještě nedorostl ani Marek Epstein. ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi sedlo, obyčejný kluk, obyčejný život a obyčejné sny.....práce u policie z pohledu zrcadlovky a mladého začínajícího fízla Kryštofa Hádka, napínavé, české a hlavně zábavné.....doporučuji podívat se a zamilovat se do krásné Vici Kekeres, nebo do malebných záběrů z našeho krásného hlavního města. ()

Galerie (251)

Zajímavosti (9)

  • „Clona je moderní detektivka, kde akce a profesionální týmová spolupráce převažují nad deduktivním způsobem pátrání, přičemž hlavní důraz je kladen na osobní vývoj ústřední figury a její vztahy s ostatními členy týmu,“ řekl k seriálu Jan Lekeš. (SONY_)
  • „Nejedná se o profesní kriminálku, ale spíše o příběh mladého muže, který se řízením osudu ocitl v nesprávný čas na nesprávném místě,“ prozradil o seriálu Clona kreativní producent ČT Jan Lekeš. (SONY_)
  • Epizoda se natáčela mj. na zámečku Bon Repos na Nymbursku. (a-ja)

Reklama

Reklama