Reklama

Reklama

Clona

(seriál)
  • Velká Británie The Lens
Trailer
Česko, 2014, 6 h 8 min (Minutáž: 52–53 min)

Scénář:

Marek Epstein

Kamera:

Jan Cabalka

Hrají:

Kryštof Hádek, Vica Kerekes, Viktor Preiss, David Novotný, Rostislav Novák ml., Taťjana Medvecká, Jan Hartl, Simona Prasková, Jordan Haj, Jenovéfa Boková (více)
(další profese)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Clona je příběhem, v jehož středu stojí postava mladého policejního kameramana Romana (Kryštof Hádek). Ten svou práci, kterou mu dohodil jeho otec (Jan Hartl), vnímá jako jednoroční výplň, kterou je nucen absolvovat po neúspěšných přijímacích zkouškách na vysokou školu. Při jedné z prvních akcí se však situace fatálně zvrtne a banálně vyhlížející výjezd se změní v tragédii, při níž pod koly ujíždějícího automobilu umírá Romanův otec. Touha vyřešit otcovu vraždu, napínavá policejní vyšetřování a Romanův vztah k Lence (Vica Kerekes) i vlastní matce (Taťána Medvecká) jsou leitmotivy celého seriálu. (Česká televize)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (165)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Na hranici koukatelnosti (tedy na pomezí mezi dva a tři v mém pomyslném žebříčku). Na první dojem totiž seriál působí, že neví co chce (ale to se může časem změnit). Celkem násilně a otravně cpe jeden "cool" a "efektní" záběr za druhým. Něco jako kdyby se mi u McDonalda snažili vnucovat lanýže (nebo sushi). No jasně.... "Na co si to sakra hrajou?" To co máme možnost vidět obsahově také není žádný šlágr (kdo je tedy vlastně cílové publikum?) a krom samyce z SK (ta s divným jménem) a "áčkových herců" je to tam jeden nesympatický týpek za druhým. Opravdu pro koho tohle ČT točí je mi záhadou... ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Tento krimiseriál jsem při premiéře neviděla a tak jsem byla zvědavá. Většina detektivních seriálů se soustředí na tým vyšetřovatelů. Tento je originální tím, že je zaměřen pouze na osobu policejního fotografa. Škoda, že Jan Hartl jako otec si příliš nezahrál. Mé sympatie má Táňa Medvecká, která stejně jako já nemá ráda šmuky a nesnáší cestování. Hádek - Fellini si mne zase získal už v prvním díle při kondičním cvičení vtipným výrokem ...ještě jsem neviděl policajta běžet. Já totiž taky ne. Případy působí dost věrohodně a herecky to taky není nejhorší. Je fajn, že bylo natočeno pouze sedm dílů, alespoň se divák nestačí nudit. Jen zvukaři by měli být lepší, protože místy není dialogům rozumět. Možná je to úmysl. ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Kriminalni serialy jsou me nejoblibenejsi, Clona je ale hodne spatny pocin. A to predevsim ve scenari, ktery postrada logiku, prirozenost a je maximalne neduveryhodny. Romanovo jednani je uplne mimo misu, uz od jeho prichodu k policii. Kerekes je atraktivni devce, kolik ale ma nas policejni sbor v radach slovensky hovoricich kriminalistu? Herecke vykony nejsou z nejhorsich, nejvice bych vsak ocenil Tatjanu Medveckou v mensi roli. Na technicke strance serialu si dali tvurci zalezet, podle me uz to je ale misty takove predimenzovane a "prirozenejsi" obraz by nebyl na skodu. Nad Rehorkem hul nelamu, ma velky potencial, mel by se vsak zamyslet, jaky scenar zpracovava... ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Nebylo to úplně blbé, jen na můj vkus přespříliš umělecké. Neposedná kamera, umělecky amatérské záběry, světla, filtry, zvuk... a místy pěkná nesmyslnost dění a rozuzlení. Oproti Případům 1. oddělení mi to celkově přišlo jako slabota. Třeba to bylo ultrarealistické a do oddělení a do akce se fakt může dostat každé trdlo, co prodělá PT, základní výcvik a umí natáčet na digitální zrcadlovku, a jehož matka po smrti otce policajta svého syna raději nezabije sama, než aby šel umřít taky k policii. Přišlo mi to prostě poněkud nesmyslné, byť ty samotné případy nemusely být špatné - jen kdyby byly jinak zpracované. Bude-li nějaké pokračování, tak zřejmě již bez mé divácké účasti. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Zvukař by měl dostat za uši. Tak mizerně "uhuhňaný" snímek jsem už dlouho neslyšel. Asi někdo neví, jak zacházet při natáčení s mikrofonem. Dialogy jsou mnohdy téměř neslyšitelné bez znatelných výšek a že se mluví se dá rozpoznat pouze podle pohybu úst. Zesílím a v následující hlasitější scéně mi to může utrhnout uši. A ujišťuji, že TV zařízení Panasonic Viera mám ohledně reprodukce zvuku stále stejně nastavené a problém mám jen u Clony. S Prvním oddělením je u mě Clona obsahově, ale hlavně po zvukařsky technické stránce propadák, i když nemohu popřít jistý odlišný akčnější černo-nažloutlý pohled kamerou a nutnost diváka u sledování poněkud více myslet, což není na škodu. ()

Galerie (251)

Zajímavosti (9)

  • „Clona je moderní detektivka, kde akce a profesionální týmová spolupráce převažují nad deduktivním způsobem pátrání, přičemž hlavní důraz je kladen na osobní vývoj ústřední figury a její vztahy s ostatními členy týmu,“ řekl k seriálu Jan Lekeš. (SONY_)
  • Natáčelo se především v reálném prostředí, například v SaSaZu, vyhlášeném holešovickém nočním klubu, dále na letišti v Roudnici nad Labem a Bubovicích, na Nákladovém nádraží Žižkov i na uzavřeném úseku dálnice R7 či v depu stanice pražského metra Háje. Také na policejní akademii v Modřanech, v Břevnovském klášteře, na Slapské přehradě nebo v budově bývalého Federálního shromáždění, dnes nové budově Národního muzea. (Zdroj: TV mini) (Rodriguez)
  • Na prvním videu, které kriminalisté dostanou, je jasně čitelná SPZ auta. Nikdo z vyšetřovatelů však neověřuje, komu auto patří. (Brain)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno