Reklama

Reklama

Clona

(seriál)
  • Velká Británie The Lens
Trailer
Česko, 2014, 6 h 8 min (Minutáž: 52–53 min)

Scénář:

Marek Epstein

Kamera:

Jan Cabalka

Hrají:

Kryštof Hádek, Vica Kerekes, Viktor Preiss, David Novotný, Rostislav Novák ml., Taťjana Medvecká, Jan Hartl, Simona Prasková, Jordan Haj, Jenovéfa Boková (více)
(další profese)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Clona je příběhem, v jehož středu stojí postava mladého policejního kameramana Romana (Kryštof Hádek). Ten svou práci, kterou mu dohodil jeho otec (Jan Hartl), vnímá jako jednoroční výplň, kterou je nucen absolvovat po neúspěšných přijímacích zkouškách na vysokou školu. Při jedné z prvních akcí se však situace fatálně zvrtne a banálně vyhlížející výjezd se změní v tragédii, při níž pod koly ujíždějícího automobilu umírá Romanův otec. Touha vyřešit otcovu vraždu, napínavá policejní vyšetřování a Romanův vztah k Lence (Vica Kerekes) i vlastní matce (Taťána Medvecká) jsou leitmotivy celého seriálu. (Česká televize)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (165)

castor 

všechny recenze uživatele

Novácká Kriminálka Anděl šla úspěšně mimo mě, veřejnoprávní Clonu sice tu a tam sráží nelogičnosti (vyšetřování je občas švanda), ale na to jsme z našich luhů a hájů zvyklí. Jinak tu máme slušnou přehlídku kameramanských kousků (konečně postavy neodříkávají dialogy jen do statické kamery), solidní herce a schopného režiséra, který ctí svěží a moderní rukopis. ()

patrikus 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že pro Řehořka je snad důležitější obraz, než-li děj... Obrazová režie i kamera je na vysoké úrovni, dramatická už méně. Herci si musí poradit s tím, co Epstein napsal, a že to napsal docela slušně. Herci dobří, ovšem partička z prvního oddělení mě asi bavila více. Snad proto, že ty postavy byly nějaké živější, nebo živočišnější. I přesto, že tam je Novák, Novotný, Vica, Preiss. Hádek a další skvělí herci, přijde mi, že nemají ke svému hraní moc příležitostí, protože režie se prostě více soustředí na ten obraz :-/ ()

Reklama

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Prostě vynikající! Řehořek je jediný český režisér, který dokáže a) ukočírovat Kryštofa Hádka do polohy, kdy nesere, b) dělat věci jinak, nově a zajímavě a za c) vytvářet atmosféru pomocí jemnohmotných detailů. Díl 3 - Únos byl opravdu mistrovským kouskem, udržujícím diváka v realistickém napětí od začátku až do konce. Měl jsem po letech pocit, že koukám na případy 1. oddělení ještě navíc s bonusem v podobě mysteriózní, hutné atmosféry. Takhle nějak by měl vypadat žánr. Jo a, Rostislav Novák v roli drsnýho fízla je naprosto bezprecedentní. Pro mě objev roku! ()

HappyDeath 

všechny recenze uživatele

Kde nic není ani smrt nebere. Není to nejhorší ale zdá se mi to zbytečně ploché a určité naprosto nelogické kroky pachatelů - např. v jednom z prvních dílů jak u Romana objevili zapnutou kameru a pak ji roztřískali ale SD kartu už nevytáhli!!! Ten scénář mohl být zřejmě daleko lepší.... škoda. Hold případy 1. oddělení nasadili laťku moc vysoko. Ještě by mě teda ale zajímalo, jak pan kapitán přišel ke své funkci, když to všecko vlastně vyřešil 25ti letý kameraman. Pokud ho fakt vzali na tu školu, tak mu tu mordpartu nechají rozpustit. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Tento krimiseriál jsem při premiéře neviděla a tak jsem byla zvědavá. Většina detektivních seriálů se soustředí na tým vyšetřovatelů. Tento je originální tím, že je zaměřen pouze na osobu policejního fotografa. Škoda, že Jan Hartl jako otec si příliš nezahrál. Mé sympatie má Táňa Medvecká, která stejně jako já nemá ráda šmuky a nesnáší cestování. Hádek - Fellini si mne zase získal už v prvním díle při kondičním cvičení vtipným výrokem ...ještě jsem neviděl policajta běžet. Já totiž taky ne. Případy působí dost věrohodně a herecky to taky není nejhorší. Je fajn, že bylo natočeno pouze sedm dílů, alespoň se divák nestačí nudit. Jen zvukaři by měli být lepší, protože místy není dialogům rozumět. Možná je to úmysl. ()

Galerie (251)

Zajímavosti (9)

  • „Clona je moderní detektivka, kde akce a profesionální týmová spolupráce převažují nad deduktivním způsobem pátrání, přičemž hlavní důraz je kladen na osobní vývoj ústřední figury a její vztahy s ostatními členy týmu,“ řekl k seriálu Jan Lekeš. (SONY_)
  • Jeden z mála českých televizních seriálů, jehož licenci se podařilo prodat do zahraničí. (raininface)
  • Vica Kerekes s souvislosti se seriálem uvedla: "Miluji akční věci a práci v terénu a taky že jsem byla jedinou ženou ve vyšetřovacím týmu, to mně okamžitě přesvědčilo. Která herečka by takovou práci nepřijala? S Tomášem se mi pracovalo skvěle. Stačilo, když něco naznačil, a já to hned pochopila a udělala, byli jsme napojení. Umí taky herce motivovat a pochválit. A mám ráda tu jeho dětinskost."  (nicolcat)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno