Reklama

Reklama

Americký sniper

  • USA American Sniper (více)
Trailer 1
USA, 2014, 133 min

Odstřelovač jednotek SEAL amerického námořnictva Chris Kyle je vyslán do Iráku s jediným úkolem: chránit své bratry ve zbrani. Jeho neomylná přesnost zachrání na bojišti velký počet životů, a když se rozšíří pověsti o jeho odvážných husarských kouscích, vyslouží si přezdívku „Legenda". Avšak jeho pověst se donese až za nepřátelské linie a na jeho hlavu je vypsána odměna a stává se z něj hlavní terč povstalců. Navzdory nebezpečí i obětem ze strany jeho rodiny se Chris se zúčastní čtyř hrůzných misí v Iráku a stává se symbolem kréda jednotek SEAL „neopustit ani jednoho muže". Ale po návratu domů Chris zjišťuje, že na válku nedokáže zapomenout. (Warner Bros. CZ)

(více)

Diskuze

MrCreosote

MrCreosote (hodnocení, recenze)

Coleator

Tak třeba u efektů to funguje tak, že si studio připraví prezentaci o efektech ve svém filmu, představí ji hlasujícím v daném oboru a ti pak film na základě toho nominují. Ale o samotné výhře pak rozhodují úplně všichni v akademii třeba na základě screenerů, to je fakt. Na druhou stranu tyhle filmy jsou v kině minimálně čtvrt roku, takže si na ně každý dědula může sám zajít.

na příspěvěk reagoval kedl

Coleator

Coleator (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Takže Oscar za efekty se uděluje na základě DVDscreenerů? To si to akademici opravdu vychutnají... :D

 

Jinak nechápu, proč jdou tyhle filmy u nás tak pozdě - American Sniper třeba až dva týdny po Oscarech - doufám, že bude nějaká pořádná předpremiéra - rád bych to viděl ještě před předáváním plešounů... :)

na příspěvěk reagoval MrCreosote, simon84

MrCreosote

MrCreosote (hodnocení, recenze)

Loni se už na torrentech touhle dobou válely Her, American Hustle nebo 12 Years a Slave. Každý rok uniknou prakticky všechny oscarovky.

-Dawe-

-Dawe- (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Birdman, Nightcrawler, Foxcatcher, Whiplash, Inherent Vice, Imitation game, American sniper ... ale je pravda, že to všechno uniklo během tohohle týdne.

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

-Dawe-

myslím, že tolik uniká opravdu každý rok. Jenom tentokrát to možná uniklo skoro vše najednou. Ale přesně si to nepamatuji. 

na příspěvěk reagoval -Dawe-

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

-Dawe-

jde to na předávání cen Akademie, v tuto dobu se každý rok rozesílají dvdscreenery pro jednotlivé akademiky (aby měly z čeho rozhodovat), a každoročně jim to unikne. 

na příspěvěk reagoval -Dawe-, Coleator

simon84

simon84 (hodnocení, recenze)

MaybeLater

nevim jak presne to probiha, mozna tam je nejakej list x filmu odkud se muze hlasovat, nicmene to urcite pro distributora moc neznamena. respektive, muze si vsadit, ze film nakonec nominaci ziska, ale zadnou jistotu nema. I letos bylo dobrych filmu dost, vybere se jich jen devet a v otatnich kategoriich jen pet. A nevim jak maji autori zrovna tady promakanej lobbing, na tom dost zalezi. :-)

MaybeLater

MaybeLater (hodnocení, recenze)

simon84

No v nějaké té předběžné nominaci je na 100% a divil bych se kdyby neměl nakonec žádné nominace ...Dost se o tom psalo ... žádné info nemám jen co jsem četl články :-) 

na příspěvěk reagoval simon84

MaybeLater

MaybeLater (hodnocení, recenze)

simon84

Tak jako nějaký důvod mají, třeba i peníze. Každopádně si říkám že Clinta Eastwooda zná každý snad :-) a i Bradley Cooper by mohl tahnout. Ma to i ty nominace na Oskara, ale třeba v jejich očích...šlagr třeba ne, ale spíš by mě zajímalo v čem je lepší březen než leden v tomhle ! Když už to teda do těch kin jde tady :-) Podle mě jsou dva druhy lidí co jdou do kina buď si vyberu film a na ten jdu a je mi fuk jestli je v prosinci nebo červnu :-) a nebo jdu do kina jen tak se odreagoavat , rande atd..a v tom pripadě mi je to docela jedno, ale chci si vybrat :-) A moc válečných filmů přeci jen není ...

na příspěvěk reagoval simon84

simon84

simon84 (hodnocení, recenze)

MaybeLater

docela by me zajimal pohled ceskych distributoru... nevim, drama z Iraku o americkym hrdinovi, kde nebude spousta efektu... neprekvapilo by me, kdyby to nepovazovali za nejakej slagr, kterej uz uz musi mit v kinech. Obavam se, ze tech fans tohodle filmu zas tolik nebude. Coz je mimochodem videt i tady na diskuzi. :-)

Jeste dodam, ze bnevim jaka je konkurence, jestli proste nedali prednost jinym filmum. (a studovat to nebudu. :-D )

na příspěvěk reagoval MaybeLater

Uživatel simon84 smazal svůj příspěvek.

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

stuntmanMIKE

No fakt je, že takhle stáhli z kin Sabotage, když se rozkřiklo, že je to propadák. No já letos rekordy v počtu kin trhat nehodlám jako loni. Nechci se cpát úplně na všechno, když bude ke stažení dobrá kvalitka, jako v tomhle případě. Uvidíme kdy budou titulky. Zatím to nebudu hrotit stejně ještě nejde hodnotit, ale stažený už to mám.

stuntmanMIKE

stuntmanMIKE (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

ono Waco to nie je az tak lahke... bavil som sa o tom s jednou babou co robi pre distributerov... ono zalezi s kym mas kontrakt... kolko to stoji a kolko ti ostal rozpocet a podobne. Nie je to najlahsie. Nehovoriac o tom, ze vacsina caka ake to ma ohlasy...ci na to ludia pojdu...kalkuluju.

na příspěvěk reagoval Wacoslav1

MaybeLater

MaybeLater (hodnocení, recenze)

stuntmanMIKE

Asi máš pravdu, navíc tyhle filmy co na začatku roku ty dvdscreenery jsou už bych řekl pravidelné by si asi měli ohlídat , protože takhle do března víceméně pokud to už člověk má nebude moc na co jít ...Jako film co by člověka zaujal na první dobrou !

MaybeLater

MaybeLater (hodnocení, recenze)

stuntmanMIKE

No však není to divné  ve smyslu divné , jen mě zaujalo, že to na Slovensku je už 19.2 a u nás 5.3 a není to první film takhle podobně! Přitom dřív mi přišlo, že to takhle nebylo, ale třeba jsem to jen tak nesledoval.

na příspěvěk reagoval stuntmanMIKE

MaybeLater

MaybeLater (hodnocení, recenze)

simon84

Jako já to chápu, že s tím člověk neudělá nic. Nás nikdo nenutí to stahovat že..ale jako kdyby CZ premiera byla jako US 16teho což u blockbusteru je vždy stejně tak ja bych klidně šel do kina a byli by mi screenery fuk . Jenže takhle na to seru. Když se mi to bude libit pujdu do kina i když to uvidím predtím jako třeba Lone Survivor. Mě by spíš zajimalo jak to distributor řeší jestli si myslí že na to pujde víc lidi v březnu než v lednu, nebo je tam nějaký blok na který nemají vliv ( Což je zas divne že i na Slovensku poslední dobou je víc filmů dříve než u nás) ..Zajimalo by mě jak to probíhá...

na příspěvěk reagoval stuntmanMIKE, simon84, simon84

simon84

simon84 (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

nebud drzej, ja to zas tak nesleduju. Beztak cekam na HD kvalitu, takze se nepidim po novinkach. Kdyz uz neco nutne chci videt hned, tak jdu do kina. :-)

na příspěvěk reagoval stuntmanMIKE

Související novinky

Spielberg našel svého Bullitta

Spielberg našel svého Bullitta

18.11.2022

Známý režisér Steven Spielberg (Mnichov, Jurský park) zdá se našel svůj další projekt. Bude jím „remake“ akční klasiky se Stevem McQueenem (Le Mans, Sedm statečných) Bullitt. Vedle toho už pak tvůrce… (více)

Na Filmovém víkendu ČSFD rozdáme 1000 plakátů!

Na Filmovém víkendu ČSFD rozdáme 1000 plakátů!

01.08.2017

Na šestém ročníku setkání filmových fanoušků již tento víkend nejen, že poběží největší filmové pecky roku jako Dunkirk, Strážci Galaxie Vol. 2 nebo sexy novinka Atomic Blonde, ale taky se bude… (více)

Clint Eastwood a další hrdinové z lidu

Clint Eastwood a další hrdinové z lidu

21.04.2017

Kariéra Clinta Eastwooda se v posledních letech stočila k dramatům podle skutečných událostí. Americký sniper nám představil odstřelovače Chrise Kylea, Sully pilota Chesleyho Sullenbergera a teď jsou… (více)

Zeleného sršně čeká drsný reboot

Zeleného sršně čeká drsný reboot

16.11.2016

Michel Gondry (Věčný svit neposkvrněné mysli) se v roce 2011 poprvé a naposledy vrhnul na hollywoodský blockbuster. Jeho Green Hornet je celkem oblíbenou komedií, studio Sony ale doufalo v mnohem… (více)

Reklama

Reklama