Reklama

Reklama

Americký sniper

  • USA American Sniper (více)
Trailer 2
USA, 2014, 133 min

Odstřelovač jednotek SEAL amerického námořnictva Chris Kyle je vyslán do Iráku s jediným úkolem: chránit své bratry ve zbrani. Jeho neomylná přesnost zachrání na bojišti velký počet životů, a když se rozšíří pověsti o jeho odvážných husarských kouscích, vyslouží si přezdívku „Legenda". Avšak jeho pověst se donese až za nepřátelské linie a na jeho hlavu je vypsána odměna a stává se z něj hlavní terč povstalců. Navzdory nebezpečí i obětem ze strany jeho rodiny se Chris se zúčastní čtyř hrůzných misí v Iráku a stává se symbolem kréda jednotek SEAL „neopustit ani jednoho muže". Ale po návratu domů Chris zjišťuje, že na válku nedokáže zapomenout. (Warner Bros. CZ)

(více)

Diskuze

Steve_Zissou

Steve_Zissou (hodnocení, recenze)

Copypasta.

I have read his book. He was bad-ass and an ignorant sociopath.

Edit:

Ok here is what I mean.

He thought Iraqis are inherently evil and have no right to freedom, life, or property.
What grown man goes around getting in bar fights?
He loved to kill people. You may think in another life this guy would have been a serial murderer the way he crows about it. His boasting of the number of kills is disgusting. His arrogance puts him in the sociopath group that enjoys killing.
He never questions his reason for being in Iraq.
At one point he writes, "I told the Army colonel, I don't shoot people with Korans - I'd like to, but I don't".
His right wing views are unsettling and disturbing.
He cared very little for his wife and children.
He was a religious fanatic.

I enjoyed reading "No easy Day" and "Seal Team Six", but Kyles book... If any American person wondered why there are negative feeling towards America and American people, read his book to discover why.

Spelling errors are a present. I'm out.

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

tohle se děje každoročně, nic nového. U lidí, co jsou registrováni od roku 2008, bych už čekal víc znalostí :)

na příspěvěk reagoval simon84

kedl

kedl (hodnocení, recenze)

simon84

od nikoho ze štábu to rozhodně není. Na jednom serveru bylo najednou nahozeno asi 7DVDscreenů, všechno "Oscarovky", takže spíš jako, nějaký hovado, který si to půjčilo od svého prominentního dědka, který to dostal od Akademie.

na příspěvěk reagoval 2-Xtreme, simon84

tomas.malo

tomas.malo (hodnocení, recenze)

Borrtex , simon84

jednoduchá odpoveď - blíži sa uzatváranie Oscarových nominácií, tak sa začnú vo veľkom objavovať DVDSCR ripy ;-) tak ako každý rok, z akadémie vedú úniky.

Druhá vec je, že lokálny distribútor urobí kiks, keď dá premiéru o 1-3mesiacov neskôr oproti US. Najprv Big 6, a teraz toto :-/ potom budú nariekať ako je rozšírené pirátstvo.

na příspěvěk reagoval kedl, simon84

simon84

simon84 (hodnocení, recenze)

MaybeLater

protoze ten DVD screen vyletel dneska v noci, tipnul bych ze pres nekoho ze stabu. vsak i ve statech je premiera nekdy za 14 dni. Dva mesice mezera u filmu, u ktereho se asi necekaji moc plna kina je imho normalni.   

na příspěvěk reagoval tomas.malo, kedl, MaybeLater

Borrtex

Borrtex (hodnocení, recenze)

Zvláštní sezóna, DVDScr jsou po delší přestávce pravděpodobně zpátky. Lze sehnat tohle, Nightcrowler nebo i Whiplash. A všechny z nich mají premiéru až za měsíc. Ovšem Sniper je fakt unikát, vzhledem k tomu, že US premiera je až za 10 dní... Wau. Každopádně myslím, že když je kvalitní film tak pak někdo jako já nemá problém to vidět znovu v kině :-)

na příspěvěk reagoval tomas.malo

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

No jo je to tak pěkná kvalitka. Přesně jak jsem tu před časem předvídal. Asi si tentokrát počkám na titulky a pak to dám. Kino se určitě nekoná. jejich chyba, posrali si to sami ať pak nebrečí, že jim lidi nejdou do kina.

MaybeLater

MaybeLater (hodnocení, recenze)

Nepochopím tu premiéru v ČR , která je 5.3, když už teď jde stahnout dvdscreener, je mi líto, že pak film nebude mít aspoň u nás v kině takový uspěch nejspíš...

na příspěvěk reagoval JohnMiller, simon84

EXwoody

EXwoody (hodnocení, recenze)

Myslím si co většina, film bude spíše o tom, jak se člověk vypořádá s návratem k normálnímu životu z války.. Souhlasím s tím, že ty události co se děly budou jako záblesky.. Ani bych se nedivil kdyby půlku filmu seděl a zopdovídal otázky.. Ale i tak se těším :)

cortez

cortez (hodnocení, recenze)

No trailery dokážou pěkně klamat. Film ve výsledku takový vůbec být nemusí. V podstatě půlka lidí tady možná čeká že to bude o nějakých bojích, odstřelovačích, atd. Nakonec to tak ale ve filmu být nemusí, může to dopadnout tak, že záběry nějakého odstřelování a bojů v ulicích jsou jen záblesky paměti, a ve filmu jich nebude více než v traileru. Větší část pak bude o tom jak se s tím hlavní hrdina vyrovnává doma a v hospodě.

Navíc, jak už tu bylo řečeno, to smrdí (a hodně) tím, že to ještě ani nevyšlo a už to protlačují jako ten nejúžasnější, nejlepší, nejbombastičtější film který kdy vyšel. 

IBI

IBI (hodnocení, recenze)

BohušdK

To by mě taky zajímalo... Snad nepotřebují 2 měsíce čekat, jestli jim teď pro změnu nenahackují systém Saddámovci

Koleen

Koleen (hodnocení, recenze)

Myslím, že krédo NAVY SEALS není "neopustit nikoho vzadu" (no one gets left behind), ale "The Only Easy Day Was Yesterday"..... jen pro úplnost k textu distributora

na příspěvěk reagoval simon84

Tuzinho

Tuzinho (hodnocení, recenze)

DjangoDoe

Ano, je pravda, že je lepší vidět film a zjistit, že byl úžasný, než stokrát předtím slyšet, jak je film úžasný a díky tomu mít velké očekávání a o to větší je pak možnost velkého zklamání. 

Související novinky

Spielberg našel svého Bullitta

Spielberg našel svého Bullitta

18.11.2022

Známý režisér Steven Spielberg (Mnichov, Jurský park) zdá se našel svůj další projekt. Bude jím „remake“ akční klasiky se Stevem McQueenem (Le Mans, Sedm statečných) Bullitt. Vedle toho už pak tvůrce… (více)

Na Filmovém víkendu ČSFD rozdáme 1000 plakátů!

Na Filmovém víkendu ČSFD rozdáme 1000 plakátů!

01.08.2017

Na šestém ročníku setkání filmových fanoušků již tento víkend nejen, že poběží největší filmové pecky roku jako Dunkirk, Strážci Galaxie Vol. 2 nebo sexy novinka Atomic Blonde, ale taky se bude… (více)

Clint Eastwood a další hrdinové z lidu

Clint Eastwood a další hrdinové z lidu

21.04.2017

Kariéra Clinta Eastwooda se v posledních letech stočila k dramatům podle skutečných událostí. Americký sniper nám představil odstřelovače Chrise Kylea, Sully pilota Chesleyho Sullenbergera a teď jsou… (více)

Zeleného sršně čeká drsný reboot

Zeleného sršně čeká drsný reboot

16.11.2016

Michel Gondry (Věčný svit neposkvrněné mysli) se v roce 2011 poprvé a naposledy vrhnul na hollywoodský blockbuster. Jeho Green Hornet je celkem oblíbenou komedií, studio Sony ale doufalo v mnohem… (více)

Reklama

Reklama