Reklama

Reklama

EXODUS: Bohové a králové

  • USA Exodus: Gods and Kings (více)
Trailer 2

Ve starověkém Egyptě se vládce rovnal Bohu a jinak tomu nebylo ani v případě Ramsese (Joel Edgerton). Mocný vládce měl jediného přítele, Mojžíše (Christian Bale), který s ním vyrůstal od dětství, když se ho coby židovského nalezence ujala královská rodina. Z přítele se však stal úhlavní nepřítel, když se Mojžíšovi zjevil „jiný" Bůh a pověřil ho nelehkým úkolem – vysvobodit svůj lid z egyptského otroctví, přivést jej do zaslíbené země. Být jeho vůdcem i prorokem. Mojžíš tento úkol přijme. Než se však bude moci v čele zástupu 600 tisíc židovských otroků vydat na strastiplnou cestu do jejich nové domoviny, zažije deset egyptských ran, kterými rozezlený Bůh sešle na Egypt nesmírné útrapy, krupobití, zkázu ohněm, děsivé epidemie a smrt. Nic z toho však faraónu Ramsesovi nezabrání ve snaze Mojžíše a jeho lid za každou cestu zastavit a zničit. (Cinemart)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (850)

Fr 

všechny recenze uživatele

„VŮDCE MŮŽE SLÁBNOUT, ALE KÁMEN PŘETRVÁ. TYTO ZÁKONY JE POVEDOU NAMÍSTO TEBE…“ /// Úžasnej svět a atmosféra dávnejch časů, ve který se nešetří kýčovitejma záběrama a digitálním čímkoliv. V příběhu, ve kterým egyptskej princ najde svýho Boha a partyzánskou válkou (spolu s s deseti ranama) vysvětlí Ramsesovi, že jeho lid se k otroctví nehodí, se moc hrabat nemíním. Jednak tomu hovno rozumím a taky myslím, že těžko něco vymejšlet tam, kde ani historický prameny nejsou vševědoucí. Ridley zaujme nejen válkou, ale i ideami. (Byť nepocházej z jeho hlavy.) Po sadistickým Ježíšovi a pochmurným Noemovi, přichází v pravdě historickej epos, s fajn hudbou, obsazením a CGI, kterej si klidně v tý jeho 4hodinový podobě dám. Teda jestli Bůh dá. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám naštudovaný takový ty kousky, jako je „Genesis, Exodus, Leviticus, Numeri a Deuteronomium“. 2.) Nesnáším zvířata. 3.) Thx za titule ,,-OverLord-“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mojžiš: "Přestaň! Zač je trestáš?!" - Vojak: "Je to potížista, pane." - Mojžiš: "Proč se usmívá?" - Vojak: "Tvrdí, že ho to nebolí, pane." - Mojžiš: "TAK PROČ HO BIČUJEŠ?" Tento originálny "odjeb" len sťažka nájdete v Biblii, no faktom ostáva, že "Exodus" napriek hrôzostrašnej stopáži 150 minút, po celú dĺžku, nijak nenudí. Je naozaj náročné spracovať biblický príbeh tak, aby zaujal väčšiu mäsu ľudí, ktorí by boli natoľko ohúrený, aby ho "dokopali" do červených políčok. Neveriacich je totiž čoraz viac a Česko je priam posiate ateistmi (aj ja som). Tak ako sa porovnávajú snímky s vojenskou tématikou, ani historické sa nevyhnú tomuto diváckemu "zlozvyku". Proste a skrátka, na "Tróju či Gladiátora", sa tento kresťansko megalomanský príbeh nechytá ani omylom. ()

Reklama

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Z historického tria spolu s Gladiátorem a Královstvím nebeským mi Exodus přišel nejslabší. Ne vyložené slabý, nenudil mě, ale znovu bych si ho nepustil. (Leda by vyšla prodložená DC verze.) Nevím přesně, jestli filmu chyběly výraznější postavy, výraznější momenty, hudba Hanse Zimmera nebo všechno dohromady, ale prostě to nějak nebylo ono; nevtáhlo mě to do děje. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Trocha ako Noe: brutálne nevyrovnaný film, kde sa skvelé, neuveriteľné pasáže bez problémov striedajú s tupými zvratmi a slabými scénami o ničom. Balea nemám rád, ale Edgerton je podstatne lepší a snažia sa i ostatní, hoci majú len malé úlohy (Weaver, Turturro). Vizuálna stránka podmanivá, so scenárom je to horšie. Trocha ako hraný Princ egyptský, ehm. Ak berieme do úvahy historické eposy Ridleyho Scotta, tak Kráľovstvo nebeské zostáva bezproblémovo stále neprekonané. Celosvetová tržba síce bola pekných 268 miliónov, ale pri masívnom rozpočte 14O sa o nejaký zázrak veru nejednalo. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Zilionkrát převyprávění biblický příběh... nyní v novém podání Ridleye Scotta. Mno, netušit, že Joel Edgerton je tak extrémně flexibilní herec (těch odlišných masek, práce s tělem, přízvukem), řekla bych, že to celé stojí na Baleovi. Ale Edgerton je tím skutečným hrdinou Exodu. Nicméně celkově nadšená nejsem, ale asi je dobré na některé hollywoodské klasiky nezapomínat. Leč za ideální ze všech zpracování považuju animák Princ Egyptský. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (27)

  • Film mal cez 1 000 ľudí vo filmovom štábe. Nakrúcalo sa v štúdiách Pinewood v Londýne, na Kanárskych ostrovoch a v španielskej Almerii, kde Ridley Scott nechal postaviť kilometer dlhú a kilometer a pol širokú dekoráciu egyptského mesta. (Zdroj: realfilm.cz) (classic)
  • Produkcia najala 3 000 komparzistov a hlavne v Maroku nechala ušiť cez 4 000 filmových kostýmov. (Zdroj: realfilm.cz) (classic)

Související novinky

X-Men: Budoucí minulost v prodloužené verzi

X-Men: Budoucí minulost v prodloužené verzi

05.04.2015

Zatímco se vyhlíží prodloužený Exodus Ridleyho Scotta (kterého se vážně nedočkáme), aktivně se chystá delší verze jiného filmu od 20th Century Fox. Řeč je samozřejmě o comicsovce X-Men: Budoucí… (více)

Koho zajímá Scottův Marťan?

Koho zajímá Scottův Marťan?

05.10.2014

Ridley Scott (Gladiátor) nám v prosinci představí historický velkofilm Exodus: Bohové a králové a už má na stole scénáře ke dvojkám Promethea a Blade Runnera. Jeho pozornost ale momentálně patří sci… (více)

Ridley Scott chce točit Marťana a Blade Runnera 2

Ridley Scott chce točit Marťana a Blade Runnera 2

26.08.2014

Většina režisérů si mezi svými projekty nechává rozpětí alespoň dva roky. Ridleymu Scottovi ale dovolená očividně nic neříká, jelikož od přelomu tisíciletí natočil jedenáct filmů. Hodlá… (více)

Ridley Scott natočí pokračování Promethea

Ridley Scott natočí pokračování Promethea

26.03.2014

Vetřelčí prequel Prometheus před dvěma lety rozlítil řadu fanoušků původního Vetřelce, širší veřejnost z něj ale nikterak pobouřená nebyla. A jelikož v pokladnách kin zůstalo 400 milionů dolarů, bylo… (více)

Reklama

Reklama