Reklama

Reklama

Městečko Pines

(seriál)
  • USA Wayward Pines
Trailer 9
Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2015–2016), 14 h 31 min (Minutáž: 42–44 min)

Hrají:

Siobhan Fallon Hogan, Matt Dillon, Carla Gugino, Toby Jones, Shannyn Sossamon, Melissa Leo, Hope Davis, Reed Diamond, Terrence Howard, Tim Griffin (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Ethan Burke (Mat Dillon) je agentem tajné služby, který vyšetřuje, kam zmizeli dva jeho kolegové, rovněž federální agenti. Během pátrání utrpí náhle autonehodu, a když se probere z bezvědomí, vidí, že se nachází v idylickém městečku Wayward Pines. Nepamatuje si však, za jakých okolností se tam dostal. Místní lidé ho nejen chtějí přimět, aby u nich zůstal, ale Ethanovi se ani žádným způsobem nedaří navázat kontakt s okolním světem. Celé město je opředeno jakousi podivnou tajuplností a zdá se, že z něho není úniku. Ethan chce věci přijít na kloub, ale místo odpovědí naráží jen na stále nové a nové záhady. Brzy si začne uvědomovat tvrdou realitu: vypadá to, že z Wayward Pines už nikdy živý nevyvázne. (Film+)

(více)

Videa (41)

Trailer 9

Recenze (201)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Rozporuplnej pocit z toho mám - nejdřív jsem se bál toho, že to bude o cestování v čase, ale na štěstí se to pak docela rozumně vysvětlilo a vůbec né špatně. Ale haprovala tam logika a chování postav a celkově to pak už moc rozumné není. Když tak o tom přemýšlím, tak nejlepší to bylo do té doby, než se zjistilo, o co tam vlastně jde. Bylo to takové tajemné a všechno. Matt Dillon byl dobrá volba pro hlavní roli, a proto mě mrzí, že v druhé sérii ho asi neuvidíme. Ostatní herci většinou průměr nebo nesympatickej podprůměr. Českej název seriálu se moc nepovedl - kdyžtak by se to mělo jmenovat Městečko Wayward Pines a né jen Pines. Takhle mi to zní skoro jak Městečko Penis. Ale můžeme být ještě rádi, že to nepojmenovali Vejvordské borovice, že. Druhá série jde těžce do hajzlu. Tipoval jsem, že s druhou sérií půjdu s hodnocením o hvězdičku níž, ale musím o dvě, protože druhá série je odpad. Zajimavy postavy z první série vesměs vymizely a nahradili je béčkoví herci. Taky se tam toho z první série dost opakuje, i když v trochu jiném hávu. Korunu tomu dodává nacisticko diktátorské hnutí vedené jakýmsi nedochůdčetem s podobou Leoše Mareše. Logika postrádá logiku, protože tam často žádná není. Prostě čím víc jsem na to koukal, tím to bylo horší a horší a ještě horší a idiotsky a nedomyšleny a a a vlastně sračka. Trapny bylo, jak ti mutanti byli v záběru vždy tak, aby jim nebyly vidět pohlavní znaky. Jinak jsem si uvědomil, že to je vlastně taková trochu Planeta opic, akorát se zmutovanejma lidma. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Svojim spôsobom bolo šalamúnskym rozhodnutím obe série relatívne ukončiť ako dva samostatné príbehy s niekoľkými styčnými dejovými líniami, prvkami a postavami. Akoby tvorcovia rátali s tým, že na ďalšie série dôjsť nemusí, konkurencie, aj v žánri, je totiž obrovské množstvo. Obe série ma takmer maximálne naplnili, čo určite súvisí aj s mojou obľubou sci-fi žánru, ktorému často viacero nedostatkov odpustím. Obe, aspoň pre mňa, priniesli dostatočné množstvo materiálu na premýšľanie a pritom dokázali aj patrične zabaviť akciou a vydarenou výpravou. Ak sa niekedy stane zázrak a dočkáme sa trojky, určite sa opäť na túto archu nalodím. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Co myslíte? Uškodí mysterióznímu seriálu když scenárista uprostřed první sezóny vyžvaní pointu? Co se týče Wayward Pines, tak neuškodí. Dokonce bych řekl, že v tomhle konkrétním případě mu to pomohlo. Úvodní čtyři díly totiž stojí na vodě a nastavená situace nedává smysl. Ne že by se v tomhle po prozření něco změnilo. Zápletka je pořád přitažená za vlasy a pořád popírá logiku. A to jak příčina krize, tak reakce na ni a důvod proč je celé městečko drženo v nevědomosti. Ať mi nikdo nemluví o psychice. Podpůrný personál přece situaci zná a zvládá ji úplně v pohodě. A aby těch špatných zpráv nebylo dost, po "grandiózním" finále první řady, ta druhá začíná znovu v bodu nula. Recyklovaný špatný nápad opravdu sledovat nebudu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

1.séria__ M. Night Shyamalan je opäť vo svojom živly, toto je pre neho látka, videl zatiaľ dva diely ale bavilo to, má to dobrú ponurú atmosféru a nechá to diváka tápať v nevedomosti ako hlavnú postavu,... dejová skladačka začne mať zmysel až po piatom diely, vtedy sa to začne pekne kryštalizovať, dopozerané, moc moc spokojný /95%/ ____2.séria je diametrálne odlišná, už nemá tie správne grády a ani herecké obsadenie tu tak nedominuje, je to tak o polovicu slabšie než prvá série, čo je veľká škoda /50%/ ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Komplet. Prve tri epizody som myslela, ze zapletka bude uplne o niecom inom. Odkryvanie pointy bolo celkom rcyhle, to treba pochvalit. Inak jednotlive diely niektore menej zazivne ako ine. Zaver relativne ok, len poslednych asi 5 minut uz sa mi nepacilo. // Zatiaľ pilot: Zápletka podobná napríklad Persons Unknown, ale rozhodne som zvedavá, ako sa s ňou vyporiadajú títo tvorcovia / tieto postavy. Zaujalo. ()

Galerie (235)

Zajímavosti (10)

  • Seriál měl mít už od začátku 10 dílu a tudíž jen jednu sérii. I když se spekulovalo o pokračování a o druhé sérii, tvůrci tyto úvahy vyvrátili. (zbyshek)
  • Městečko Pines je fiktivní městečko v Idahu, takže neexistuje. Seriál se natáčel v Kanadě v Britské Kolumbii ve městě Agassiz poblíž Vancouveru a interiéry se natáčely v Burnaby také nedaleko Vancouveru. (Trajektt)

Související novinky

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Reklama

Reklama