Reklama

Reklama

Bloodline

(seriál)
  • USA Bloodline
Trailer 2
USA, (2015–2017), 31 h 43 min (Minutáž: 48–69 min)

Hrají:

Kyle Chandler, Ben Mendelsohn, Linda Cardellini, Norbert Leo Butz, Jamie McShane, Jacinda Barrett, Sissy Spacek, Chloë Sevigny, Brandon Larracuente (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(33)

Černá ovce rodiny hrozí vyzradit temné rodinné tajemství, a všichni sourozenci tak podstupují náročnou zkoušku. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (31)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Jakkoliv dlouho jsem seriál odkládal, jsem ve výsledku rád, že jsem se do něj pustil - protože očekávání říkala, že to bude NUDNÁ dramatická vztahovka a nakonec je z toho temná, tragická, herecky perfektní, dramaturgicky vtahující - byť víc se seriál blíží běžný televizní tvorbě - především pak atmosférou a tajemstvím přetékající pecka, trpící jediným neduhem - je to zbytečně natahovaný a proto poměrně často NUDNÝ! ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Všechny šťastné rodiny jsou si podobné, každá nešťastná rodina je nešťastná po svém. Touto citací Tolstého by se to dalo i uzavřít, protože nic tento „noir rodinných vztahů" nevystihuje lépe než právě úvodní věta Anny Kareniny. Seriál o tom, jak žabomyší půtky o ničem mohou ne(u)smiřitelně přetrhat rodinná pouta na dlouhá desetiletí. Seriál o tom, jak právě tyto zástupné půtky nahrazují řešení skutečných problémů, o kterých se mlčí a chodí po špičkách. Seriál o tom, jak si dokážeme vsugerovat svou verzi událostí tak, abychom dokázali žít sami se sebou. Prostě seriál o rodině, jakou znáte/máte i vy. Dává si to načas s expozicí i postavami. Rukopis autorů prvních řad Damages je v tom jasně rozpoznatelný nejen strukturou a snad až nadbytečným naznačováním věcí budoucích. Dal by se vychválit scénář, dovolenkového kouzla zbavená odvrácená tvář ráje na Florida Keys, charaktery i výkony, ale... Ale není to třeba; vše je nadstandardní až výtečné. Hybateli dění jsou charaktery a nikoli, že by postavy byly pouhými loutkami v ději pasoucím po jednom zvratu a cliffhangeru za druhým. Za vypíchnutí však stojí stavební kámen seriálu; tenze (a výkony) mezi Benem Mendelsohnem v roli černé ovce rodiny a Kylem Chandlerem jakožto správňáckým bratrem, jehož jednání je ztělesněním „cesta do pekel je dlážděna dobrými úmysly". Naopak u Mendelsohna jde o typ postavy, kterou všichni dobře znají, protože někoho takového ve svém okolí každý má; někoho s kým rádi jednou za čas pobudete, protože má skvělé historky a není s ním nuda, ale žít byste s ním nechtěli, jelikož je magnet na problémy, vždy je do něčeho namočen a neustále má zaručené tutovky, které vyřeší veškeré problémy. A právě to, jak se Mendelsohn s touto „všem dobře známou rolí" popasoval (lépe napsáno prochlastal, prohulil a prosmutněl), je hodno obdivu. Výše zmíněné platí o samostatně fungující první sezóně, jelikož druhá řada je navíc (na rozdíl od finální třetí). Což je paradoxní, protože i tak je koukatelná, byť okatě docpávána vatou (vlastně vše krom ústřední Johnovi linie). Ovšem s ohledem na to, na co musí tvůrci navazovat a bez jakých postav se musí obejít, tak je i tak ucházející. Což není zase až tak málo, že něco takového lze říci o nastavované kaši, kterou to chtě nechtě nesporně je. Ovšem (c)hutnou kaší, to zase ne že ne. Třetí "I think... they´re all lying." řada pak je vaty již zcela prosta (až na linii kolem Ozzyho) a je velmi dobrá, byť na závěrečných epizodách je znatelné, že to původně měli vymyšlené na více sérií a jen kvůli zaříznutí to narychlo uzavírají. Skončit to po soudním přelíčení, udělali by lépe než rozjet nové linie a do toho nádavkem zkoušet řešit do té doby neuzavřené. Působí to jako by se o tom, že půjde o poslední řadu tvůrci dozvěděli až v průběhu natáčení, protože první polovina je vystavěná perfektně. Až poslední tři epizody jsou v mnoha ohledech "nějaké divné". | S1: 4/5 | S2: 3/5 | S3: 4/5 | ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

1. SÉRIE: 13-ti hodinová dramatická povinnost pro všechny seriálové fajnšmekry, kteří ocení silnou vypravěčskou linii, výborné herce hrající inteligentní postavy a hlavně výtečně vypointované odkrývání kriminálně-mysteriózní zápletky. Žil jsem tím v podstatě den v kuse (padla na to dovča), brutálně se zamiloval a chválim Netflix, kudy chodím. O Bloodline se nelze podrobněji rozepsat bez malých spoilerů, rozhodně ale do tohohle poutavého mixu snad všech myslitelných žánrů (kromě komedie, sci-fi a fantasy) jděte. Chystanou druhou řadu sejmu bez pochyb úplně stejně rychle. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Bloodline je mix Damages and True Detective. Původně jsem z Floridské atmosféry měla strach, ale nakonec se ukázala jako perfektním prostředím s dusným a omamujícím nádechem. Bloodline je drama stavějící na postavách, které jsou 3 rozměrné a tak šedé, jak jen to jde. Chandlerův John je klasický kladný hrdina chránící svou rodinu, jenže stejně jako v Damages i tady jsou postavy dohnány k velmi pochybnám činům. Příběh staví na starých rodinných tajemstvích, které s příjezdem Dannyho začnou trhat rodinu na kusy. Mendelsohnův Danny je asi nejdynamičtější postavou seriálu a jeho zápas s jeho svědomím, rodinou i minulostí vás ho donutí nenávidět i milovat zároveň. Příběh má pozvolné tempo, ale jeho intenzita je taková, že vás vtáhne po první epizodě. Výborní herci, kamera, režie a scénář. Netflix má v budoucnu hodně co nabídnout. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Temná rodinná vztahovka s atmosférou TRUE DETECTIVE, pomalejší tempo, klade důraz na charaktery a vyprávění. Výborné obsazení, přesné herecké výkony a pomalé rozkrývání rodinné dynamiky působí zatraceně slibně. Prostředí Keys se střídáním krásného počasí a deštěm navlhlé, komáry se hemžící bažiny vtáhne. Ihned se objevuje nutkání pustit další díl. P.S: Sissy Spacek je stejně škaredá jako Stephen King... Hodně se mi líbí ukončení první řady a nádherně fungující skoky časem. Hodně civilní, zemité až realistické, jsem zvědav kam se to posune v druhé sérii. ()

Galerie (353)

Zajímavosti (5)

  • Třetí série měla mít původně 13 epizod, Netflix si jich ale objednal pouze 10. (klukluka)
  • Náklady na výrobu jedné epizody seriálu činily přibližně 7 milionů amerických dolarů. Po zrušení pobídek ze strany státu Florida se každá epizoda prodražila zhruba o 1,5 milionu dolarů. (klukluka)
  • Produkce zdůvodnila konec seriálu ukončením finančních pobídek pro filmové štáby ze strany státu Florida. (klukluka)

Související novinky

Seriálový spin-off Duny má nového režiséra

Seriálový spin-off Duny má nového režiséra

30.04.2022

Kanadský režisér Denis Villeneuve (Příchozí, Sicario) je takovým fanouškem knižní Duny, že by pravděpodobně zvládl do konce kariéry točit už pouze projekty z tohoto světa. Dokládá to i fakt, že kromě… (více)

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Reklama

Reklama