Reklama

Reklama

Westworld - Labyrint

(série)
  • USA The Maze
Trailer 2
Sci-Fi / Thriller / Western / Drama / Mysteriózní
USA, 2016, 9 h 53 min (Minutáž: 54–86 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Anthony Hopkins, Ed Harris, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandiwe Newton, Jeffrey Wright, Tessa Thompson, Jimmi Simpson, Rodrigo Santoro (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Vítejte ve světě, kde si můžete splnit všechny své touhy – jakékoliv touhy.  Svět Westworld se odehrává v době Divokého západu ve Spojených státech. Vy jako člověk si ve Westworldu můžete splnit své touhy – projíždět se na širých pláních USA, přestřelky, zabíjení, sexuální touhy a nebo jen přihlížet. Jako člověk ve Westworldu máte výhodu – jakýkoli zásah od stroje s vámi nic neudělá – jste nesmrtelní. Bohužel roboti jsou po posledních updatech divocí a vymykají se kontrolám. Správci robotů se s tím snaží něco dělat. Zároveň sledujeme příběh cizince, který ve Westworldu rozehrál svojí zvrácenou hru plnou krve a násilí. (Varan)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (116)

animaxis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Westworld jsem nějakou dobu neustále odkládal, přestože jsem tušil, že se mi bude líbit. Poté, co jsem se konečně pustil do první série můžu říct, že mě tento seriál nezklamal. Pokud bych měl být upřímný, tak jsem po tak skvělých hodnoceních sice očekával větší bombu, nicméně i tak můžu říct, že se jedná o něco zvláštního. A to něco mi nakonec opravdu sedlo. První tři díly mi připadaly pouze "fajn". Svět seriálu mě zaujal, nicméně děj jako takový mi nepřišel ničím extra. To se pro mě ovšem změnilo u čtvrtého dílu a právě od té chvíle mě Westworld začal neskutečně bavit. Především jsem si tu užíval dějové zvraty, z nichž jsem některé sice čekal, nicméně u jiných mi naopak málem padala čelist. A právě díky tomu jsem se obvzlášť ve druhé polovině řady těšil na každý díl. Některé postavy tu mají hloubku, jiné mi zase připadaly poněkud nudnější. Nicméně ty skvělé by asi bez těch horších nefungovaly tak dobře. Hrají tu dobří herci (skoro všechny jsem tu poznal, byť ne podle jména, což mě mile překvapilo), výprava je tu naprosto úžasná, vizuální efekty jsou solidní (naštěstí jich tu není třeba mnoho) a hudba je tady prostě skvělá (HBO může být za Ramina extrémně vděčná). Po druhé polovině posledního dílu jsem velice zvědavý na druhou sérii. Jelikož jsem se schválně nepodívat na trailer, tak vůbec nevím, co od ní mám čekat. ()

SamVimes

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jonathan Nolan a spol. dobře vědí, že už nestačí přijít s jedním šokujícím zvratem à la „někdo ze zaměstnanců je android“ a čekat, že to publikum posadí na zadek. Místo toho rozehrávají mnohovrstevnatou partii více žánrů, časových linií a skrytých motivací. A až na výjimky (k chování dvou techniků u Maeve mám pořád výhrady) se nakonec roztřepená příběhová vlákna zase spojují a vše do sebe zapadá. Až mám trochu výčitky, že jsem v průběhu seriálu na pár místech propadl „malověrnosti“ a měl tendenci vytýkat jako nedotaženost něco, co bylo pečlivým záměrem. Ani nevím, kdy naposledy jsem měl takovou chuť si něco okamžitě pustit celé znova a odchytávat detaily, jež mi napoprvé unikly. Stejně tak si je Nolan vědom toho, jak funguje sledování seriálů v digitálním věku a průběžné diskuze a konspirační teorie na fórech (sám ostatně chodí třeba na reddit). Cokoliv by scenáristé mohli vymyslet, na internetu se to objeví v ještě šílenější podobě, viz třeba mystické teorie u první řady True Detective. Když tedy dojde na nějaké odhalení či výslovné potvrzení, nepodává se to divákovi jako šokující moment. Ne, ten šok a překvapení jsou směřovány na konkrétní postavy v daných scénách, zatímco divákovi může stejně tak spadnout čelist jako si jen spokojeně pokývat hlavou. Ostatně, stejně jako u dobré detektivky tam náznaků bylo roztroušeno dost a rozhodně ne náhodou. Přezíravou reakci „pff, to jsem věděl už dávno, nuda“ by to každopádně vyvolat nemělo. Za pochvalu stojí ještě citlivá práce s žánry. U sci-fi je to asi jasné, on tady ale krásně funguje i western. A to i přesto, že je to „jenom jako“. Dál už jen telegraficky, protože toho hodně zaznělo už v recapech: herci jsou výborní, Anthony Hopkins samozřejmě vládne, příliš za ním ale nezaostávají ani Ed Harris, Jeffrey Wright, Evan Rachel Wood nebo i trochu zastíněný, leč velice přesný Jimmi Simpson (William). Soundtrack patří k tomu nejlepšímu, co televize nabízí, režii drží pevně v rukou lidé, kteří dobře vědí co dělají, a produkční hodnoty jsou na tradičně velmi vysokém HBO standardu. Po Vinylu a šesté Hře o trůny je Westworld jejich další letošní trefou do černého. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První řada seriálu mě fakt dostala,každá postava si žije a umírá ve své dějové linii,pak najednou zjistím,že žije a umírá v několika dějových liniích v rámci parku a ještě dostává možnost zažít totéž v reálu v laboratořích společnosti.Pro umělou inteligenci,která si začíná uvědomovat sama sebe,je to pěkně depresivní zážitek.Celá první série byla docela zvláštní,chvíli to byla nenáročná zábava,chvíli drama s netušenou hloubkou,ale až na pár slabších momentů to byla parádní podívaná a ten závěr... ()

xmatysekx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Reklama v metru, která nebyla na Rohlík nebo Alzu, a já si aktivoval měsíc HBOGO zdarma. No, řekněme, že mi na tu srandu nestačil, ale stál za to! První série někam spěje, vy nevíte kam, kdy se co posere, jak moc a tak. Pak se to začne divně motat, někdo je někdo jinej, psycho. Pak je to celý ještě jinak a trochu se do toho začne motat někdo jinej ještě, ale ten je nakonec taky někdo jinej a ten první je pak vlastně ten samej. Respektive je ten, kdo jste si mysleli, že je, ale mysleli jste si to špatně. Potom přijde ta chvíle, to je zhruba v půlce té série, kdy už si myslíte, že to tak nějak chápete. Že už se v tom tak trochu orientujete. Jako i v tom světě, kam kdo chodí, kolik je hodin a tak. To je přesně ta chvíle, kdy zjistíte, že teda jste si to mysleli blbě a vlastně je to celý vyprávěný uplně jinak, možná skoro i o něčem uplně jiném, ale to už jste si ve skutečnosti mysleli, jenom jste na to zapomněli. Teda nezapomněli, jenom vás zmátlo to, že ten někdo jinej, je ve skutečnosti tamten, co vypadal, že je ten, co o něm mluvili předtím. Nicméně, oni to pak maličko ještě zamotají, protože ti dva se potkají, ale někde jinde, než kde jste se domnívali, že se celou dobu mohou potkat. To už tam ale je někdo jinej, ten tam přišel od nich jakoby nečekaně. Nebo takhle, oni to nečekali, ale vy už jste si podle toho, jak se to vyvíjelo, mysleli něco jako tohle. Pak to nějak dokoukáte a chcete teda ten zmatek nějak vysvětlit, tak si to pustíte a myslíte si, že jako nevíte. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vysoka skola scenaristiky a storytellingu. Vic snad ani netreba dodavat. V celych deseti dilech se povedlo skvele odvypravet opravdu zamotany pribeh tak, aby dej neztratil tempo, aby se divak neutopil v samych otazkach a aby hlavni temata prubezne probublavala na povrch v temnych a neprijemnych kopancich. Tleskam Nolanovi, tleskam Hopkinsovi a Harrisovi. Dalsi sezonu podle me neni uplne nutna, ale s chuti si ji pustim. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (29)

  • V této epozodě se dozvíme, že jeden den strávený v parku přijde zájemce na 40 000 amerických dolarů. (HellFire)
  • Když se na začátku William (Jimmi Simpson) obléká do kovbojského, dostane na výběr mezi bílým a černým kloboukem. Jedná se o odkaz na klasické téma dobro vs. zlo. (HellFire)
  • V závěru epizody během Fordova (Anthony Hopkins) projevu hraje úprava písně „Exit Music (For a Film)“ od Radiohead. Tato píseň byla původně napsána pro film Romeo a Julie (1996). (Rejfa)

Reklama

Reklama