Reklama

Reklama

Láska nebeská

  • Velká Británie Love Actually (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Autoři filmů Notting Hill a Deník Bridget Jonesové uvádí jedinečnou romantickou komedii. Veleúspěšný filmový hit s hvězdným hereckým obsazením a úžasným soundtrackem. Láska nebeská s vtipem odhaluje citová vzplanutí i chladnutí v období vánočních svátků. Milenci a milenky, manželé a manželky, tátové a synové, rockové hvězdy a jejich manažeři, ti všichni prožívají ne jednu Lásku nebeskou, ale hned deset jejích různých podob. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (2 325)

Cival 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má spoustu nedostatků, ale božská, brutálně pozitivní atmosféra je všechny přebije. Láska nebeská není tak kompaktní, přesto je zajímavější a ve výsledku lepší než moje oblíbená Bridget Jones. Je fajn si jednou za čas připomenout, že Love is all around a že člověk kvůli určitým věcem musí překonat vlastní zábrany a skočit do toho po hlavě. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Richard Curtis je Bůh! Láska nebeská je s přehledem jeho nejlepší film. Nejlaskavější a zároveň nejvtipnější romantická komedie, co jsem viděl. Spousta hereckých hvězd a prvotřídních vtipných dialogů. Sice celá ta mozaika lidských minipříběhů působí trochu neuspořádaně, ale koho to zajímá? Jděte na to! ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Absolutní tutovka, která vás rozněžní a zvedne vám náladu nejenom na Vánoce, ale v kteroukoliv roční dobu. Pochybuju, že mě Láska Nebeská vůbec kdy omrzí, pořád mám u některých scén úplně husí kůži, obzvlášť když se přidá Craig Armstrong. Jeho hudba je naprosto dokonalá, ale to je na tomhle filmu snad úplně všechno. I když co se doprovodných písní týká, třeba současná předělávka All You Need Is Love je mi dost proti srsti (narozdíl od té kostelní verze, která je k vidění ve filmu)...na opačném pólu pak stojí úžasná Olivia Olson, která svým podáním All I Want For Christmas udělala z Mariah Carey trhací kalendář. Na tomhle filmu prostě nemůžu najít jediné negativum. Vlastně jedno by tu bylo - ještě jsem neviděl DVD verzi...ale to se změní, a až se tak stane, tenhle chvalozpěv si zopakuju a pěkně ho natáhnu. Jdu pryč, a budu si zas nějakou dobu zpívat Christmas Is All Around Me:)) ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl jeden z nejkrásnějších filmech o lásce, který jsem v životě viděla. Všechny minipříběhy jsou zajímavé, neotřelé, vygradované a především skvěle zahrané. Love actually ani jednou nesklouzne do kýče, ač by se to mohlo stát vcelku snadno a prostředí vánočního Londýna k tomu přímo vybízí. Love actually ale přináší přesně tu vzácnou pravou a hřejivou vánoční atmosféru v její přesné míře. Je to vtipné, je to zábavné a je to dojemné. Šestá pomyslná hvězda je za úžasného vyžilého rockera v podání Billa Nighy a jeho radu ohledně drog. (Děti, nekupujte drogy. Staňte se rockovou hvězdou a budou vám je dávat zadarmo) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Vy, kdo byste někdy platili zlatem za pouhou špetku dobré nálady, vás všechny zvu do předvánočního Londýna. Mám za sebou mnoho zhlédnutí a repliky předříkávám nazpaměť a stejně si mě před chvílí Curtis zase ukradl tak, že se myšlenkami nedokážu zcela vrátit. V Lásce nebeské je všechno a tudíž se tam najde i něco, co vám třeba nesedne. Jenže je toho v ní zároveň tolik úžasného, že když sečtu stydlivé chlapíky Hugha Granta a Colina Firtha, triumfálního Billa Nighyho, nezapomenutelně krásnou Keiru Knightley, nenápadného anděla Rowana Atkinsona nebo několikavteřinové cameo kouzelné Elishy Cuthbert, vychází mi příliš mnoho dokonalosti na jeden film. Nejlepší romantická komedie a jedno z mých top 10. ()

Galerie (126)

Zajímavosti (95)

  • Dvě později vystřižené scény natočil v Keni po vlastních zkušenostech sám režisér Richard Curtis. Měly dokázat, že láska je skutečně všude kolem nás, i v místech, kde není jednoduché žít. První začíná v kanceláři u Sarah (Laura Linney), v níž je v pozadí vidět obraz dvou afrických žen. Kamera najede na detail a obraz "ožívá". Obsahem je krátký rozhovor žen nesoucích na zádech dříví, stěžujících si na starosti se svými dětmi a jejich láskami. Druhý záběr zachycuje Afričana dívajícího se na zničenou úrodu, jehož přichází utěšit a podpořit jeho žena. (DeeH)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Tady Vary: Předplaťte si své místo v kině

Tady Vary: Předplaťte si své místo v kině

30.09.2023

Unikátní formát filmové sezóny s předplatným přináší do českých kin projekt Tady Vary 2023/24. Předpremiéry očekávaných filmů, úvody s hosty, červený koberec a festivalová atmosféra. Na to všechno se… (více)

Pokračování Lásky nebeské bude mít 10 minut

Pokračování Lásky nebeské bude mít 10 minut

16.02.2017

Klasický sequel Lásky nebeské nás jen tak nečeká, Richard Curtis ale napsal desetiminutový kraťas, v němž se podíváme na život všech hlavních postav v 2017. Kdy přesně ho uvidíme? Jeho premiéra… (více)

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Reklama

Reklama