Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sen Rubina "Hurikána" Cartera vyhrát šampionát v boxu ve střední váze se hroutí poté, co je zatčen společně s dalším mužem za vraždu tří lidí v baru v New Jersey. Nespravedlivě obvinění Carter a John Artis byli usvědčeni a odsouzeni na doživotí ve věznici, kde se Carter rozhodl dát průchod své frustraci a svému zoufalství tím, že sepsal svůj příběh. O několik let později mladý Američan žijící v Kanadě poprvé v životě pochopil směr, kterým se má ubírat, když si přečetl Carterovu knihu. Začal si s ním psát. Ani ne dvacetiletý mladík byl natolik přesvědčený o Carterově nevině, že přesvědčil sociální kurátory, aby rozjeli kampaň za jeho propuštění. Ačkoli byl Carter nejprve vůči těmto aktivitám opatrný, brzy si ho získali svým výjimečným nadšením a nesobeckým nasazením v jeho případu, což okomentoval slovy: "Nenávist mě přivedla do vězení, láska mě dostane ven." Carter v sobě našel víru a rozhodnost pustit se znovu do boje za spravedlnost, nakonec opustil stěny věznice jako svobodný člověk. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

Pecival 

všechny recenze uživatele

Poněkud černobílá, jednostraná, anti rasistická agitka, nicméně dobře natočená a občas docela napínavá. Není ani nijak zvlášt patetická (až na vyjímky). Denzel jednoznačně kraluje a nelze mu nic vytknout, ale ani ostatní obsazení není špatné (podlě mě trochu pokulhával Shannon). Také se mi velmi líbil soundtrack. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Poměrně zajímavý film, který má ale hodně much. Je tu brilantní a opět famózní Denzel Washington, který táhne celý film sám, ostatní jsou nevýrazní a nemají tolik prostoru. V hlavě už snad utkví jen soudce Rod Steiger. Jinak se mi ale ten příběh zdá až moc romantický (všichni ve vězení mají Rubina rádi, je strašně hodný a policisté zase strašně zlí), nepátral jsem, jak to skutečně bylo, nicméně tohle se mi zdálo trošku přitažené za vlasy. Dost mi tam vadila přemíra filozofických řečí a takového typicky amerického balastu, zkrátka řečí okolo. Ten film by snesl tak čtvrt hodinky vystříhat. Je to hodně nevyrovnané, dvě roviny filmu (boxer a jeho malý fanoušek) nějak nedrží u sebe a vzájemně se vyrušují, tudíž nejsou tak intenzivní. Silné scény tam jsou, střídají je ale okamžitě scény hraničící s nudou. Mrzí mě taky přílišné hraní na city a jejich "dojení", zejména v závěrečné scéně. Přesto mi přijde škoda ten film shodit a vzhledem k tomu, jak hodnotím jiné produkce, musím tomuhle přece jen ty čtyři hvězdy, i když hodně slabé, dát. 70% ()

Reklama

dudyvan 

všechny recenze uživatele

Po tom co jsem dokoukal tento film jsem si řekl že je možné a velmi pravděpodobné že film je upraven do jiného pohledu než byla realita :našly se zbraně a on co jsem četl byl prudce agresivní a nepříčetný ale přesto dám PĚT HVĚZDIČEK !!!za příběh, za výkon Denzela Washingtona a za konečně z mé strany chtěný happyend ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Ať už je tento film natočen podle skutečných událostí nebo je krapet zromantizovaný se asi nedozvíme. Nicméně je to velmi poutavý snímek o nezdolné vůli. Nezkoumal jsem detaily skutečných událostí, které byly předlohou, a proto se na tenhle film nedívám jako na podrobný popis. Výkon Denzela Washingtona je opět velmi dobrý, ale některé scény byly pro mne až velmi přehnané. Trochu mi to připomnělo film John Q, kde se také kritizoval systém a stál proti němu jeden člověk. Tyhle vypjaté situace moc nemusím a tady byl navíc celý děj neskutečně natažený. Hurikán v ringu je jistě pěkný film a zaslouží si pozornost, ale všeho moc škodí.. 75% ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Parádní rekonstrukce kauzy boxera Rubina " Hurikána " Cartera! Tohle jsem nečekal. Čekal jsem jen pouhý film o boxerovi a na konec jsem dostal velmi silný příběh o dokazování nevinosti člověka. Denzel Washington se své role zhostil naprosto excelentně. Zdá se mi, že tyto sportovní dramata, jako byl Nejlepší hráč, ve kterých nejde pouze o sport mu vyloženě sednou. Jediné je škoda, že když byl v ringu, tak jsem mu moc nevěřil, že je to boxer. Neměl ty spravné pohyby, jen bušil do soupeře. Ale naštěstí nejde jen o film, který by se zabýval především boxem. Ostatní herci byli velmi dobří. Zejména tedy Vicellous Reon Shannon. Dost na mně zapůsobila nádherná hudba. A musím se přiznat, že ke konci jsem plakal dojetím a bylo to díky proslovu, jenž učinil Washington. Co mi přišlo opravdu divné, když film skončil, tak to, že jsem ho i hned zkoukl ještě jednou. Po celou svou filmu jsem byl upoután a do i po druhé. Jeden z těch lepších filmů, co jsem měl možnost vidět!! ()

Galerie (34)

Zajímavosti (24)

  • Skutočný Rubin "Hurricane" Carter meria 1,79 metra a váži 79 kg, pričom je asi o 4 centimetre nižší a takmer o 18 kg ľahší ako Denzel Washington (aj keď herec kvôli roli Hurikána schudol). Aj napriek tejto skutočnosti Washington a herci, ktorí hrajú jeho protivníkov v ringu, sú klasifikovaní ako ťažké váhy. (Smok)
  • Príbeh je založený na životopise boxeristu Rubina "Hurricane" Cartera, amerického boxera v strednej váhe, ktorý súťažne boxoval od roku 1961 do roku 1966. (Smok)
  • Denzel Washington byl do role vybrán samotným Carterem, který absolvoval sezení také s Wesley Snipesem, Samuelem L. Jacksonem či Isaacem Hayesem. Washington jej zaujal při obědě v restauraci svým slovníkem, smíchem, pohyby těla a tím, když ho Carter při návratu z toalety zastihl, jak si před zrcadlem nacvičuje gesta. „Tehdy jsem se zamiloval,“ vzpomínal. City byly opětovány. Carter je zosobněním lásky, prohlásil při přebírání Zlatého glóbu za roli boxera Washington. (MardukuS)

Související novinky

Zemřel režisér Norman Jewison

Zemřel režisér Norman Jewison

23.01.2024

V požehnaném věku sedmadevadesáti let v sobotu 20. ledna opustil filmový svět kanadsko-americký na sedm Oscarů nominovaný režisér a producent Norman Jewison, tvůrce legendárních a oblíbených snímků… (více)

Reklama

Reklama