Reklama

Reklama

Dark

(seriál)
  • Německo Dark
Trailer 1
Drama / Krimi / Sci-Fi / Mysteriózní
Německo, (2017–2020), 24 h 23 min (Minutáž: 45–73 min)

Režie:

Baran bo Odar

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

Louis Hofmann, Oliver Masucci, Jördis Triebel, Karoline Eichhorn, Maja Schöne, Stephan Kampwirth, Daan Lennard Liebrenz, Andreas Pietschmann (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(26)

Pohřešování dítěte vede čtyři rodiny ke zběsilé honbě za odpověďmi a odkryje zarážející tajemství, které se táhne napříč třemi generacemi. (Netflix)

Recenze uživatele Naby k tomuto seriálu (3)

Season 1 (2017) (S01) 

Chvíli se to tvářilo jako slušná detektivka, ale nekonec se to celkem zajímavým způsobem transformuje do scifi. Děj je občas trošku težké sledovat, ty neznámé tváře a pro mě zcela nezvyklá něměcká jména mi v tom dělali trochu guláš. Nicméně pojetí je to jako komplet paráda. Originalita je taky na místě, ať už to, že jde o děj zasazený do německa, nebo to, že je to celé v němčině. S němčinou jsem teda taky trochu bojoval, není to moc příjemný jazyk na poslech ;-). Nicméně k tomu patří, dokresluje správně děj a místo, takže i když je na Netflixu možnost vybrání zvukové stopy anglické (bohužel jen v Dolby 5.1), nešel bych do toho. Originál zvuková stopa v němčině je dokonce v Dolby Atmos, což pokud máte doma repro co to umí, je to zase o kousek lepší zážitek. Celkem 4,5* za první sérii. ()

Season 2 (2019) (S02) 

Rozhodně super pokračování první série. Zápletka stačí mnohem víc na sci-fi a člověk už se malinko líp vyzná v těch všech složitostech. Poodhalení dalších střípků skládačky je prostě hodně super. Zároveň ale doufám, že třetí sérii dokážou udržet na stejně kvalitní vlně, protože konec mě teda slušně děsí. Jinak jasně zasloužená 5* ()

Season 3 (2020) (S03) 

Trocha chaosu vznesena hned na zacatku mi celkem udělala paseku v postavach, taky i proto, ze predchozi 2 serie jsem videm s trochu delsim odstupem. Nicmene na konci 2. serie jsem mel celkem strach, kterym smerem se to vyda. Nastesti si myslim, ze nakonec to bylo vymysleny dobre. Rozhodne nadale patri mezi moje nejoblibenejsi serialy, i kdyz ho rozhodne nelze radit mezi odpocinkove. Celkem 4,3* ()

Související novinky

Seriál 1899 končí po první řadě

Seriál 1899 končí po první řadě

03.01.2023

Možná až příliš ambiciózní byli tvůrci kultovního seriálu Dark od Netflixu. Jejich novinka 1899 totiž opět vrstvila jednu záhadu za druhou, aniž by to však dělala natolik uspokojivým způsobem, jako… (více)

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

20.11.2022

Tento týden vyšel seriál 1899, mysteriózní thriller o záhadě ztracené posádky velkého parníku. A premiéra to byla opravdu úspěšná. Netflix se do propagace novinky docela opřel, na sociálních sítích… (více)

Reklama

Reklama