Reklama

Reklama

Dark

(seriál)
  • Německo Dark
Trailer 1
Drama / Krimi / Sci-Fi / Mysteriózní
Německo, (2017–2020), 24 h 23 min (Minutáž: 45–73 min)

Režie:

Baran bo Odar

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

Louis Hofmann, Oliver Masucci, Jördis Triebel, Karoline Eichhorn, Maja Schöne, Stephan Kampwirth, Daan Lennard Liebrenz, Andreas Pietschmann (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(26)

Pohřešování dítěte vede čtyři rodiny ke zběsilé honbě za odpověďmi a odkryje zarážející tajemství, které se táhne napříč třemi generacemi. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (470)

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vzhľadom k tomu, že seriál Dark bol vyrobený pre nemecký Netflix tak ma úroveň seriálu veľmi príjemne prekvapila. Prepojenie troch dimenzií troch rôznych rokov v 33 ročných odstupoch bolo rovnako dobre zamotané ako vzťahy medzi postavami. Najväčším plusom však bolo zobrazenie prostredia daných rokov a nakoľko nezaostali ani herci treba povedať, že Dark patrí do zoznamu lepších seriálov a prekonal aj Castle Rock. Po viacerých recenziach k seriálu si rozhodne pozriem aj Stranger things, nakoľko odporúčanie od filmového znalca som na daný seriál už dostal a samotný Dark zvýšil môj záujem, pretože ponúkol niečo nové. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

První řada je geniální. Její mysteriozní nádech, tajemno, postupný zamotávání, odhalování a další zamotávání (ano, skutečně se mi stávalo, že když jsem měl pocit, že už to konečně začínám chápat, objevilo se něco dalšího, co to zase zamotalo a znova jsem byl vedle) - tohle všechno člověka drží a nepustí. Pak přijde druhá série s několika novýma postavama a časovýma liniema a prvních pár epizod to pořád ještě funguje, ale tehdy už po několika epizodách dojde vlastně k vysvětlení (skoro) všeho a zbytek epizod se tak z většiny zabejvá už jen tim, jak k tomu, o čem víme, že se stalo, vlastně dojde. Třetí série přidává zase něco novýho, chvíli člověka zase drží novýma otázkama, ale nakonec jsem z toho měl pocit, že z těch 16 epizod posledních dvou řad, by klidně šlo udělat epizod 8 nebo deset, protože velká část z nich jen dovysvětluje trochu zbytečný linky a postavy v nich pořád dokola opakujou ty samý tajemný hlášky, který ale nijak neposouvaj děj. Jasně, celá pointa příběhu je založená na cyklickým opakování všeho, ale tady už toho bylo občas až moc. No a celý rozuzlení v poslední epizodě... nemůžu říct, že bych nechápal, proč to tvůrci vymysleli takhle. Ono to asi těžko šlo vymyslet jinak, jen to vlastně celýmu tomu zbytku dává takovej punc zbytečnosti s tím, že některý věci tu ani nejsou dovysvětlený nebo mi to vysvětlení ušlo. Nebo by vlastně bylo zbytečný vzhledem k závěru. Napsal bych ještě jednou tak dlouhej komentář, kde by bylo mnohem víc chvály a vlastně důvod, proč tomu i tak dávám 5*, ale to, co by v něm bylo, už vypsal Beckett51, takže můžete kouknout k němu. ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kedže nejde o vzťahovú a ani o sociálnu drámu, postavy som neriešil. Kvalitné mysteriózno a veci, ktoré sa diali a boli s ním úzko speté, boli napísané výborne. Dokonca som mal pocit, akoby to natočili len pre mňa! Tak som si totiž užil túto parádu. P.S. Až na tie nemecké ksichty teda... Na tie si snáď nikdy nezvyknem a preto ma trošku mrzí, že seriál nenakrútili napríklad takí Nóri. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Už dlho ma tak nemrzelo, že kvôli posledným dvom častiam z 26 nemôžem dať päť hviezdičiek. Prvá séria vyzerá ako Twin peaks na steroidoch, okamžite upúta, je svižná, nádherne natočená. Druhá začína rozplietať jeden svet aby tretia mohla zapliesť druhý do prvého a to čo príde na konci je učebnicový deus ex pretože tak ako to scenáristi zaplietli by to v logike oboch svetov jednoducho nemohli rozpliesť. Paradoxne tým vytvorili viac otázok než odpovedí. Pri filmoch, v ktorých sa cestuje v čase oceňujem najmä ak sa nehráme na to, že paradoxy sú normálne a logicky vysvetľujeme príčiny a následky. Dark je bootstrap paradoxov plný (vrátane jedného typu "bolo skôr vajce alebo sliepka?"), to však paradoxne nie je jeho najväčší problém. Tým je to, že primerane pravidlám "pokazených" svetov nevysvetlí pravidlá pre nepokazený a tak nejak to potom postráda inú ako deus ex logiku. Ten skvelý existencialisticky depresívny 24 dielny seriál je proste nehodný tak tupého konca. 8/10 ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dlouhý odmlky mezi sériema mi sice k pochopení takhle komplexního příběhu zrovna nepomohly, ale nějak jsem to přece doklepala do konce (asi budu muset stejně mrknout na pár explained videí hmm). První dvě série absolutní mrda, dokonce mě přiměly změnit pohled na německou kinematografii (do prdele, teď mám chuť kouknout na německý lidl filmy, tak to tě bůh). Starý dobrý cestování časem, to jsem přesně potřebovala na vyplnění prázdný díry v duši. Bála jsem se, že to potom v další sérii pěkně doserou (ještě ty paralelní světy do toho), ale ono to vlastně všechno vyšlo docela dobře a dokonce to na konci zapadlo do sebe (trocha oleje by sice neuškodila, aale co - dře to, ale jde to že?). Třetí série i přesto bohužel od těch předchozích vypadá jako něco úplně jinýho, prostě už to nemělo tu pěknou atmosféru prvních dvou, a mám pocit, že to místy docela přezdobili. Vzali si toho moc na talíř, ale na konec to přece jenom nějak přežvýkali a dokonce z toho vzniklo smysluplný dílo. Hodnocení: to byl dobrej pocit zase si jednou zacestovat časoprostorem ááách jo/10 ()

Galerie (145)

Zajímavosti (43)

  • V epizodě prolézá v budoucnosti Jonas (Louis Hofmann) dírou v betonové stěně elektrárny, ze které čouhají kovové tyče betonářské výztuže. Jonas o jednu zavadí, ta se ohne a hned vrátí zpět. Tím je vidět, že se jedná o gumovou součást filmové kulisy. (zawi)
  • Seriál měl premiéru na Toronto International Film Festival konaný v roce 2017. (Ignus.cz)
  • Třetí série seriálu vyšla 27. 6. 2020, což je stejné datum jako datum apokalypsy v seriálu. (Doomcourier)

Související novinky

Seriál 1899 končí po první řadě

Seriál 1899 končí po první řadě

03.01.2023

Možná až příliš ambiciózní byli tvůrci kultovního seriálu Dark od Netflixu. Jejich novinka 1899 totiž opět vrstvila jednu záhadu za druhou, aniž by to však dělala natolik uspokojivým způsobem, jako… (více)

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

20.11.2022

Tento týden vyšel seriál 1899, mysteriózní thriller o záhadě ztracené posádky velkého parníku. A premiéra to byla opravdu úspěšná. Netflix se do propagace novinky docela opřel, na sociálních sítích… (více)

Reklama

Reklama