Reklama

Reklama

Dark

(seriál)
  • Německo Dark
Trailer
Drama / Krimi / Sci-Fi / Mysteriózní
Německo, (2017–2020), 24 h 23 min (Minutáž: 45–73 min)

Režie:

Baran bo Odar

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

Louis Hofmann, Oliver Masucci, Jördis Triebel, Karoline Eichhorn, Maja Schöne, Stephan Kampwirth, Daan Lennard Liebrenz, Andreas Pietschmann (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(26)

Pohřešování dítěte vede čtyři rodiny ke zběsilé honbě za odpověďmi a odkryje zarážející tajemství, které se táhne napříč třemi generacemi. (Netflix)

Recenze uživatele Untentrauer k tomuto seriálu (2)

Season 1 (2017) (S01) 

Co je pro mě nejdůležitější je fakt, že z celé první řady nemám pocit zbytečné natahovanosti. Příběh je krásně a postupně dávkovaný, aby měl divák čas si srovnat myšlenky a opravdu je co srovnávat! I když je to scifi má děj hlavu a patu a dokonce se dá ledacos předvídat, jenže NE tím způsobem, jakým jsme zvyklí. Jednu Část příběhu vytušíte, ale ta druhá část je krásně skrytá...A to je na tom to nejlepší! Svým způsobem se seriál nepatrně podobá stranger things jenže zde není obrácený svět, ale časová smyčka resp. cestování v čase o 33 let dopředu či dozadu. Samotný nápad je zajímavý, dobře provedený a promyšlený. První řadě je sice co vytknout, ale jsou to jen drobnosti a malinké nelogičnosti...Nic hrozného. ()

Season 2 (2019) (S02) 

Tato série je horší, než předchozí, ale drží si svou linku a napínavost. Pro mě je tu ovšem už opravdu mnoho příběhových vláken a prolínání současnosti, minulosti a budoucnosti, že první tři díly mi opravdu trvalo než jsem si to v hlavě srovnal. A když už si to srovnáte, tak se v dalším dílu stane tolik nových věcí, že musíte začít opět od začátku. Moc se mi líbil postapo svět, jako vystřižený z Metra, nebo Stalkera. Ovšem musím ještě dodat, že postava Jonase Kahnwalda mi je velmi nesympatická. Zejména povaha a jakási nerozhodnost a posléze zatvrzelost v myšlence "záchrany" světa. Nelíbí se mi jeho vlastnost nechat se sebou orat a poslouchat každého, kdo mu nakuká jakoukoliv blbost. Je to jako člověk bez vlastní vůle a smyslu pro rozhodnost. v podstatě je to hňup. Ale za tohle nemůžu srážet hodnocení, protože prostě ten člověk má takovou povahu a byla mu takto napsána. A takových postav je tam vícero. Namátkou třeba ještě Martha Nielsen a její věčně utrápený výraz. Role, kterou dostala v seriálu odpovídá divadelní roli, kterou ztvárnila, jako postava v minulé sérii - utrápená tragická kráva, které by pomohla pořádná facka - a ano opravdu se k sobě tito dva hodí. Jenže tato herečka je taková vždy, všude a ve všech rolích. Zde je to sakra špatný výběr!! Každopádně, pokud to vezmu, jako celek, nelze upřít promyšlenost příběhu a celkově událostí, které se dějí. Je to zamotaný spletenec a vyloženě vás to nutí o všem moc přemýšlet a právě už jen proto musí být vše dokonale promyšlené!! Hudba stále skvělá.... ()

Související novinky

Seriál 1899 končí po první řadě

Seriál 1899 končí po první řadě

03.01.2023

Možná až příliš ambiciózní byli tvůrci kultovního seriálu Dark od Netflixu. Jejich novinka 1899 totiž opět vrstvila jednu záhadu za druhou, aniž by to však dělala natolik uspokojivým způsobem, jako… (více)

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

20.11.2022

Tento týden vyšel seriál 1899, mysteriózní thriller o záhadě ztracené posádky velkého parníku. A premiéra to byla opravdu úspěšná. Netflix se do propagace novinky docela opřel, na sociálních sítích… (více)

Reklama

Reklama