Reklama

Reklama

Před čtyřmi lety nás dinosauři porazili. Alespoň na Isla Nublar, exotickém ostrově, kde prosperoval unikátní zábavní park Jurský svět, než se jeho exponátům podařilo utéct z klecí. Ve finále jednoho z nejúspěšnějších filmů všech dob opustili ostrov poslední lidé a nechali ostrov napospas prehistorickým tvorům. Jenže teď se za nimi musí vrátit. Proč? Protože na ostrově se probudila tamní sopka a dinosaurům už podruhé v dějinách hrozí vyhynutí. Claire (Bryce Dallas Howard) se z upjaté manažerky parku proměnila v aktivistku, která je chce za každou cenu zachránit. A Owena (Chris Pratt) na ostrov žene touha najít a spasit Blue, inteligentního ještěra, jehož dokázal vychovat a částečně vycvičit, a po němž se po zániku parku slehla zem. Na Isla Nublar jim však nehrozí jenom sežrání, zašlápnutí či spálení tekoucí lávou. Hned po příjezdu se stanou očitými svědky a nedobrovolnými aktéry falešné hry, která v konečném důsledku může změnit život na celé planetě a vrátit ho o pár miliónů let zpátky. (CinemArt)

(více)

Recenze (921)

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Hollywoodský produkt, kde se hraje na velkolepé scény, stupidní scénář, nezajímavé postavy a hlavně narvat co nejvíce dinosaurů lze. Postrádá to kouzlo a nadčasovost prvního dílu původní trilogie. Vyvolává stejné pocity jako jídlo ve fast foodu - může na chvilku naoko zasytit, ale zaokamžit stejně máte hlad. ()

Darth Revan 

všechny recenze uživatele

Prachsprostá vykrádačka všech předchozích dílů (hlavně teda dvojky), která ovšem ve výsledku pořád náramně baví, i když teda Bryce neběhala v lodičkách. Jen ten Jeff se mohl ukázat na delší dobu. 4* ()

DA_NO 

všechny recenze uživatele

Očekávání byla vysoká a zklamání je tedy ještě větší. Film již nepřináší nic nového jak Jurský svět z roku 2015 a v mnoha ohledech svého předchůdce kopíruje - opět umělý dinosaurus atd., vše se ale snaží, snad jako každé pokračování, udělat mnohemn monumentálnější, větší. Takže více akce, napětí, emocí, ... Přitom ale zapomíná na nejdůležitější aspekt - příběh. Ten obsahuje mnoho logických chyb, ale hlavně odbočuje od tématu původních filmů - neklonují se pouze dinosauři, na ostrově se odehrává jen asi 1/5 filmu a na rozdíl od starších filmů má jasného lidského zaporáka. Snímek také zahazuje potenciál charakterů z Jurského světa, kdy například ze zajímavé Bryce Dallas Howard, upjaté ženy vnímající pouze čísla, udělají dinosauří aktivistku a klasickou dokonalou ženu. Nové postavy nemají už vůbec nic do sebe, například Maisie je klasická klišé dětská hrdinka, až trapně nebojácná a záporák je nudná postava bez charakteru, zajimavé motivace (prachy, prachy, prachy) i jakékoli backstory. Takže, nový Jurský svět je sice zábavný film, ale s nezajímavými postavami  a ve srovnání se staršími filmy, které kopíruje a zároveň odbočuje od jejich tématu, mnohem horší. 48% ()

Vojťas 

všechny recenze uživatele

Ano, opravdu mi učarovali i "druzí" dinosauři. Stejně jako první díl před 2 lety inteligentně přetransformoval původní Jurský park do nové podoby, tak naprosto totožný proces udělala dvojka se Ztraceným světem. Fanoušci této značky se budou u filmu (stejně jako já) tetelit blahem a jásat u každého odkazu na původní film. Pevně doufám, že návštěvnost bude podobně vysoká jako u jedničky, díky čemuž nebudou zkříženy plány trojce, která by měla přijít v roce 2021! 90% ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Mám moc rád J.A.Bayona, ale ten jeho styl a práci s postavami zde vidím pomálu. Nicméně to neznamená, že Jurský Svět: Zánik říše není zdařilým akčním filmem. To vůbec ne a na poli filmů o Jurském parku jde dokonce stále o příjemný průměr, což je ve výsledku celkově slabý filmový nadprůměr. V podstatě bych jednoduše mohl napsat, že tento film je kvalitou na úrovni Ztracený svět: Jurský park (1997). I tam se polovina filmu odehrává na ostrově a polovina v civilizaci. S tím rozdílem, že zde je daleko silnější důraz na filozofii. Máme právo nechat naše dinosauří výtvory vyhynout? Nebo se je pokusit zachránit? Já jako představitel realismu jsem byl od začátku pro vyhynutí. Jenže to by pak tento film nemusel vůbec existovat. A tak nás čekají dvě hodiny čekání na to, jak si lidstvo otevírá vlastní pandořinu skříňku. A v podstatě jak jsem to čekal, tak jsem to i dostal. Tedy žádné překvapení, ale zároveň ani žádné zklamání. Mírný palec nahoru a já se těším na uzavření této nové trilogie. 70% ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Více mi sedlo předchozí odlehčenější pojetí spojené s očividnou sebereflexí. Tady je to upozaděné a temnější uchopení zůstalo kvůli ratingu na půl cestě a přineslo pro mě jedinou fungující lekačku. Při plot twistu jsem však byl pořádně zaražený, ale bojím se, že si série ukousla příliš velké sousta, jelikož vždy primárně kladla důraz na velkolepost a myšlenky na zamyšlení zůstávaly na vedlejší koleji. Jinak ohlédnutí za minulostí s Jeffem Goldblumem bylo skvělé, ale víme, jak dlouho trvalo. (Boskovice, letní kino) ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Přišel jsem pro akci s velkýma ještěrkama a na omáčce okolo jsem nijak nelpěl. Jenže au, tohle i bolelo. Nejenže oba scénáristi prodělali lobotomii, ale i ta akce je zábavná do první půle filmu, pak už se to veze s kvalitou samotného filmu. A rozumující Goldblum vyvolává jeden z nejsilnějším facepalmů poslední doby. Tohle už nikdy více. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Prostě tomu nemůžu dát malý hodnocení, protože tyhle dinosaury miluju. A i když je to chvílema až přehnaný, tak příběh mě bavil, a to prostředí, ani žánrovej mišmaš mě ani nesral. Jsem spokojenej.80%. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoc ale tenhle díl mě vůbec nebavil a jen jsem koukal , kdy už to skončí. Děj byl o ničem, jen zase někdo chce vydělat na dinosaurech. Otázka jestli je nechat na živu a nebo radši vyhubit, já říkám to druhý tohle do naší doby nepatří. A stejně by nepřežili výbuch sopky. Na můj vkus mě přišli moc malý, podle toho co nám ukazují v dokumentech. Znova už do toho asi nepůjdu, pro mě to byla nuda. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Úplně bomba!!! Vtipný (Pratt je prostě zlatíčko), dojemné (ostrov z prvního dílu zalila laáva, takže oko nezůstane suché), akční, zaporák, kterej mě měl napadnout, ale nenapadl, ikonickej T-Rex, kterej řve, že tohle je jeho ostrov, sladká Blue, která mi na konci filmu vzala dech, malá holčička, která má v sobě (neřekli to tam, ale já to tak pochopila a pokud bych si o filmu něco dopředu něco načetla, tak o tom psali, proto jsem byla mile překvapena) část dna z dinosaura, SPOILER vypuštění přeživších dinosaurů volně mezi lidi. Myslela jsem, že název odkazuje na království (trochu mi v hlavě hapruje originální název a český překlad) dinosaurů, které zničí sopka. Na konci si skoro myslím, že jde spíš o svět lidí, kde oni už nejsou největším predatorem...SPOILER Jinak začátek byl dost drsnej. Jestli nechat dinosaury zachránit nebo je nechat přirozeně umřít, protože sice mají nárok na život jako každé jiné zvířata, ale jejich existence je nepřirozena... Bylo to vtipný, ale nějak do toho chytře narvali celé to dilema. Další díl čekám peckojdní a držím palec, ať to nepoprdí... ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Scenáristicky to bylo podobné peklo jako první díl, že se až člověk diví, jak někdo může schválit takovou píčovinu. Na druhou stranu, prachy to vydělává, takže co. Bayona s kamerou umí, nuda to také nebyla, takže nakonec vlastně proč ne, když se na to dá i dívat. 50% ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Na první pohled je vidět, že film je rozdělen do dvou částí - záchrana na ostrově a demolice rodinného sídla. Celkově na to mě působilo vytvořit na efekty zajímavý film, ukázat zase o stupínek něco lepšího, než bylo v minulém díle. Tady už to bylo ale až moc překombinované. Celkově je příběh tak primitivní, že složitější by vymyslel i prvňák. Na jednom místě jsem měl dojem, jako bych slyšel hudbu ze Star Wars. Proč jako? A závěr? Opět proč.... Chtějí nám snad tvůrci udělat film ala Válka o planetu opic s dinosaury? Jinak si to nedovedu moc představit, proč je zrovna takový. ()

epicek 

všechny recenze uživatele

Za mě rozhodně velká paráda. Vizuálně a trikově je to zvládnuto mistrovsky a ačkoliv děj maličko pokulhává a dá se předvídat hodně dopředu, je to prostě pořád fajn zábava a luxusní letní popcornovka. Vtáhlo mě to na celé dvě hodinky a určitě jsem se nenudil. Některé scény vážně chytly za srdce a to i díky povedenému soundtracku. Jednu hvězdu dávám navíc na přílepšenou, protože tahle série je prostě kult. Welcome... to Jurassic World. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Čaro dinosaurov sa už vytratilo. Nie je rok 93' a už to nie je ono. Je to príjemná zábavná popcornovka , ale nič prelomové. Scenár je jednoduchý, ale režisér je veľmi zručný remeselník a film má thrillerové prvky. 6/10 ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Chichester, 10.6.2018 Bohužel, pokračování Jurského světa se nedá hodnotit jinak než jako zklamání. Vyrazil jsem si na něj do kina, protože nadšení po prvnímu dílu ve mě zvítězilo. Jenže tentokrát jsem dostal nezajímavý film, který nabídl spoustu efektů, ale nic jiného. Opět se potvrdilo to, že je mnohem lepší, když se lidé vydají za dinosaury do odlehlé oblasti než, když se dinosauři začnou objevovat v místech, kde jsou lidé dlouhodobě usazení. I proto mě první půlka bavila o něco víc. Nezachránil to ani Chris Pratt, kterej je sice velkej sympaťák, ale neměl tam co a s kým hrát. Škoda a zklamalo mě to natolik, že ani pokračování (které určitě přijde) nebudu vyhlížet. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Co zabilo tento film, je pokus udržet se v mantinelech dobrodružné dinosaurárny pro celou rodinu a současně trochu přitvrdit. Vznikl tak hybrid, kde bylo několik opravdu povedených scén...to když chtěl Bayona vcelku logicky vytasit dinosauří horordrápky. Jenže studio hned vytasilo pilník a drápky řádně zmanikůrovalo, protože pokladny plní z velké části dolárky nezletilců. A jejich Teletubies ztýrané mozky neutáhnou nic složitějšího, než je klasické schéma...hodni a sympatičtí lidé bojují proti darebákům, kteří trápí zviřátka. Možná někteří diváci zajásají, když jim scénáristi naservírují přesně to, co většina v sále očekává. Já mezi ně nepatřím. Nečekám sice superoriginální zápletku, ale nějaká inovace ohledně motivů "těch zlých", by byla opravdu osvěžující. Zánik říše se dá rozdělit na dvě části...první hodina...záchranářské akce, byly přesně ve stylu jednoduché dobrodružné zábavy, která stojí jen na pěkných záběrech. Jenže dnes už skvělá animace nikoho nepřekvapí, takže wow efekt se nekoná. Druhá část, odehrávající se mimo ostrov, je ta s několika pěknými momenty. Ty jsou ale upozaděny mnoha nesmysly, jako je třeba raptor, který do té doby vše zničil a lítal jak potrefený, ale najednou s citem otevře jedním drápkem skleněné dveře a pomaličku... . Chování většiny postav je dost zarážející, ale díky Prattovi nad tím nakonec mávnete rukou, nebo se jen občas ušklíbnete. Zánik říše není úplně špatný film, ale kopíruje pokles kvality, jaký měla i pokračování Jurského parku. Přesto...doba přeje megadigi robotům, monstrům z hlubin, prostě velkoformátníkům. Takže si odpočiňme od švidrání na obyčejné postavičky; dinosauři jsou přece staří dobří známí a zavzpomínejme na dobu, kdy to vše začalo. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Kdyby toto byl první díl, tak se z toho všichni posadíme na zadek. Každopádně dnes už to není žádnou výjimkou, nic tam nebylo dechberoucí a hlavně jako pátý díl už to maximálně vykrádá samo sebe. Neobvyklý otevřený konec to už nezachrání. ... CC Flora 3D ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Tak je mi to líto, ale i další díl nepřekoná mé poslední hodnocení této série o velkých ještěrkách. Je to vždy vlastně stejný. Celkem slibný začátek se rychle umrtví, aby se z toho stala ptákovina. Tentokrát si dali dostaveníčko v baráku. Příště půjdou asi rovnou na kafé do Starbucksu. Panebože tvůrci mají prachy, efekty prostě všechno a nedokáží vymyslet nic jiného, než, že si budou hrát na honěnou v baráku. Vážně už sem jen čekal, kdy začnou jezdit výtahem. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Jsou zpět ... v recyklovaném příběhu, v němž se jedenadvacáté století opět potkává s prehistorickými zubatými potvůrkami. Poněvaž filmaři je prostě nemohou nechat jen tak v klidu a míru žít kdesi uprostřed oceánu na opuštěném ostrově, stranou naší hamounské civilizace. A tak si vymyslí akční vulkán a misi, která se navenek prezentuje jako záchranná. Budiž. Sice se mi zdá krapet hloupé sázet na nebezpečná a těžko ovladatelná zvířátka s velkým apetitem ve věku všemožných sofistikovaných zbraňových systémů včetně dalekonosných naváděných střel, špionážních satelitů, bezpilotních dronů a čehosi, co namyšleně nazýváme "umělá inteligence", ale budiž. Nicméně ... nějak jsem nepobrala finále ??? ----- !!! MOŽNÝ SPOILER !!! ----- Jednalo se přece o poměrně malou skupinku, nikoli o tisíce a tisíce pravěkých tvorů. Za dobu své existence jsme stihli vyhubit či radikálně zredukovat bezpočet živočišných druhů - a teď, v případě opravdové nouze, bychom snad nebyli schopni se vší dostupnou nejmodrnější technikou pochytat či zlikvidovat pár zvířátek ? Navíc většina z nich by měla být poměrně lehce dohledatelná díky svým poměrně nadstandardním rozměrům. A poselství ? Jakási falešná humanita, stavějící hodnotu uměle oživených živočichů z dávné minulosti nad hodnotu člověka a ekosystému žhavé současnosti. Podívejte se, co všechno jsme napáchali kupříkladu zavlečením cizorodých druhů flóry a fauny do Austrálie jakožto specifického a jedinečného kontinentu, který se desítky milionů let vyvíjel izolovaně od okolního světa. Víte, mám neobyčejně ráda všechna ta fantastická stvoření, která filmaři vynašli pro své trháky ... a pro mě. Většinou jim přeju dlouhý a šťastný život, to ale neznamená, že bych ignorovala realitu. ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

A ja se ptam pani scenaristi, nebylo to uz trosku moc? Prekombinovane vic nez Esmeralda. Jurskych klišé jak nasr@no. Z ostrova presun na zamecek a fight v detskem pokojicku uz byly proste za carou. Nejak se jim tady proste naakumulovala trapnost. Sjel jsem ted behem 14ti dnu vsech 5 jurášů a mohu říct, ze i pres vsechna ta leta je 1 nejlepsi. Krasne budovany dej a napětí. Spielberg proste umel a umi. ()

Související novinky

Nový Jurský svět je v přípravách

Nový Jurský svět je v přípravách

23.01.2024

Dinosaurům v kinech rozhodně ještě neodzvonilo. V roce 2015 odstartovaná trilogie Jurský svět sice v létě 2022 oficiálně skončila, ale přestože druhý díl s podtitulem Zánik říše a zejména pak třetí… (více)

Metal Gear Solid našel Snakea

Metal Gear Solid našel Snakea

04.12.2020

Filmová adaptace legendární herní série Metal Gear Solid konečně svého Solid Snakea. Hlavní postavu série tak ve filmu režiséra Jordana Vogt-Robertse (Kong: Ostrov lebek) ztvární herec Oscar Isaac … (více)

Trollové: Světové turné drtí rekordy

Trollové: Světové turné drtí rekordy

14.04.2020

Přestože oficiální čísla nejsou k dispozici, studio Universal se o víkendu pochlubilo, že nový animovaný snímek Trollové: Světové turné zaznamenal nejlepší úvodní víkend v rámci digitálního prodeje… (více)

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

18.12.2018

Nový film z produkční dílny Petera Jacksona (Pán prstenů, King Kong) Smrtelné stroje podle všeho studiu Universal prodělá něco mezi 100 – 125 miliony dolarů. Snímek měl premiéru minulý týden a… (více)

Reklama

Reklama