Reklama

Reklama

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů

  • USA Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (více)
Trailer

Rozpolcenost mezi loajalitou ke svému učiteli Obi-Wanu Kenobimu a vábením Sithů nakonec způsobuje, že se Anakin Skywalker obrací zády k Jediům a přeměnou v Dartha Vadera dokončuje svou cestu do temnot... (Bontonfilm)

Recenze (1 568)

Mr.Nobody 

všechny recenze uživatele

Kdyby tímto filmem celá sága končila, byl by to důstojný vrchol. Tak tomu ale bohužel není. Z celého filmu je patrné, že má jen dva předešlé filmy dějově přiblížit k původní trilogii. Neznám sice předlohu nebo jiné dějové pozadí, ale některé momenty jsou naprosto zbytečné, a rozvoj děje dalších filmů, ať už natočených a zamýšlených, nebo i dalších zcela limitují právě tyto momenty, ať už je to likvidace Wookiů na Kashyyyku, nebo všech Jediů s výjímkou mistrů Yody a Kenobiho. V této části však zcela vynikají duely se světelnými meči. Ty jsou výborně propracované. Výborně zde zahrál Samuel L. Jackson. Naproti tomu většina ostatních Jediů hrála třetí, čtvrté nebo i páté housle, a nepředvedla se. Skoro to vypadá, že kromě Mace Vindu, Mistra Yody, Obi Wana Kenobiho a Anakina nikdo skoro nic neuměl. ()

sarianna 

všechny recenze uživatele

Řekla jsem to mockrát a říkám to znovu, Star Wars jsou blbost a pohádka pro děti (zejména staré díly) a já fakt nejsem fanoušek. Nicméně už v dětství, zatímco ostatní si hráli na Luka a Leiu, jsem říkala, že jediná smysluplná postava tam je Darth Vader a měla jsem ho docela ráda (patrně to o mě něco vypovídá, ale raději to nechci vědět:)) a Darth Vader byla taky jediný důvod, proč jsem byla schopná tu kravinu dokoukat. Jediové jsou pro mě příšerní pozéři a nafoukanci, což se v této nové trilogii jen potvrdilo a byli ještě otravnější než ve staré sáze. Epizoda III, byla jediným dílem, který jsem neviděla a ani jsem neměla tu touhu vzhledem ke zkušenostem s předchozími starými i novými díly, ale nechala jsem se překecat svou drahou polovičkou. No a byla jsem velmi mile překvapena! Konečně díl, který byl o něčem, měl spád, smysl, prostě mě bavil. Přerod Anakina na Darth Vadera byl skvělej (Hayden Christensen velmi překvapil, že by v tom klukovi přece jen něco bylo?) a nemyslím si, že by byl nějak extrémně rychlej, jak se tu občas objevuje. Všechno do sebe krásně zapadlo a pro mě i odhalilo smysl té původní pohádky, díky čemuž se teď na celou ságu dívám pozitivněji. Pro mě Star Wars nejsou příběhem boje dobra a zla, ale příběhem jedné lidské tragédie člověka, který se snažil, hnán pocity odpovědnosti, úzkostí a strachem, všechno a všechny zachránit tak moc, až všechno podělal a zničil si život sobě, ale i svým blízkým, které měl tak rád- cesta do pekel bývá dlážděna dobrými úmysly. Ok, Star Wars beru na milost. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší díl z nové trilogie. Přeměna Anakina na Vadera je uvěřitelná a dobře vymyšlená, hezky skrze emoce a nevyzrálost mládí. Celé to dokonale navázalo na původní trilogii a když Anakin dostal masku a poprvé se nadechl, málem jsem se posral blahem. Pan Lucas to dokázal. A kdo nemá mrazení v zádech a necítí tu božskou filmařinu, tak je buďto debil, nebo fanoušek Star Treku. S největší pravděpodobností obojí. ()

KuceraJohny 

všechny recenze uživatele

Úžasné zakončení druhé trilogie Star Wars. Třetí díl je opravdu skvěle natočený film. Akce je tam že by mohl rozdávat a děj je lepší než u předchozích dvou dílů. Epizoda III velmi předčila svoje dva předchůdce. A to musím říct že i epizoda I a II se mi také libili. Christensen je v roli anakina opravdu dobrý a Natalie s Ewanem pokračují v dobrých výkonech z předchozích dílů. Obrovským plusem pro film je jak skvěle navazuje na starou trilogii. ()

ondra.p 

všechny recenze uživatele

Jasně nejlepší film celé ságy a jeden z nejlepší filmů, které jsem kdy viděl, vůbec. Celkový dojem z trojky je hodně temný, až by se dalo říct i depresivní, ale to je v pořádku. Pro mě osobně je nejlepší postava Palpatine. Takhle vyjebat s každým protivníkem i spojencem a ještě z toho vyjít jako absolutní vítěz, to je výkon hodný jednoho z nejepičtějších záporáků. Vítězství temné strany bylo nevyhnutelné. Občas to prostě dobří nevyhrajou, aspoň ne hned. Ale to už je jiný příběh... Pro mě jasně za 100%. ()

kodwin 

všechny recenze uživatele

Spolu s nejstarším dílem se jedná asi o nejlepší Star Wars. I když to mělo teoreticky všechno, stejně mě to nějak extra nevzalo. Zkrátka jsem asi zaujatý:) ()

baron156 

všechny recenze uživatele

Efekty jsou na nejlepší úrovni. Postupné vyvražďování jediů bylo úžasné a zároveň smutné. Aspoň Obi-Wan a Yoda přežili. ()

ToZe99 

všechny recenze uživatele

Jako uzavření nové trilogie a navázání na starou je to zcela špičkové. Film je plný nelítostných soubojů se světelnými meči, promluv do duší hlavních aktérů, lítajících křižníků a stíhaček, a mnoha dalších věcí pro co jsou Star Wars milované. Navíc jelikož jde o provázání s původní trilogií a tudíž i nejbližším filmem, je tím nejvíce odpovídajícím k tomu, na co jsme u Star Wars zvyklí. ()

BaT_M 

všechny recenze uživatele

Pořádně epické završení trilogie. Hlavně po trošičku slabší druhé epizodě. Tohle a návrat Jediho jsou u mě nejlepší Star Wars počiny. Finální souboj mezi Obi-Wanem a Anakinem bere dech. A scény jako: "Execute order 66", samotné zrození Dartha Vadera či narození Leii a Luka a úmrtí Padmé jsou taky dech beroucí. Prostě pecka! McGregor podával v celé trilogii impozantní výkony. Obzvlášť právě zde. Hudba Johna Williamse je jako vždy dech beroucí a brilantní. 100%...Jo a ještě na něco jsem zapomněl: "Hello there!" ()

soukyd33 

všechny recenze uživatele

No, pěkně se to zamotalo a dokonale vysvětlilo dva předchozí díly. Nyní už to bude zajímavé. Nastává doba temna a s ní přichází Darth Vader a zlověstná hudba! 👍 Dávám vyšší hodnocení za celkový příběh. Doporučuji 1., 2., 3. díl. Hvězdiček 4 ()

Lacro 

všechny recenze uživatele

Vygradování příběhu Star Wars a zrození největšího záporáka v historii. Tento díl má v sobě hodně emocí, výtečně choreograficky provedené lightsaber souboje a spoustu skvělých efektů. Za mě nejlepší počin ze světa Star Wars, co kdy vyšel. ()

Endor 

všechny recenze uživatele

Za mě je tento Star Wars film nejlepší film ze světa Star Wars vůbec! I když se dva předchozí filmy z této trilogie moc nepovedli, hlavně první díl s podtitulem Skrytá hrozba. To co se v předchozích dvou epizodách nepovedlo se v Pomstě Sithů naopak velmi povedlo. Nejprve bych začal pozitivními prvky, kterých je tu hodně, mezi pozitiva patří herecké výkony (Za mě odvedli nejlepší práci Ewan McGregor v roli Obi-wana Kenobiho, Samuel L. Jackson v roli mistra Mace Windu a Hayden Christensen, který si zahrál Anakina Skywalkera, později známého jako Darth Vader), úžasný je také za mě příběh, který je poutavý a vůbec se při něm nenudím. Skvěle je za mě vyzobrazená postava Obi-wana Kenobiho a rozkaz 66. To co mě mrzí je, že není lépe vyzobrazený přestup Anakina Skywalkera na temnou stranu síly, což ale zase pěkně doplní seriál The Clone Wars. Každopádně se zase vrátíme k těm kladům, určitě mezi další pozitiva patří souboje se světelnými meči, kde jsou úžasné choreografie a za mě jsou tam nejlepší souboje z celé ságy. Hudba je další pozitivní věc, která je už ve Star Wars samozřejmostí. No každopádně i když má tento film nějaké ty chyby tak ten film to nějak nekazí a za mě by se dala věčina jednoduše přehlédnout a klidně bych tomuto snímku dal 10/10, případě kdyby mi ty chyby vadily, tak bych dal 9/10, což činí takový průměr 9,5/10 :D ()

Feacher 

všechny recenze uživatele

Star wars jsou pro mě absolutní srdcovka už od dětství a jelikož jsem prequelová generace, kdou mi tyto filmy nejbližší. Třetí epizoda je absolutně grandiózním vyvrcholením předchozích dílů a hodnotím jej jako to nejlepší, co můžeme z dílny George Lucade vidět. Perfektní scénář, perfektní herci, legendární hlášky.. 200% ()

futislav 

všechny recenze uživatele

Dobře natočené a efekty to hýří. Co mě ale přinutilo ubrat hvězdu je impozantní množství fyzikálních nesmyslů. Od konečného souboje na tekoucí lávě, kdy by museli oba hrdinové vzplanout jasným plamenem po pár desítkách sekund, zatímco po souboji ve vražedné výhni nejsou ani zpocení. Přes hvězdné lodě a stihačky chrlící po zásahu plameny, ač je kolem solidní vakuum a tudíž tam nemůže nic hořet, dokonce se několikrát postavy ocitají na desítky sekund v tomto vakuu a světe div se - nijak je to nepoznamená (na rozdíl od Arnolda v Total Recall, kde měli vliv vakua na člověka zpracovaný ukázkově). Těch kiksů je tam tolik, že mě docela otrávily. Ale jinak celkem svižná podívaná a chápu, že si té znásilněné fyziky oko laika ani nevšimne.. ()

Jansuper 

všechny recenze uživatele

Za mě určitě nejlepší díl série efekty byly opět o krok dál, spoustu dobrých soubojů s osvícenými meči, spousta dobrých akčních scén celkově ale hlavně ten solidní příběh ()

Brvis 

všechny recenze uživatele

Zdaleka, ale zdaleka parník v kvalitě před předešlými dvěma díly. Opět naprosto bravůrní scénář, který si užíváte od začátku do konce. Děj je jasný a máte jasno i ve všem co postavy dělají. Ty postavy si opět zamilujete, obzvlášť Mace Windua, nebo Obi Wana Kenobiho. George Lucas ví, jak napsat scénář a jde to opravu znát, protože jakýkoliv díl star wars, které právě on natočil, mohou i v dnešní době solidně konkurovat a to i po skoro čtyřiceti letech od vydání prvních hvězdných válek. No máme tady závěrečný díl trilogie doplňující předešlé díly a její závěr je více než legendární. Graduje tady napětí, kdy člověk neví jak to dopadne. V podstatě ani v jedné chvíli filmu se člověk vůbec nenudí. Ale z konce si nejeden člověk ucvrnkne... Máme tady závěrečný fight Mistra Čoudy a Palpatina a do toho naprosto emoční fight Obi Wana s Anakinem. Do toho hraje typická, ale nezapomenutelná akční hudba od Williamse. Závěr trilogie se jim opravdu povedl, za mě rozhodně 10/10 . ()

Venom 

všechny recenze uživatele

Tretí diel z prequel Star Wars trilógie je za mňa najlepší Star Wars film. Krásne nám ukázal ako postupne Anakin prechádza na temnú stranu. Motivácie prečo na zlú stranu išiel dávali zmysel, efekty na tú dobu dosť solídne a herecké výkony tiež výborné. A súboje tie boli neskutočné. Každý jeden súboj bol natočený výborné a finálny súboj medzi Anakinom a Obi-Wanom je určite najlepší Star Wars súboj za celú Históriu. ()

Související novinky

Obi-Wan seriál nabírá obsazení

Obi-Wan seriál nabírá obsazení

29.03.2021

Produkce na seriálovém Obi-Wanovi bude již brzy zahájena a společnost Lucasfilm tak před malou chvílí oznámila kompletní obsazení. Vedle již potvrzených Ewana McGregora a Haydena Christensena se tak… (více)

Fanoušci se dožadují nové verze Pomsty Sithů

Fanoušci se dožadují nové verze Pomsty Sithů

29.05.2020

Báli jsme se toho, a už je to tady. Jen co HBO Max svolila, aby režisér Zack Snyder dokončil Ligu spravedlnosti ke své spokojenosti, požadují nyní fanoušci řadu dalších děl, které napoprvé podle nich… (více)

Obi-Wan našel scenáristu a režisérku

Obi-Wan našel scenáristu a režisérku

29.09.2019

Šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy již delší dobu slibovala, že do světa Star Wars hodlá brzy přivést více ženských autorek. Na filmové frontě se jí to zatím tolik nedaří, vzhledem ke změně strategie… (více)

Star Wars v televizi?

Star Wars v televizi?

07.08.2016

Kdo by zapomněl na Star Wars: Underworld? Ještě než George Lucas prodal Lucasfilm, objednal si 50 scénářů k epickému seriálu, který měl navázat na Epizodu III. Projekt se nikdy nerozjel a nakonec se… (více)

Reklama

Reklama