Reklama

Reklama

Jsou stejně schopní a stejně posedlí. A stojí proti sobě... Lupič Neil McCauley se specializuje na akce, při kterých jde o velké peníze. Ať už připravuje přepadení pancéřového vozu nebo vyloupení banky, vždy se může opřít o spolehlivé spolupracovníky. Každý jeho zločin je pečlivě naplánovaný a provedený s dokonalou profesionalitou. Když McCauley připravuje svou poslední velkou loupež, po které se chystá na odpočinek, je mu už v patách policejní detektiv Vincent Hanna. Potíž je v tom, že Hanna je stejně schopný a stejně posedlý svou prací jako McCauley. Oba muži toho mají společného víc, než se na první pohled zdá: ani jednomu z nich to například v soukromí neklape. Vincentu Hannovi se hroutí už třetí manželství, McCauley pro jistotu nikdy s nikým nenavázal trvalý vztah. Oba by si vlastně mohli skvěle rozumět. Jenže stojí na opačných stranách zákona a jejich setkání nemůže skončit nijak jinak, než soubojem na život a na smrt… Režisér Michael Mann (Miami Vice, Lovec lidí, Poslední Mohykán) natočil strhující kriminální příběh, ve kterém se vedle akčních scén soustředil na podrobný popis toho, jak jeho hrdinové žijí v soukromí a jak své činy připravují. Při uvedení do kin se reklamní slogany zmiňovaly o tom, že se zde poprvé na plátně setkali dva z největších amerických herců Al Pacino a Robert De Niro. Pravda je, že oba předtím hráli ve filmu Kmotr II (1974), kde však neměli žádnou společnou scénu. (Česká televize)

(více)

Recenze (1 454)

Lenykov 

všechny recenze uživatele

Nemohu dát víc jak tři-samozřejmě, že jsem se v tomto filmu nejvíce těšila na Al Pacina a taky mě nezklamal a kus dobré filmařiny v tom jistě je také, ale po skončení filmu jsem necítila nic, co by mně "nějak obohatilo".. ()

doginko 

všechny recenze uživatele

Aaaaaaa čo ja viem...nemastné,neslané...síce výborní herci ale tí ešte celý film nerobia.Podľa mna by sa z toho dalo vymačkať aj oveľa viac. ()

Ludva 

všechny recenze uživatele

[2009-02-14] * Výborný thriller, který stojí především na (mužských) hereckých výkonech. Zápletka s Hannovou manželkou je poněkud rušivá, McCauleyho vztah zase příliš nepravděpodobný. Přestřelka před bankou (jedna z mála akčních scén) je hodně divná --- policajti jsou schovaní za auty a přesto dostávají na frak od nekrytých lupičů, kteří nakonec z obklíčení utečou! Naproti tomu např. závěrečná scéna, kdy sledujeme nehybné budky na letišti a soupeře za nimi jen tušíme, je úžasně dramatická. Naštěstí těch napínavých scén je ve filmu daleko víc než akčních. ()

F_r_o_s_t 

všechny recenze uživatele

Nemohu dát víc než ty 4 hvězdičky, spíše bych dal ještě méně. Protože tím závěrem si to u mě tento jinak velmi příjemný film dočista zkazil. 70% ()

bergus 

všechny recenze uživatele

Nelítostný souboj překvapil nejen svojí délkou (na svou dobu), ale i velmi zajímavým pojetím tohoto žánru. Al Pacino jako detektiv Vincent Hanna je slušně ujetej workoholik, Robert De Niro je precizní zlodějskej padouch s ujetým sklonem pro pravidla, Val Kilmer hodnej kluk co poslouchá šéfa, stejně jako Tom Sizemore. A rodinná atmosféra zlodějského přátelství. Velmi pěkné. Michael Mann posadil laťku tomuto žánru opět o něco výše. Výborná scéna přestřelky před bankou na ulici za plného provozu. Delší jsem asi neviděl. Al pacino a De Niro v restauraci. Taky dobrý. Až na ten konec. Ten bych řešil osobně jinak, ale i tak všech pět. ()

Pattrick 

všechny recenze uživatele

Geniální scénář, promakaný, skvělá akce, skvělé rodinné dramata. Ale je přestřelená délka, dalo se to zkrátit. Al Pacino - výborné, dokonalé a strhující. Dostalo mě to :) ()

jiri0001 

všechny recenze uživatele

Heat je o duelu. Duelu dobra a zla. Přitom ani na konci filmu nevíte, na kterou stranu se postavit. Každá mince má i druhou stranu. Jistě, stopáž je nadstandardní, ale je to potřeba. Dějově silné, až psychologické, scény jsou prokládány perfektně vyvedenou akcí takovým způsobem, že na žádné velké přemýšlení není ani moc času. I bez té akce by to byl dobrý film a ze samotné akce by byla střílečka s neuvěřitelným drivem. Obojí s lehce podprůměrnou stopáží. Jenže takhle pohromadě to má k dokonalosti mnohem blíž. Jednoznačně elita žánru. ()

maart 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo som to videl až teraz, ale stálo to za to. Jedna z najlepších krimináliek. Všetko sedelo. Len minutáž krátka na taketo niečo by sa človek dokázal pozerať aj 6 hodín. ()

Inner 

všechny recenze uživatele

Špička v žánru městských akcí. Jedno z nejsilnějších a nejlépe hrajících obsazení, cit pro detail a vykreslení postav, Mannova fully-realism režie, silný scénář, napínavá hudba tohle všechno má tenhle film. Film, kterému ty 3 hodiny jen prospívájí a narozdíl od takového Tenkrát v Americe mi utekly jak voda a klidně bych překousl i víc. Mimochodem - speciální edice je opravdu pro fajnšmejkry. (Nevím jestli jsem to četl nebo mi to přijde, ale menší poklona je tomuto filmu udělena v Temném rytíři) 100% ()

DanieLadra 

všechny recenze uživatele

"Zlodějská klasika" s přímo nabušeným hereckým obsazením. Vlastně ani nevím kdo byl nejlepší, protože mě to všechno tak vtáhlo, že jsem to ani nestihl vnímat. Nechat si to ujít by byl hřích! ()

beregond 

všechny recenze uživatele

Pečlivě budovaná atmosféra, dusno na konci filmu by se dalo krájet. Úžasná kamera, některé záběry bych si dokázal pověsit na zeď jako obraz. Filmová poezie. ()

nightowl 

všechny recenze uživatele

Od Filmu v nej 50 jsem ocekaval trochu vice, ale zklaman nejsem. Jsou tam skvele sceny (ta neskutecna rezba potom co vykradou banku je neskutecne skvela) , ale bohuzel jsou tam hluchy mista a ta stopaz je moc velka (na to ze se jedna o akcni krimi)! ()

boxo 

všechny recenze uživatele

Špička akčného/kriminálneho žánru. Veľa ľudí kritizuje stopáž, ale ak si tento film zamilujete tak sa vám aj tak bude máliť. Moj oblúbenec DeNiro je sice na strane zločinu, ale je tak zobrazený, že sa mu nedá nefandiť. Hudba je skvostná, akčné scény su drsné, ale hlavne uveriteľné a dej je na kriminálku neuveriteľne silný. Pamätný je hlavne rozhovor medzi hlavnými protagonistami v kaviarni. Toto je Mann-ov vrcholný snímok a jeden z mojich top10 filmov. Sympatické výkony predvádzajú aj supporting cast ako Kilmer, Sizemore, Azaria, Judd, Voight, Fichtner.... je vobec este nejaky film kde uvidíte takúto hereckú zostavu a zároveň budete mať pocit, že svoje postavy nehrajú, ale doslova žijú? A emocionálne silný záver ešte dodnes vo mne budí zimomriavky. Jeden z mála filmov, ktoré si zaslúžia plných 100%. Well done! ()

micky99 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku som bol trochu zmätený od toho neustáleho skákania od postavy k postave a stále som očakával nejakú akciu. Až v druhej polovici som pochopil, že v tomto filme nejde o akciu ( niežeby tie akčné scény neboli vynikajúce ), ale o niečo úplne iné. Al Pacino a De Niro predvádzajú dokonalí herecký koncert, psychológia postáv je tak úžasná a ja som im veril úplne všetko. Nádherne priamočiary film, ktorý sa zaoberá viac postavami ako zápletkov. Pre mňa to bol naozaj zážitok. ()

ShakiraS 

všechny recenze uživatele

Zajímavě a poutavě podaná kriminálka, kde Al Pacino a De Niro opravdu excelují. Ostatní ale nezaostávají a skvěle je doplňují. Výtečné přestřelky a rozhovor De Niro - Al Pacino v kavárně byl prostě super. Jen ta ....stopáž no :-) ()

Související novinky

Michael Mann plánuje remake korejského hitu

Michael Mann plánuje remake korejského hitu

03.11.2023

Pro hollywoodské režisérské matadory evidentně není vysoký věk žádnou překážkou v další tvorbě filmových spektáklů. Své o tom ví osmdesátiletý Martin Scorsese (Zabijáci rozkvetlého měsíce, Casino),… (více)

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama