Reklama

Reklama

Crown Vic

  • USA Crown Vic
Trailer 1

Zkušený policista a jeho ambiciózní kolega, nováček v zácviku, vyjíždí na noční hlídku. Ještě netuší, že si následujících pár hodin do rozbřesku budou pamatovat až do konce svého života. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (95)

tron 

všechny recenze uživatele

„Je to komplikované.“ – „To znamená čo?“ – „Že to nie je jednoduché.“ Na Patrolu sa to nechytá, ale každý, kto má rád policajné drámy odohrávajúce sa behom jednej služby (Training Day, 21 Bridges), príde si relatívne na svoje. Najpozitívnejší dojem v dosť smrtiacej stopáži napokon zanechá masívny Thomas Jane, ktorý toho nakecá strašne veľa, ale iba málo k veci, no keď už povie niečo k veci, stojí to za to a treba si to vypočuť a nechať si to prejsť hlavou (najmä rôzne chuťovky ohľadom nevďačnej policajnej práce). Produkcia: Alec Baldwin. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Objektivně na čtyři hvězdičky. Tu pátou přihazuju za skvělýho Thomase Janea v roli životem otřískanýho pouličního poldy, kterej si na ulici i po těch letech zachoval zdravej rozum. Jinak film nemá žádnej souvislej děj a jde jen o sérii nočních epizod, který v drsných ulicích v LA zažívá zaučující se policejní zelenáč. Je tu sice pár dějových linek, který se na konci vyřeší, jako hledání malý holky, nebo bankovní lupiči na útěku, ale ty v příběhu nijak nedominujou. Celkově překvapivě slušná práce, kterou bych od režiséra Souzy při pohledu na jeho filmografii fakt nečekal. ()

Reklama

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Ano, Patrola byla lepší, to je pravda. Nicméně tenhle film je výborná sonda do policejní práce při nočních jízdách velkoměstem. Rozhodně jim není co závidět, přece jenom v USA to celkově funguje a vypadá trochu jinak než tady u nás. Bohužel ale film nemá nějakej pořádnej děj, jsou to celkem náhodně poskládaný scény za sebe, prostě jednotlivý "zásahy". Co jsem ale vůbec nepobral, je dvojice policajtů, kde jeden je zfetovanej jako prase, nemají uniformy, nemají označený auto a v ulicích akorát mlátí lidi a užívají si to. To jsem absolutně nepochopil! No pak ty miniscény, kdy nováčkovi do práce neustále vypisuje a vyvolává žena a hrozně se diví, že jí nereaguje, když pracuje. Hmm... zajímavý. Ale jinak dobrá podívaná, kterou táhne svým ledovým klidem T. Jane. ()

KoRner 

všechny recenze uživatele

Zbožňujem hliadkové filmy a ruch spiaceho veľkomesta a tu som toho dostal tak zo všetkého. Žiadny súvislý dej to ani nemá, je to iba perná šichta nováčika v službe a tak sledujeme s akými divnými ľuďmi sa dostáva do styku, koľko dílerov drog odvezie na stanicu a dôjde aj na riešenie nejakých osobných problémov z minulosti. Tie sú však vyriešené iba popri práci a netlačí sa na to, čo dodáva filmu väčší dojem autenticity. Hneď by som si pozrel v tomto štýle aj nejakú minisériu na Netflixe! Tam by mu to možno slušalo ešte viac. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že Janea bych dost možná poznal až někdy v půlce filmu, nebýt toho, že jsem o něm věděl předem. Vytepaná palice a anglický knírek ho dost změnily. To ale není podstatný. Podstatný je, že Crown Vic je parádní oldschoolová kriminálka o nevděčný a nelehký policajtský robotě, biják velepříjemně temnej a s koulema jako tenisáky, od kterýho jsem se nemohl odtrhnout a chlastal kvůli němu abych neusnul colu jako vodu, takže zejtra budu v práci málo použitelnej. Zároveň je to ale taky biják plnej šablonovitejch dialogů a hlavně scénáristicky dost přestřelenej, přehnanej. To, co se Janeovi a jeho parťákovi zelenáči přihodí za jednu noční službu, se nejspíš většině poldů (i těch městských) nepřihodí za celej jejich dlouhej služební život. Na druhou stranu podobný filmy si na nějaký věrný zobrazování reality nehrajou, takže si nechám kritický pindy na jindy, tohle se mi totiž fakt hodně líbilo. A líbila se mi i závěrečná slova (připisovaná tu Orwellovi) o tom, že "lidi můžou v noci spát klidně ve svých postelích jen proto, že existují drsní muži, kteří jsou připraveni konat násilí za ně". ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Napriek tomu, že sa celý dej filmu odohráva v kalifornskom Los Angeles, tak jeho natáčanie prebiehalo v meste Buffalo. (MikaelSVK)
  • Ústřední dvojice se do vysílačky ohlašuje volacím znakem 20-L-14. Písmeno L však používají pouze vozidla s jedním policistou, vozidla se dvěma policisty používají písmeno A. Správně by tedy mělo být 20-A-14. (Hal_Moore)
  • Název filmu je odvozen od názvu policejního vozu Ford Crown Victoria, který byl používán v různých verzích od roku 1992 do roku 2011 ve Spojených státech, Kanadě a Saudské Arábii. (MATADOR)

Reklama

Reklama