Reklama

Reklama

Volavka III

  • Hongkong Wu jian dao III: Zhong ji wu jian (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Volavka 3 je paralelou všech třech částí a vede k tzv. poslednímu zúčtování. Po smrti Yana je Ming přeložen na místo obyčejného policejního úředníka. Vzápětí přichází do policejního sboru Yeung, kterého Ming zná a delší dobu ho již sleduje. I přes své převelení začne soukromě sledovat Yeunga. K tomuto tajemnému muži postupně začnou vést všechny cesty z podsvětí, špinavých obchodů a vražd (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (71)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejslabší díl celé trilogie, který by se dal nazvat přídavkem Epilog. Zbytečné dovysvětlování a snaha o zatáhnutí psycholožky do děje prvního dílu víc než je zdrávo. U Hollywoodu bych chápal snahu film takto prodlužovat jako navyšováním zisků, ale proč Hong Kong? Sakra všeho moc škodí a už je to jen krůček nad hladinou 2* filmů a tam bych opravdu ani jednoho z hlavních postav vidět nechtěl. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Příběh se uzavřel a je hotovo. Kvalitativně má série spíše sestupnou tendenci, tady už šlo jenom o to, aby se třetí příběh narouboval na předchozí dva filmy a celé to nějak dostalo smysl. Myslím, že tohle se podařilo se ctí, ale dozvuky prvního filmu stejně zůstávají natolik silné, že je třetí "Volavka" jen prostě třetím dílem v sérii. ()

Reklama

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Suverénně nejhorší ze všech tří dílů. Snaha vecpat do dvou hodin vše nedořečené, špatně pochopené a vůbec nemyšlené vyústila v tragikomickou směs, která se svým autorům dokonale bortí pod rukama. Jediné, co se mi opravdu líbilo byly sice v celkovém kontextu úplně zbytečné, ale velmi příjemně mile humorná Yanova sezení u lékařky. Až mě napadlo, otcové Volavek měli zapomenout na kriminální drama a raději natočit romantickou komedii o vztahu práskače a psychiatričky. Toto je bohužel jediné vybočení ze sledu více či méně zmatených scén, které se svou snahou o dovysvětlení úplně všeho do sebe zamotaly jako instantní nudle. Oproti minulým dvěma filmům mě též překvapila neprofesionalita, jmenovitě ve filmovém provedení minulosti - naprosto jinak vypadající Yan v nově natočených scénách, které se odehrávaly v době první Volavky mne zvláště v kontrastu s černobílými flashbackovými záběry nutil úpět. Překombinované, nekonzistentní, místy zoufalé. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Neskutočne dobré zakončenie trilógie, kde všetky prvky s predošlých dvoch dielov sa stretnú a spravia finále také aké si ho táto séria zaslúži. Neviem či sa v tomto smere jedná o dokonalí film ale vedzte keď vám poviem že keď prekúsnete trochu slabšiu dvojku , trojka vám to vynahradí. Jedná sa o návrat Leunga a Laua do ich predošlých úloh a opäť predvádzajú herecký koncert, hlavne u minga kd prepadá šialenstvu a u Yana ľúbostná pararela ktorá je roztomilá a vtipná. A tu sa prejavuje geniálnosť režisérov ktorý stvorili geniálnu sériu ktorej rozumejú a ktorá vyžaduje vašu maximálnu pozornosť a potom vás odmení skvelým príbehom a záver bol absolútne nečakaný . Mal som hubu dokorán a nevedel som čo povedať. Inak sú to už len samé superlatívy. Vrele odporúčam. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Námět druhého dílu se většině diváků zdá jako zbytečný, ale já byl při jeho sledování spokojen. U třetího se konečně jedná o zápletku, která se z velké části odehrává po jedničce a tudíž není jasné, jaké bude rozuzlení. Jak Andy Lau jako Ming, tak Tony Leung jako Yan znovu dostávají mnoho příležitostí, jak ukázat své herecké veleumění. Co se týče samotného příběhu a atmosféry, jde tentokrát o návrat k vyznění prvního dílu, tedy k čistě policejní thrillerové záležitosti, možná ne s tak naléhavým vyzněním. Zůstává faktem, že původní film by si bohatě vystačil sám, ale co na tom záleží, když se tuto výtečnou a pozoruhodnou trilogii tak dobře dívá. 90% ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama