Reklama

Reklama

Šmoulové

(seriál)
  • USA The Smurfs (více)
Animovaný / Rodinný / Fantasy
USA / Belgie, (1981–1989), 90 h 10 min (Minutáž: 12–23 min)

Tvůrci:

Peyo

Předloha:

Peyo (komiks)

Hrají:

Don Messick, Danny Goldman, Lucille Bliss, Frank Welker, Michael Bell, June Foray, Hamilton Camp, William Callaway, Alan Oppenheimer, Alan Young (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(256)

Veselé příběhy malých, ale modrou barvou nápadných skřítků - šmoulů. Šmoulové si žijí svým bezstarostným životem, který jim věčně kazí zlý černokněžník Gargamel a jeho kocour Azrael, kteří jsou posedlí touhou pochytat všechny šmouly a sníst je... (wader)

Recenze (319)

Milda003 

všechny recenze uživatele

Hodnotím opravdu objektivně. Aby si snad někdo nemyslel že hodnotím něco co jsem viděl v deseti. Jako malej když to běželo v tv jsem to asi ani nějak v oblibě neměl, nebo si na to nepamatuju. Teď když se na to dívám s dětmi musím říct, že je to opravdu pěkný, má to hlavu a patu. Ty dnešní pohádky šmoulum nesahají po kotníky. ()

xpaja 

všechny recenze uživatele

Už jako dítě sem šmouly moc nemusel a teď už vůbec ne. Už tenkrát mi totiž vadily ty přísně černobílé a rozškatulkované charaktery. Jeden je chytrej, druhej linej, třetí silnej a další silně promiskuitní. Jinak si nedovedu představit jak by se množili, kdyby to o šmoulince neplatilo (i když tenkrát sem nad tím takhle neuvažoval). Přesto hodnocení z nostalgie třošku zvednu, v té době tu totiž nic o mnoho lepšího nebylo. ---== 50% ==--- ()

Reklama

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Donnie Darko: "Šmoulinku nestvořil Taťka Šmoula, ale Gargamel. Vyslal ji jako zlýho agenta, aby rozvrátila Šmoulí vesnici, ale nepřemožitelný dobro šmoulího způsobu života ji proměnilo. A co se týče toho grupáče...To je prostě nesmysl. Šmoulové jsou bezpohlavní. Ani nemají rozmnožovací orgány pod těma bílejma kraťáskama. Proto je to strašně nelogický bejt Šmoula." :-) ()

-soch- 

všechny recenze uživatele

Jedna z animovaných klasík, v ktorej zlý Gargamel so svojím kocúrom Azrealom chytajú malé modré postavičky. Nedávno som sa dozvedel, že existuje aj pôvodný slovenský dabing ČST Bratislava s MILANOM KŇAŽKOM. Ja som však počul iba ten markizácky, kde starého Šmolka nadaboval (a úvodnú pesničku naspieval) IVAN ROMANČÍK a Gargamela ANDREJ HRYC. Réžia slovenských dialógov: BOHUMIL MARTINÁK - LINK: http://www.youtube.com/watch?v=OP6U5cECkPU ()

AnniqueCh 

všechny recenze uživatele

Tenhle starý animovaný dětský seriál Šmoulové jsem v dětství vídala na televizních obrazovkách též i když se spousty dětem líbil (bodejť by ne, když všechny ty znělky zpívané různými našimi nejznámějšími a nejlepšími zpěváky například Stanislav Hložek, Hana Zagorová a další, později zaznamenané na LP gramofonových deskách, k tomu přímo vybízely) Standovi ani Hance není co vytknout pokavaď jde o Československou hudební scénu, ale jinak mě zkrátka tenhle seriál neměl co nabídnout krom těch znělek a děje s vysvětlením že se nemá zasahovat do přírody že se to může člověku vymstít. Neviděla jsem smysl ve Šmoulince zajímající se jen o svůj vzhled a okolo ní motajích se spousty Šmoulů kteří ji asi měli jak se říká pro potěchu těla : ) Jinak si to nejde snad ani vysvětlit, recenze ostatních o tom vypovídají. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (42)

  • Každý Šmoula je vysoký jako 3 jablka. (HappySmile)
  • Mezi Šmouly je jediná žena, protože Gargamel vytvořil Šmoulinku a poslal ji do vesnice, aby narušila její chod. Nicméně neskutečná dobrota, kterou Šmoulové oplývají, změnila Šmoulinku ze zlé na dobrou (HappySmile)

Související novinky

CGI Šmolkovia

CGI Šmolkovia

20.07.2005

Malí modrí škriatkovia s nápadnými bielými čiapkami zabávajú deti aj dospelých už od roku 1958, kedy začal Beligčan "Peyo" Culliford uverejnovať svoje krátke komixové stripy. Na popularite Šmolkov má… (více)

Reklama

Reklama