Reklama

Reklama

Purpurové řeky 2: Andělé apokalypsy

  • Francie Les Rivières pourpres 2 - Les anges de l'Apocalypse (více)

Obsahy(1)

Komisař Niemans se vrací vyřešit mystické vraždy! Mrtvola muže zaživa zazděného v klášteře v Lotrinsku je pro komisaře Niemanse výzvou i posláním odhalit záhadu kruté a neobvyklé vraždy. Esoterické znaky vyryté kolem oběti naznačují zvláštní vražedný rituál. Komisař Niemans společně s policistou Redou (svým bývalým žákem) si musí k vyšetřování pozvat specialistku na náboženské rituály. Policista Reda objeví u kostela polomrtvého dvojníka Krista, který má apokalyptické vize o příchodu andělů, kteří zničí celý svět. Kdo jsou Andělé Apokalypsy? Vyšetřování komplikuje stále se zvyšující počet vražd. Vždy když dojde k záhadnému zmizení oběti, jsou stopy smazány podivuhodnou nadpřirozenou schopností mnichů kláštera, kteří jsou pod diktátem Otce Vincenta vázáni přísahou mlčení. Vyšetřování je pro komisaře Niemanse a policistu Redu naprosto záhadou až do chvíle, kdy zjistí, že jména i profese obětí se shodují se jmény apoštolů. Dojde opravdu ke dvanácti vraždám podle počtu apoštolů? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (313)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Film beznadějně tápající v přemytologizované vizi, chabě natočený, s minimem napínavých scén, s absencí jakékoli atmosféry. Tupý scénář blábolí jednu "neuvěřitelnou" poučku za druhou, elitní komando bojových mnichů je spíš k popukání, rozuzlení je tak špatné, jak jen může být. Nevím, proč ve dvojce nehrál Vincent Cassel, ale udělal zatraceně dobře. Nejenže to nemá nic společného s původními Purpurovými řekami, ale zcela absurdně se na ně snaží v několika bodech navázat a to nejen postavou Niemanse, ale i totálně okopírovanými scénami, jen v prudce horší kvalitě. Mno nejvíc jsem se nasmál při scéně, kdy si oba hlavní hrdinové loknou Panoramixova lektvaru, který nedává sílu jen odbojným Galům v čele s Asterixem, ale i Renovi s Magimelem. Takhle jste mi neměli prznit moji oblíbenou jedničku!!! Opravdu tragicky se snažící snímek, který ale patří zakopat pod zem. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €30miliónovTržby USA $152,148Tržby Celosvetovo $40,152,148Jean Reno a Benoit Magimel sa stali novou dvojicou pre voľne pokračovanie Purpurových riek a táto dvojica je fajn, aj keď vyšetrovanie je mierne šablonovo nápodobné, vrátane aj zo spádom filmu svojmu predchodcovi, tak či onak nenudí to a funguje to opäť pre dej a Francúzi opäť natočili v celku stráviteľný thriller, doplnený hi-tech akčnosťou v štýle nového Bonda či Jasona Bourna. Špeciálne triky sú priemer a nekazia dojem s filmu, hlavný vodca záporákov v podaní herca ako Christopher Lee má len malí priestor na to aby viac upútal. /55%/ ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Dost hodně mě překvapuje hodnocení odpovídající necelým třem hvězdičkám. Já musím říct, že asi první polovinu filmu jsem se ani nehnul a s vytřeštěnýma očima jsem čuměl na obrazovku a rukama drtil roh stolu. Pak ta bázlivá atmosféra s poznáním trošku opadne, ale všechno zase vysoko vynese parádní finále s jednou z nejlepších přestřelek, které jsem kdy viděl. 95% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Prvá polka filmu bola miestami fakt perfektná, atmosférická, brutálna a záhadná. Scény s mníchmi a naháňačky mali podobnú atmosféru ako v prvom filme a opäť bol pri tom aj frňák Jeana Rena, no niekde v polke Rivières pourpres II začal ten film upadať (rovnaký smerom ako frňák Jeana Rena) a nakoniec mi ani nedával príliš zmysel. No napriek tomu ma to bavilo. 80% - 4* ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Jakkoliv uznávám výtky na adresu tohoto filmu za oprávněné, považuji ho přesto za důstojné pokračování jedničky. V "Andělech apokalypsy" sice musí člověk překousnout plno pseudohistorického a biblicko-mystického blábolení a smířit se s překotným a za vlasy notně přitaženým závěrem (ve kterém se ďábelští padouši projeví jako banda idiotů), ale to nic nemění na tom, že zápletka celkem funguje, vraždy jsou značně invenční a patřičně brutální, střetnutí s mnichy nabízejí efektní akci a snímek má tak rychlé tempo, že nestačí nudit. Jako největší klad vidím kvalitní práci s atmosférou, která je umocněna řadou neobvyklých prostředí , do kterých snímek diváka zavede (mne osobně nejvíc zaujala role Maginotovy linie). Třešničkou na dortu je pak starý dobrý Christopher Lee v úloze hlavního záporáka. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (12)

  • Amfetamin, který ve filmu je popsán jako "necítíš bolest, máš obrovskou sílu a jen slepě posloucháš" a poté ho komisař Niemans (Jean Reno) a kapitán Reda (Benoît Magimel) vypijí, aby se dostali ze zatopené Maginotovi linie, je pravděpodobně (S)-metamfetamin, tedy pervitin, s dalším amfetaminem. Tato látka se používala ve 2. světové válce hlavně u posádek tanků a letadel na obou stranách jako povzbuzující prostředek a k potlačení únavy, nikoliv ke zvýšení schopností a bezmyšlenkovitému poslouchání. (Maulincio)
  • Camille Natta kvôli postave Marie chodila v rámci prípravy na rolu do knižníc a veľa čítala, najmä náboženské texty. (Arsenal83)
  • Pôvodne sa Vincent Cassel mal opäť objaviť aj v druhej časti. Jeho rolu však nahradila úplne nová postava vytvorená pre scenár druhého dielu, ktorú stvárnil Benoit Magimel. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno