Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(22)

Obsahy(1)

Rozdílem téměř dva a půl tisíce hlasů zvítězil James George Hacker ve svém volebním obvodu nad svými soupeři. O tom, že se stane ministrem nové vlády, by již nemělo být nejmenších pochyb. A ve hře je tolik zajímavých postů: místní hospodářství, zahraničí, zdravotnictví, energetika... Jim by si klidně troufl na všechny, spokojil by se i s tím nejméně významným. Jenomže kampaň na předáka strany vedl proti nynějšímu premiérovi, proto má takový nepříjemný pocit, že se mu tenhle jeho minulý postoj tak trochu vymstí. A zdá se, že ho jeho neblahé tušení nezklamalo. Jedno ministerstvo po druhém padá do klína některému jeho stranickému kolegovi a on pořád nic. Marně se vrhá ke každému telefonu, premiér nevolá. Co ještě zbývá? A zbývá vůbec něco? Ale ano, samozřejmě! Ministerstvo pro administrativní záležitosti! Co na tom, že je škodolibí televizní komentátoři označují za cosi na způsob politického hřbitova! Ministerstvo to je a Jim je odhodlán udělat na něm kus práce...

Sitcom "Jistě, pane ministře" vznikl v BBC již před dvaceti lety, mnohé z toho, z čeho si dělá legraci, je však aktuální dodnes. Mnohé ty zákulisní pletichy, intriky a maléry jeho hrdinů nám budou připadat důvěrně známé a bude se nám zdát, že autoři museli čerpat inspiraci někde úplně jinde, než za kanálem La Manche. "Jistě, pane ministře" má 22 dílů, volně na ně navazuje šestnáctidílné pokračování s názvem "Jistě, pane premiére"...

Ministra a posléze premiéra Jima Hackera ztělesnil Paul Eddington (1927-1995), jemuž tato role přinesla mimořádnou popularitu a oblibu nejen u prostých diváků, ale i u těch, jež svým výkonem parodoval. Margaret Thatcherová mu za ni např. udělila Řád Kommandera Britského impéria. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (429)

Kratoc 

všechny recenze uživatele

Milujete-li britský humor, tak tento seriál bude na vrcholu vašeho žebříčku. Decentní výprava, kde je vše vystavěno na paradoxech politického života a odehrává se čistě v pár interiérech dodává tomuto seriálu kouzlo, kterému lze jenom velmi těžko odolat. Sir Humprey bude nesmrtelný už navždy :) A nejlepší (nejhorší?) na tom celém je, že si klidně dovedu představit, že to takhle mnohde funguje i ve skutečnosti. Výborná politická satira! ()

thunnus 

všechny recenze uživatele

Tento seriál mně baví a zneklidňuje zároveň. Ukazuje, že Absurdistán neleží jen v ČR, ale i Velké Británii.. ()

tom.cube 

všechny recenze uživatele

Britská komediální perla, která ani po 30 letech neztrácí na vtipu i aktuálnosti. Na eskapády charismatické ústřední dvojice se dá koukat pořád dokola. A pokud se dá u některého seriálu mluvit o geniálním dabingu, pak je to právě tento. ()

Meechee 

všechny recenze uživatele

Skvělá, inteligentní, přímočará, nekompromisní a neuvěřitelně zábavná sonda do "života jednoho politika". Paul Eddington alias Jim Hacker (kterého naprosto skvěle dabuje Viktor Preiss) svádí "každoepizodní" nelítostný souboj s představitelem státní správy v podání Nigela Hawthorna alias Sira Humphreye Applebyho z jehož vodopádu slov se vám občas zatočí hlava. Do toho všeho naprosto citlivě "přihrává" Derek Fowlds, který si sřihnul postavu osobního tajemníka Bernarda Woolleyho. Skvělá trojka, skvělý humor - náramně se bavím vždy, když si pustím některou z epizod - u mě jednoznačně 5 hvězdiček ()

Snipsley 

všechny recenze uživatele

Vynikající pohled do zákulisí britského ministerstva. Vtipný a neotřelý, postavy jsou hláškující, a mé oči pláčou nad tím, že tohle bude asi pravda.. :) Reakce na komentář od uživatele Gimp: Já osobně, když si tenhle seriál pustím (a že celkem často), dívám se na několik dílů. A pořád je mi smutno, že jich není víc. Částečně si to aspoň vynahrazuji knižním vydáním. ()

elisheva 

všechny recenze uživatele

Nejlepší politická satira, co jsem měla možnost vidět. O tom svědčí i povýšení hlavního představitele do rytířského stavu britskou královnou. Sir Humphrey je k zulíbání :D ()

HouseMK 

všechny recenze uživatele

Posaďte ministra, tajemíka a sekretáře do jedné místnosti. A máte z toho jeden z nejlepších komediálních seriálů, jaké znám??? Jistě, pane ministře! K nevíře. Zajímaly by mě náklady na jeden natočený díl. P.S. Až se naučím komentovat tak jako Sir Humphrey, tak napíšu zajisté komentář lepší. Akorát mu nikdo nebude rozumnět... ()

Theoretic 

všechny recenze uživatele

Výborný Britský seriál, který je svými tématy stále velice aktuální. Vzhledem k tomu, že se o politiku delší dobu zajímám je pro mne zážitek ještě znásoben. Na druhou stranu si dovolím tvrdit, že i osoba politikou nedotčena může být tímto seriálem velice dobře pobavena. Seriál ovšem po divákovi vyžaduje větší míru inteligence a pravidelné diváky Ulice, či Esmeraldy tento seriál nijak zvlášť nenadchne. Stěžejní záležitostí je cynický humor stálého tajemníka (Cynik? Tak říká idealista realistovi) kterému nahrává na smeče ministr pro administrativu. V neposlední řadě se sluší zmínit dabing, který je opravdu prvotřídní a těžko bych našel lepší daberské výkony, než právě v tomto seriálu. Pro mě je Jistě, pane ministře zárukou kvalitní zábavy jen tak se mi neokouká. ()

grerar 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu kvalitní zpracování (a humorné) politické problematiky. Na druhou stranu ukázka zákulisí politické scény. Nejde tak přímo a jen explicitně o charakter Sira Humphreye, ale především o smysl. Vždy vidíme jen tváře, někdy výsledky, ale nikdy ty zákulisní hráče, kteří mají skutečnou moc. 5* ()

Jenda.SG-1 

všechny recenze uživatele

Skoro mám až chuť napsat: "Kdo chce vědět, jak ve skutečnosti funguje státní správa, nechť se podívá na tento seriál. Pak již bude schopen v 99% případů předpovědět chování naší vlády, ministerstev a jednotlivých úředníků a nic ho od nich nepřekvapí." Seriál jinak oplývá typickým anglickým humorem, který je tolik podobný tomu našemu. Jediná špatná věc na celém seriálu je snad jen to, že natočili jen tak málo dílů. ()

derek007 

všechny recenze uživatele

Jistě, že 100%. Tohle si prostě nic jinýho nezaslouží. Pro mě je to nejoblíbenější večerníček. No a ten dabing je brilantní. ()

drinker 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších seriálů, jaké kdy byly natočeny. Vsadím se, když vidím některé naše ministry, že podobně to určitě chodí i u nás :-) doporučuji i knižní vydání, vyšly čtyři svazky. ()

Související novinky

Monty Pythoni znovu spolu?

Monty Pythoni znovu spolu?

29.08.2005

Říct že od doby kdy legendární, kultovní, unikátní, nedostižná, brilantní a hlavně extravagantní skupina britských komiků (a jednoho, stejnými superlativy popsatelného, amerického výtvarníka)… (více)

Reklama

Reklama