Reklama

Reklama

Přes čtyřicet let se Michael Myers marně snaží připravit o život Laurie Strode (Jamie Lee Curtis). Navzdory tomu, že výčet jeho obětí připomíná telefonní seznam, Laurie se vždycky podařilo vyklouznout. Z role bezbranné čekatelky na smrt se navíc během let transformovala v neohroženou bojovnici, která ví, že nejlepší obrannou je útok. Přestože na Michaela připravila celou řadu pastí a některé z nich dokonce úspěšně sklaply, vyřešit problém jednou provždy se jí nepodařilo. Co se týče vzájemné konfrontace, mají prostě oba neskutečnou smůlu. Jenže i ta musí jednou skončit. Stejně jako Halloween. Příběh hororu Halloween končí se odehrává čtyři roky po tragických událostech, které městečko Haddonfield a rodinu Laurie Strode postihly ve filmu Halloween zabíjí. Ocitáme se v současnosti, kterou by měl příběh silně reflektovat. Kromě zabijáka s maskou tak budou městečko terorizovat i „noční můry“, které poslední dva roky všichni dobře známe. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (293)

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

A to jsem si myslela, že Halloween Kills byl špatný. Ale k věci. Vím, nebo aspoň myslím si, že každý film by se měl zpravidla hodnotit sám za sebe, respektive neměl by být odsouzen pouze kvůli jiným očekáváním. Nicméně přesto jsem jaksi očekávala uzavření této "nové trilogie" a nikoliv rádoby samostatný film, který se pokouší o něco úplně jiného než jeho dva předchůdci. Jenomže kdybych zahodila očekávání vyplývající z předchozích filmů a hodnotila Ends jen "tak jak je", tak tam bude dávat smysl ještě míň věcí (jestli to vůbec jde), protože tvůrci extrémně spoléhají na to, že jejich film podrží a povznese právě napojení na všechen ten již existující halloweenský kánon. Jediné, co by se snad dalo říci, že se táhne všemi třemi filmy, je mentální stav Laurie a její putování a vývoj tímto směrem, ale díky těm divným skokům v čase, neobratnému vysvětlovacímu voice-overu a nepřesvědčivým zvratům v jejím chování to jako pojivo nefunguje a její oblouk mě určitě neuspokojil. Navíc je film (dost nepochopitelně) vyprávěn z úhlu pohledu Coreyho, o kterém skoro nic nevíme a který troufám si říct většinu divácké základny těchto legacy sequelů vůbec nezajímá. Jenomže je prostě v popředí on a díky tomu jsou Laurie a její vnučka odsunuty bokem, a zejména u vnučky se filmaři ani nesnaží nabídnout vhled do toho, proč se chová tak, jak se chová. Osobně bych dokonce řekla, že tak, jak je napsaná (vzteklá, netečná a zhrzená zároveň), by bylo logičtější, kdyby se "nakazila" ona. Žánr horor/thriller úplně mimo. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Och prosím, už fakt dost. Viděl jsem už 5 filmů s Michaelem Myersem, a to pořád nejsem ani v půlce celé "série", která se chtěla přiživit na kultu Carpenterovy klasiky. Tenhle další film je prostě tak strašně zbytečný a to je asi jediné zásadní sdělení, které o něm lze říct. Je to furt dokola, což ale některým lidem evidentně ke štěstí zcela stačí, ale osobně jsem to shledal skutečně už úmorné, byť pár světlejších momentů se tam najde. ()

Reklama

ancientone 

všechny recenze uživatele

Remixovanie pôvodného halloweenskeho soundtracku je stále paráda a prináša pútavé variácie, čo sa však nedá povedať o (sub)žánrovom remixovaní samotného filmu. Napriek všetkému ale Halloween Ends (aká to náhoda) zachraňuje jeho záver, predstavujúci veľmi intenzívnu horrorovú polhodinku s presahmi do absurdnej komédie. Neprestáva ma opäť fascinovať tá potreba psychologizácie, ktorá sa vždy  remakoch Halloweenu objavuje. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Slabý závěr téhle trilogie. Opět nezvykle pojatý, Myers se aktivuje / vybelhá ze stoky snad po hodině stopáže, což by nebyl nutně problém. Kdyby předcházející děj ve finále dával k*rva smysl - místo toho sledujeme rozpačitý román, psychologický outsider boy drama, postavu Coreyho a jeho progress k "cestě zla", což poté kulminuje divnou konfrontací v kanále a sérií cringe dialogů. Sem tam přijde pěkný kill, leč pozdě, divák (minimálně já) už je tou dobou ve stavu otrávení. Nechce se mi věřit, že na tom měla scénaristicky větší podíl moje oblíbená dvojice McBride & Green. Škoda, 2018 jsem byl nadšený. ()

Algernons odpad!

všechny recenze uživatele

Halloween 2018 nám dal naději, jen proto aby ji Halloween zabijí zabil. Laťka tedy byla nízko a i tak to nestačilo! Nevím co zde byl záměr, ale až na těch pár hluchých míst z první půlky se jedná o nejlepší komedii 2022! HESLA: Micheal Myers žije 4 roky v kanále | Pohled do očí dělá poshluhovače | ZLO | SEBEVRAŽDA | HEINEKEN! ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Produkcia údajne využila oneskorenie spôsobené pandémiou COVID-19 na prepísanie častí scenára, vrátane pridania veľkého časového skoku medzi týmto filmom a Halloween zabíja (2021), ako aj použitia pandémie ako súčasti zápletky filmu. (Zeker)
  • Otázkou bola použitie Jasona Voorheesa do filmu, ale režiséri sa rozhodli, že nebudú spájať tieto dve filmové série. (Zeker)

Související novinky

Nový Vymítač ďábla je v problémech

Nový Vymítač ďábla je v problémech

12.01.2024

Hollywoodská studia Universal Pictures a Blumhouse Productions měla velké plány, co se týče nedávného oživení série Vymítač ďábla s podtitulem Znamení víry. Společnost NBCUniversal v roce 2021… (více)

Práva na sérii Halloween jsou na prodej

Práva na sérii Halloween jsou na prodej

28.09.2023

Ačkoliv jsme se posledního filmu ze série Halloween dočkali loni, kdy režisér David Gordon Green se snímkem Halloween končí uzavřel svoji hororovou trilogii navazující na úplně první film, podle… (více)

Reklama

Reklama