Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ďaleká budúcnosť. Pri prenose zmrznutých ľadových objektov zo spustošenej Zeme sa z jedného z ľadovcov vynorí Jason Voorhees a posádka lode má po chlebe. Desiaty diel hororovej série Piatok trinásteho. (POMO)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (338)

Zayl 

všechny recenze uživatele

Jason v budoucnosti na vesmírné lodi? Ale to snad už ne. Takto zprznit hororovou legendu, i když upřímně řečeno 'JASON GOES TO HELL' bylo ještě horší. Sérii Pátků Třináctého miluji a i proto jsem tímto dílem zklamán. Mnou milované pobíhání v lese je pryč. Je jasné, že Jason X nedosahuje takových kvalit, jako jeho předchůdci, ale pořád se na něj dalo dívat. Zejména vyzdvihuji scénu se spacákem, u které jsem se pořádně bavil, nebo také počítačová scéna, jak Jason vstoupil do virtuální reality. Takže aspoň za dvě hvězdy. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Již desátý pátek 13. se odehraje ve vesmíru, v roce 2245, kdy kryogeneticky upraveného Jasona (tentokrát se spíš podobá Hannibalu Lecterovi) a jeho poslední oběť vyzvedne kosmická loď ze nové Země. A nová, trikově vylepšená vyvražďovačka začíná. DVD: Bonusy mají titulky, ale jen maďarské! Komentář tvůrců, dokument Mnoho životů Jasona Voorheense (rozhovory s jeho představiteli), Making Of (rozhovory s tvůrci, ukázky storyboradů, ukázky natáčení animací) a trailer. ()

Reklama

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Když v devítce Jason skončil v pekle,tak se děj přesune do roku 2010 a pak do vesmíru. Jde vidět,že Kane má jen trochu upravený účes,jinak jde poznat,že pod hokejovkou jde vidět,že je bez masky a rozříznuté oko,má jen zavřené. Tenhle díl řadím až po dvou letech natočený Freddy vs Jason. Tam Freddy oživí Jasona a tak může děj pokračovat do Jason X. Te´d k samotnému filmu. Je zábavný,vražd je dost a originální,zmrzlá hlava,vrták,rozseknutí na plů a další. Souboj s anroidkou,vylepšený Jason a jeho úplný konec. Docela krásné zničení a ukončení celé série. Pro mě však série pátků skončilo osmým dílem Jasonovou cestou na Manhattan,protože devítku bych bral do série,kdyby se vysvětlilo a ukázalo jak se znovu narodil,v osmičce z něj stalo mrtvé dítě a zůstal ve stoce na Manhattanu. Jako film je dobrý a Jason je opravdový sekáč. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Poměrně příjatelné béčko, které má spád a sympatické postavy s motivací větší než skončit pod Jasonovou mačetou. Hned v úvodu to v malinké roli schytá sám David Cronenberg, poté se přestěhujem do vesmíru, kde začnou teprve ty správné jatka. Nanotechnologicky vylepšený Jason vypadá hodně cool. Pro mě trošku překvapení na závěr a 45%. PS: Počet mrtvých tentokráte 25. PS2: Abych sesumíroval úroveň jednotlivých dílů: 3, 2, 1, 4, 6, 10, 5, 8, 7, 9. PS3: Porovnání celé série s sérií Halloween. Tady u mě vyhrává jasně Halloween. Když nepočítám nové remaky. Tak Halloween obsahuje 3 díly, které jsou určitě lepší než nejlepší díl Pátku. Těžko soudit proč zrovna je Friday the 13th v Americe tolik kultovní, když prakticky ani jeden díl není nějakou vyloženě peckou. ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Desátý díl Jasona s názvem Jason X - Tento díl jsem viděl poprvé na HBO a hned jsem si ho musel nahrát na video, to je jasný :D Opět Kane Hodder jako Jason. Jasona X režíroval James Isaac. No jo ovečky zas dávaj hovno hodnocení. Mě se tenhle díl dost líbil. Jason ve vesmíru a nevypadá to vůbec špatně, atmosféra se mi líbila a vraždy jsou provedený dobře. Skvělá scéna jak Jason popadne tu holku a narve jí hlavu kde jí zmrazí a pak ten její zamrzlej ksicht rozmrdá o stůl :D Na konci filmu Jason jako vraždící stroj z budoucnosti, to jsem nečekal že se z něj stane tohle. Díl mě bavil a nenudil. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (20)

  • Betsy Palmer hrála v divadelní hře v Torontu, kde se film natáčel. Jeden z producentů ji kontaktoval s nabídkou možnosti zopakovat si roli Pamely Voorhees, ale k dohodě nedošlo a její postava nebyla do filmu zařazena. (henrycruel)
  • Postava Adrienne (Kristi Angus) odkazuje na herečku Adrienne King, která ztvárnila v prvních dvou dílech Pátku třináctého postavu Alice Hardy. (Stocki)
  • Severoamerické tržby byly 13,1 milionu dolarů, celosvětové pak 17,1 mil. (NIRO)

Související novinky

Carpenter je Psychopath

Carpenter je Psychopath

18.05.2005

Legendárny John Carpenter (na obr.) sa po štvorročnej odmlke vracia na scénu. Jeho najnovším filmom bude thriller PSYCHOPATH o bývalom agentovi CIA, ktorý je povolaný späť do akcie, aby zastavil… (více)

Reklama

Reklama