Reklama

Reklama

Halloween 4: Návrat Michaela Myerse

  • USA Halloween 4: The Return of Michael Myers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Je 10 let po otřesný událostech v Haddonfieldu. A Michael je pod dozorem nemocnice (celý spálený z Halloweenu II), odvážen v komátu, do nemocnice s vyšší ostrahou, ale cestou... V Haddonfieldu zbyla z jeho rodiny pouze jedna osoba, a to malá Jamie - neteř Michaela Myerse. Po nehodě sanitky, která Myerse převážela, se na plátno vrací ostřílený veterán Dr. Loomis (Donald Pleasence), který nehce aby se neteř setkala s nožem svého strýce. A tak začíná tichý a krvavý boj s typickou hudbou, ale s velmi netypickým koncem. Film dostal 2 studenské ocenění a řadí se mezi klasické vyvraždovačky 80. let. (Empire)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (225)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Ale jo, po shitózní trojce, která měla se značkou Halloween společný jen název, se vrací regulérní slasher master Michael Myers. Čtverka je na svou dobu jen zlehýnka nadprůměrným slasherem, který je ke svému účelu, tedy jednoduché hororové zábavě, v pohodě použitelný, ale na čtyři hvězdy jít nehodlám, protože mi tento díl přišel přeci je až moc při zdi se držící a některé vraždy hodně nenápadité. 65% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Michael se vrací a pak se ještě vrátí několikrát. Již na první pohled je na 4. dílu vidět, že je něco jinak. Atmosféra už moc nefunguje a dojem zachraňuje hlavně blížící se závěr. Rozpočet zřejmě nebyl nic moc, protože divák vůbec nic nevidí. Počet mrtvých se nedal určit, protože asi nikdy nezjistím kolik lidí vlastně zahynulo na policejní stanici. Série nabídla ještě mnohem horší díly. 40% PS: Kathleen Kinmont. ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele

Čajíček, zívačka. Nie je nič výnimočné, že týmto B-čkovým kvázi hororom chýba akékoľvek napätie a aspoň náznak nejakého prekvapujúceho okamihu. No horšie je, keď im tiež chýba čo i len jedna zaujímavá postava a nejaká slušne natočená vraždička. Toto pokračovanie nemá nič z toho, navyše už Michael začína pomerne dosť nudiť, jeho objavenie na tých najnemožnejších miestach a v najnemožnejších okamihoch je tak priehľadne odhadnuteľné, že ostáva len zívať a znudene krútiť hlavou. A ako to už pri týchto nekonečných hororových pokračovaniach, kde hlavný hrdina vždy prežije aj nemožné a zakaždým sa mu podarí vstať z mŕtvych, býva, úvod aj záver sú tou najdebilnejšou časťou filmu. Už sa teším na ďalšiu časť. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ten začiatok ako ušiel Michael to bolo inač dementné.Pozabíjal veľa ludi a oni ho prevážali v sanitke za doprovodu 2 zdravotníkov a bavili sa o nom ako o zlatíčku.Lakačky boli parádne a par krát som sa dosť ľakol.Príbeh je neskutočne predvídateľný a všetky okolnosti ako ušiel boli jeden veľký scenáristicky trapas.Bolo tu veľa klišé i náhod.Atmosféra niekedy slušná a mrazivá ale film je bez náznaku originality.Bolo tu aj veľa nezmyslov.Tento film ma inač vytáčal svojou neskutočnou nelogickosťou,čo sa tyká postav,scenára aj spracovaním.Pointa bola slušná ale celkový dobrý zážitok z filmu my to nenapravilo. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Mňo, po slušne rozbehnutej dvojke návrat Michaela Myersa výrazne zaostáva. Zo začiatku je atmosféra OK lenže potom príde zopár nevyužitých scén (napr. mohli ukázať ako Michael vyvraždí policajnú stanicu) a super nápad bol i keď sa začali objavovať ďalší Myersovia no potom to už bola solídna nuda... Tá tretia hviezdička je za ten fajn mrazivý záver. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (27)

  • V původním scénáři narazí Rachel Carruthers (Ellie Cornell) autem do Michaela Myerse (George P. Wilbur) celkem pětkrát. Při natáčení filmu byl počet snížen na tři zásahy a po konečném sestříhání zbyl jeden jediný. (Stocki)
  • Nákladní auto patřící Earlovi (Gene Ross) je Ford F-100 z roku 1971. (ČSFD)
  • John Carpenter napsal pro film zápletku, do níž promítl dopad řádění Michaela Myerse na městečko Haddonfield. Do konečné verze scénáře se však nedostala. (HellFire)

Reklama

Reklama