Reklama

Reklama

Čtvrtý a podle mnohých také nejlepší díl slavné hororové série. Ke zdařilému pokračování nejvíce přispěli herec Cryspin Glover a tvůrce speciálních efektů Tom Savini (Dawn of the Dead). (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Hneď na úvod absolútne fantastické oživenie Jasona, ktorý umrel v predchádzajúcom diely - on "skrátka ožil" a ušiel z márnice, načo nejaké vysvetlenie PREČO a AKO??? - paráda, ďalšie "zetko" sa môže začať:))) A presne taký je aj štvrtý diel..bez logiky, bez mozgu, bez nejakého zmyslu...Ale každopádne je to pre mňa zatiaľ najlepší diel série, atmosféra fajn, slasherové vychytávky rovnako vydarené, niekedy priam originálne....škoda, že céčkar Zito nepokračoval v sérii ďalej a rozhodol sa vyvenčiť Chucka Norrisa...3,5*/5 ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Víceméně standardní slasher, úrovní někde u prvního dílu. Má to příjemné krvavé momenty, často nahé osazenstvo (koupání na Adama potěší), ale dohromady se nejedná o žádný objev. Spíše tam jde chvílemi cítit pachuť rutiny bez zápalu. Připadám si však jako společenský vyvrženec, jelikož nerozmýšlajúci gore fanúšik (zatím) nejsem a přesto jsem si to (v rámci možností) užil a vychutnal. :) ()

Reklama

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Pátek třináctého 4 pěkně navazuje na trojku a jako vždy Jason ožije a vrací se. Zase jsem poprvé tenhle díl viděl na videokazetě od kamaráda táty a tenhle díl už měl rychlodabing a překladatel zněl jak buzna :D Tento díl režíroval Joseph Zito a v podstatě film nepřináší nic novýho. Opět parta mladých u kempu Křišťálové jezero a Jason může začít další jatka. Překvapil mě tady mladej Crispin Glover v roli Jimmyho. Známej hlavně z komedie Návrat do budoucnosti. Nová postava ve filmu a bude i v dalších dílech, se jmenuje Tommy (Corey Feldman). Ve filmu má dobrý masky a na konci filmu rozmrdá Jasona mačetou. Jasona tu hraje Ted White a jeho masku udělali zase trochu jinačí a vypadá dobře - Jason je čím dál tim víc hnusnější a to mě na týhle sérii taky baví. Gore dobrý a podílel se na nich zase vynikající Tom Savini. Dal jsem tři protože jak jsem psal, díl nepřináší nic novýho a furt se ten děj stejně opakuje ale atmosféra pořád v pohodě. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Pátek třináctého 4“ je klasickým pokračováním, které nemá žádný kdovíjaký nápad, prostě si jede v zajetých kolejích a snaží se prostě jen dál přicházet s oblíbenou postavou Jasona, který vraždí bez toho, aby to mělo nějaký hlubší smysl. Nehledejte v tom nějakou potřebu po mytologii, ale prostě jenom snahu přinést divákům to, co jim přinesly předchozí díly. Hlavní otázkou pak je, jestli někdo přežije. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

SPOILER-Tenhle díl je asi zatím nejlepší co jsem viděl,hlavně teda díky konci. Začátek je naprosto stejný jako u předešlých dílů,tedy přimomeneme si legendu o Jasonovi z dvojky a promítnou se nám tu záběry ze vše třech dílů. Pak přichází na scénu Jason ,ktereho vezou na patologiie jenže jak už to bývá Jason vstane z mrtvých a masakruje už ve špitálu. Pak se vrací k jezeru ,kde si pronajmou mladí barák ,vedle nich žije rodina bez otce. Jason to bere sistematicky cestou domů si to rozdá s tlustou stopařkou. Pak bere jednoho mladýho za druhým k tomu si dá i mámu vedle s rodiny a jakého si lovce (bratr náký oběti z předešlých dílů) dohromady tu máme 13 vražd.(jestli jsem dobře počítal) Pak se sápe po sestře a jejím malém bratrovi ,který si oholí hlavu,(vypadá jak Jason) a nejdřív strčí Jasonovi mačetu do oka a pak ho brutálně rozseká. Opět tu máme přeživší holku a k tomu malého kluka. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (27)

  • Natáčení probíhalo v Kalifornii od října 1983 do ledna 1984. (Terva)
  • Herečku Kimberly Beck (Trish) během natáčení někdo obtěžoval podivnými telefonáty, a když si šla zaběhat do parku, tak jí sledoval nějaký muž. Po natáčení vše ustalo. (Chatterer)
  • Ze všech filmů série Pátek třináctého obsahuje tento díl nejvíce obnažených scén. (Stocki)

Reklama

Reklama