Reklama

Reklama

Jason je znovu zpátky a má už svoji legendární hokejovou masku. Tentokrát, ale nebude fyzická likvidace jednotlivých ubožáků rušící Jasonův klid až tak jednoduchá jako v díle předchozím. Kempaři totiž nejsou jenom nějací, i veverkou k smrti vystrašení studentíci, ale dosti otrlý členové motocyklového gangu. Jason se tedy bude muset hodně snažit, aby popostrčil čísla svého "bodycountu" o nějakou tu cifru směrem vzhůru. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Pořád ta stejná písnička, těžko uvěřit, že někoho může bavit úplně to samé napotřetí. A to je ještě několik dalších pokračování... Jestli jsem měl po chabé dvojce ještě chuť na trojku, tak teď už se mi chce s touto chaboučkou vyvražďovací sérií nadobro skoncovat. Film je blbý, nudný, některé scény hrozně trapné a nemyslím po technické stránce, ta je na tu dobu zmáknutá vcelku dobře, ale v chování postav. V té době to lidi možná žrali, teď už to působí spíš divně než hororově. Já osobně si dám radši nějakou novodobější vyvražďovačku. 40% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Z prvních tří dílů je trojka asi nejnudnější, než se začne opravdu něco dít, tak uběhne zhruba hodina, pak se teprve pořádně objeví Jason v plný parádě v hokejový masce a začně porcovat mačetou, sice mu to nejde až zas tak kvalitně jako v pozdějších dílech, ale toho kluka co chodí po rukou rozsek vejpůl lahůdkově. Nicméně i když za tu zbylou půlhodinu stihne vyvraždit téměř všechny, tak to na mě stejně působilo dost slabě a průměrně, mimoto postavy jsou tady hodně tupý, včetně Jasona ()

Reklama

gogos 

všechny recenze uživatele

Tovarna na prachy jmenem Jason se zde naplno rozjizdi.... Solidni obsazeni, klasicka hudba. Dobry zacatek, velmi ale velmi pomala stredni pasaz a kruta dvacetiminutovka na zaver... K lidem a psum zde pridava Jason kraliky a produkce skunka, takze behem dvou dnu dokazal Jason zkosit vice nez dve desitky lidi a na pul tuctu zviratek.... solidni kosic!!!! A hlasvne ze ma konecne masku... Jinak po prvnich trech dilech stale vevodi dvojka, co do kvality... ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Konečne Jason zamenil trápny sáčok na desiatu za parádne mrazivú hokejovú masku.V dvojke Jason ešte vo vraždách mal medzery a bol pri nich nervózny,tu už zabíjal efektne,drsne a s tou Jasonovou krutosťou ktorou je známi.Atmosférou i napätím disponoval a to hlavne koli neznesiteľne mrazivej hudbe.Vraždy boli parádne vynaliezavé.Ako začal film nudným dojmom a mal som zato že mu dám nanajvýš 2* ale ako film postupoval aj moje nadšenie rástlo.Niektoré scény boli zbytočné a aj postavy sa chovali prihlúplo.Ale aj tak spokojnosť,zatiaľ najlepšia časť. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Stratilo to vtip a slušný švih dvojky, no Miner opäť potvrdil že je skvelý hororový režisér. Jason konečne dostáva svoju masku, bohužial iba pol hodinu pred koncom, kedy nasleduje to pravé inferno. Dovtedy ako keby sa len skrýval. Super masky a vraždy. Podrezaný vtipálek, zásah mačetou do rozkroku a harpúnou do oka, prebodnutie žeravím kutáčom, roztlačenie hlavy s vylezením oka - to sú najvypečenejšie znaky tejto časti. ()

Galerie (136)

Zajímavosti (29)

  • V původním scénáři se postava Ricka (Paul Kratka) jmenovala Derek. Jméno Rick bylo použito proto, že mělo o jednu slabiku méně a lépe se křičelo. (Stocki)
  • V tehdejším západním Německu proběhla premiéra v pátek 13. května 1983. (Stocki)
  • Na speciálních efektech původně pracoval slavný Stan Winston. Jasonův (Richard Brooker) vzhled se ale producentům moc nelíbil, a proto Jasonův obličej před nasazením masky není moc zabírán. Existuje ale několik fotografií Jasonova původního vzhledu i se samotným Winstonem v maskérně, kde ho nanáší na herce Richarda Brookera. Winston byl nahrazen jiným maskérem a Jasonův nový a finální vzhled bez masky je ukázán až na konci filmu ve stodole. To byl také možná jeden z důvodů, proč do filmu nebyla zařazena finální snová vize, v níž odmaskovaný Jason usekne Chris (Dana Kimmell) hlavu. Ve filmu ale přesto Jasonův původní obličej vidět je. Přibližně v jedenácté minutě, kdy prodavač krmí rybičky, se objeví za tmavým sklem Jasonova postava bez masky. Nejde jí vidět do tváře, ale jedná se o jediný záběr s původním Jasonovým vzhledem. Jasonův původní makeup se údajně leskl na 3D kamerách a špatně se nasvěcoval. (LION-MR.T)

Reklama

Reklama