Reklama

Reklama

Pátek třináctého 9

  • USA Jason Goes to Hell: The Final Friday (více)
Trailer 2

V úvodní scéně filmu je Jason rozstřílen komandem FBI na hadry, na kterých si v márnici následně pošmákne černošský koroner a stává se Jasonovým nedobrovolným hostitelem. Jason degradovaný na vetřelcoidního červa, přeskakujícího z těla do těla, se vrací ke Křišťálovému jezeru najít svou sestru, protože aby se mohl znovu zrodit, potřebuje tělo s příbuzenskou krví. V patách má ale lovce odměn a sestřina přítele. Deváté pokračování slavné slasherové série 80. let a mezinárodně srozumitelné synonymum pro hnusnou svatokrádež. (choze)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (193)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Juchů :D Vykradem Hidden,zapojíme démonicky krutopřísného černoškého lovce čehosi a definitivně potvrdíme,že tato série je jednou z největších omylů 20století světové kinematografie.Vyblil sem za sebe jednu hvězdičku a to jen díky skvělé pasáži z policejní stanice a za super príma Jasonův úprk do nitra mrtvé slečny :D ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Devátý díl Jasona v režii Adama Marcuse se úplně liší od předchozích dílů. Kane Hodder zase jako Jason. Tento díl jsem už viděl stažený z netu s titulkama. Jason ve svý podobě se tam ukáže jenom na začátku a na konci filmu. Hned na začátku filmu Jasona zneškodní policejní komando, Jasonovo tělo skončí v márnici a tam se převtělí do černýho koronera, no a pak je to jako ve filmu Shocker - Jasonova duše se převtěluje do jiných lidí a zabíjí. Nevím proč ale tenhle díl se mi prostě hodně líbil. Speciální efekty nejsou tak úplně špatný a vraždy oukej. Atmosféru to má už úplně jinou než předchozí díly a už to neni ten old schoolovej Jason ale mě to prostě pořád bavilo. Pořád je pro mě nějvětší sračka pětka. Tady je aspoň pořád pravej Jason i když je tam tak málo. Jo a konec mě překvapil, hokejovou masku Jasona stáhne do pekla Freddy Krueger, je tam jen vidět jeho známá rukavice s břitvama ale bylo to dobrý. ()

Reklama

lykan9 

všechny recenze uživatele

Tak pozitiva: zajímavé narážky na jiné kultovní horory; opět známější obsazení, čímž se zlepšuje kvalita celého filmu; dokonalá kost v roli nahé agentky FBI (kdyby umřela bylo by mi jí líto); velmi odvážně pojatá část s táborníky. Negativa: příšerný nápad rádoby smrti Jasona hned v úvodu filmu; ani nápad o rodinou sešlost nebyl nijak dobrý a kvůli převtělování do jiných těl, si přes jeho vizáž člověka, nemohl divák Jasona ani moc užít. P.S.: Četl jsem v zajímavostech, čím vším byl Pátek třináctého 9 inspirován, ale neviděl jsem zmínku na Terminátora, která je z části odehrávající se na policejní stanici očividná. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jason je černoch? No to mě po.... Naštěstí ne po celou dobu. Příběhově slátanina, co nemá hlavu ani patu, ale zas tak moc to nevadí. Hodnotím povedené vraždy a zdařilé gore efekty - rozetnutí slečny těsně před orgasmem či rozpadající se policajt až na kostru...dobré. Samotný Jason se příliš nevyskytuje, jelikož jeho černá duše se přesouvá z jednoho těla do druhého - tedy nic moc originálního. Napětí minimální, strašení žádné, hudba dobrá, kamera oku lahodící. Pobavil mě vtípek s Fredym. Jak vidno, o setkání těch dvou se uvažovalo dlouho. V rámci série trochu lepší průměr, který se ale brzy vykouří z hlavy... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Peklo v tom nejhorším slova smyslu. Nejmenovat se to Pátek třináctého, překousnu to. Ale když tu místo Jasona pobíhá spousta jiných vraždících debilů, a jeho samotného si užijeme vlastně jenom na začátku a v závěru, nejde to jinak. Po dvou předchozích částech se sice dočkáme nějakého toho gore (scéna s roztékajícím se mužem vypadá luxusně, zároveň se jedná o to nejlepší, co zde najdete) a místy lehce potěší pár odkazů na jinou horrorovou klasiku: jedna postava se tu jmenuje Myers, kniha jako vystřižená té z Evil Dead a samozřejmě závěrečná sekvence, kdy Jasonovu masku stáhne pod zem sám Freddy Krueger. Tím snímek poukázal na budoucí plán studia New Line Cinema, že tyto dvě ikony hororového žánru by se mohly v nejbližší době spolu sejít v jednom filmu, čehož jsme se o deset let později také dočkali. Tak či onak, každopádně se jedná o největší hřebík do rakve Jasonova skalních příznivců a znásilnění kultovní série. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (30)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 15,9 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Pracovní název byl Friday the 13th Part 9. (Stocki)
  • Ve filmu se objeví kniha Necronomicon a dýka z filmové série Evil Dead (od r. 1981). (Matros)

Související novinky

Bayův Pátek třináctého

Bayův Pátek třináctého

15.02.2006

Maskovaný vrah Jason Vorhees se s největší pravděpodobností dočká návratu na filmová plátna. O znovuzrození hororové ikony s hokejovou maskou se postará režisér Michael Bay a jeho produkční firma… (více)

Reklama

Reklama