Reklama

Reklama

Další díl kultovní hororové série osmdesátých let. Rozsekali ho mačetou na malé kousky. Jason Voorhees, legendární hororová postava, tedy definitivně zaklepal svou pracovní obuví se kterou si již třikrát vyšlápl na procházku spojenou s brutální zabíjačkou. Zemřel však doopravdy??? V okolí Křišťálového jezera totiž opět začíná obcházet brutální zabiják s hokejovou maskou, která nemilosrdně likviduje vše co se mu postaví do cesty. Tentokrát si vzal na paškál rehabilitační ústav pro problematickou mládež. Chlapci a děvčata se zde snaží relaxovat, aby se mohli vrátit do normálního světa. Zabiják s maskou jim v relaxaci rád pomůže. Ozbrojen vším co mu přijde pod ruku jim mlčenlivě ukáže cestu do normálního hrobu. Takovou terapii svět psychologie pro mladistvé ještě nezažil. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

Juchů,Jason je mtrvej,pojedem do buranova,kde necháme násilnické delikventy bez dozoru,pěkně po hromadě i s lehce retardovanými a narušenými delikventy.Dáme jim k dispozici vše od motorovky,nožů až po sekery a uvidíme co se stane.Jupí jeden do nevydržel a luxusně použil sekeru na obří hromadu kudrnatého sádla.Co teď?Hele už vim hodíme tam partu vydláků,kteří budou svojí příšerností rozptylovat diváka,aby měl hlavu v ještě větších sračkách,počkej pak tam je vlastně klučík Tommy Jarvis,ze kterého se za 3 roky stal 25letý blonďatý fešák,když mu bylo před 3lety deset.Hele a nevim?je vrah nebo ne?hele taky nevim protože tam je najednou nějakej malej černoch,co se baví se starším černochem,kterej asi evidentně bydlí v dodávce a chodí srát do plecový budky,počkej a co tam dělá,hele nevi a kde sme teď,hele někde ve stodole,počkej tak kdo nás honí...né to je určitě Tommy,určitě mu křuplo v kouli,né počkej,Tommy je támhle pozor!Tommy!Sakra tak kdo tady celou dobu vraždí ty strašný dementy?Ty vole zdravotní bratr co byl otcem toho kudrnatýho pytle hoven ze začátku v sekerou v zádech.......uffff.Fascinuje mě jaké filmy dokázali vydělat 30 miliónů dolarů a kam až dokáží klesnout zdejší filmový fajšmekří se svými 5*.....jeden z nejmentálnějších filmů,co jsem kdy protrpěl.Škoda že Feldman natáčel jiný film,mohlo to mít naději. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Možná taky znáte ten pocit, že jste svědky něčeho tak trapného, až je vám z toho stydno. Stydno za trapnost někoho jiného. Tak přesně tenhle pocit jsem často během filmu zažíval. Konkrétně třeba při scénách s tlusťochem. Nebo s retardovanými vidláky. Nebo vlastně s jakýmikoliv jinými postavami. Naprosto nechápu, co chtěli tímhle filmovým mrzákem rejža&spol sdělit. Vtipné to fakt není. Strašidelné taky ne. Zato je to nadstandardně blbé. Neříkám, že konec čtyřky byl zrovna nahrávka na smeč, ale na dobrý return určitě. Tohle ale bohužel někdo dost podělal. Možná někdo pojme film jako nechtěnou komedii, ale já asi zrovna neměl náladu. A kdybych náááhodou uvažoval o druhé hvězdě, třeba kvůli několika fakt pěkným prsaticím, tak si na oplátku vzpomenu třeba na negra na latríně, no a je hned po uvažování. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Friday 13th 5 -ka je uz podstatne slabsi oproti serii 1 - 4. Opat doslo k zmene rezisera, tu sa ujal rezie Danny Steinmann, a je to poznat. Je podstatne menej skuseny nez Miner, Cunningham ...... Strasidelna atmosfera je tatam, uz ide len o hororove becko a lacny vyvar, v ktorom sa uvarili vsetky predchadzajuce Friday 13th. Do priemeru vsak film potiahli nahe samice. 50 % ()

juta 

všechny recenze uživatele

Tak od čtvrtého dílu se mohlo zdát, že tato série konečně jde trochu kupředu, jenomže se tento vzestup opět zastavil hned u pátého pokračování, které je totální fiasko. Nenabízí totiž nic, co by stálo za zmínku. Vraždy jsou neskutečně nudné a opakující se. Kladný hrdina svým chováním vůbec sympatický není a příběh jakoby byl sesmolen za deštivého večera... ()

Nin 

všechny recenze uživatele

V pátém dílu je oproti předchozímu dílu méně erotiky, jen se tam občas objeví nějaká ta prsa, aby se neřeklo. Jinak se jedná o poměrně standardní slasher - ale v tom negativnějším smyslu slova. Krásný holky, nabušení kluci, pár podivínů, kteří nezapadají... ale všichni jsou úplně, úplně pitomí a chovají se naprosto nelogicky. V tomto "Novém počátku" se najde několik brutálnějších scén, ale většinou jde jenom o rychlou vraždu, po níž se rychle vracíme k podivnému ději. Tentokrát se ocitáme v jakémsi moderním, liberálním ústavu pro problémovou mládež, který je spíš jen takovou větší chalupou, v níž vše funguje na rodinné bázi. No, "funguje" je trochu silné slovo, protože od začátku se tam dějí šílenosti, které hlavní vedoucí ústavu okázale ignoruje. Je na něho naštvaná místní vidlácká rodinka, a to docela oprávněně. Vidlácká mamka a její synek jsou každopádně naprostou parodií a chovají se, jako by vypadli z nějaké grotesky, což tu není ani vtipný ani zajímavý. Pěkným nápadem je, že hlavním hrdinou je klučina ze 4. dílu, ze kterého se nyní stal zadumaný svalovec. Velice průměrný slasher zachraňuje posledních 20 minut, ve kterých jde o solidní horor. (5/10) ()

Galerie (125)

Zajímavosti (22)

  • Když se Demon (Miguel A. Núñez Jr.) pokusí vyjít z budky a najde Anitu (Jeré Fields) mrtvou na zemi, její krk viditelně pulzuje. (Stocki)
  • Jason (Tom Morga) zabodne mačetu svisle do Neilova (Todd Bryant) břicha, ale když ji vytáhne, je mačeta ve vodorovné poloze. (Stocki)

Reklama

Reklama