Reklama

Reklama

Halloween

  • USA Halloween (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Před čtyřiceti lety dokázala Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) jako jedna z mála přežít řádění maskovaného zabijáka Michaela Myerse. Útok, který se odehrál o halloweenské noci, v ní však zanechal hluboké jizvy na duši. Od noci, během které vyšinutý mladík ubodal její přátele, jen aby mohl připravit o život i ji, se důsledně připravuje na jeho návrat. Žije v ústraní, v domě plném důmyslných pastí, zoufale si nerozumí s dcerou (Judy Greer), která ji kvůli téhle posedlosti považuje za blázna, a velmi těžce si hledá i cestu k dospívající vnučce. To vše navzdory tomu, že Myers dožívá v jedné z nejpřísněji střežených psychiatrických léčeben a možnost jeho útěku je jen teoretická. Blíží se však Halloween a všechny Lauriiny obavy se rázem zhmotní po havárii vězeňského autobusu, který převážel nebezpečné psychiatrické pacienty do nového ústavu. Některým z nich se podařilo uprchnout. Michael Myers byl mezi nimi a o svou nezdravou fixaci na Laurii nepřišel. (Cinemart)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (632)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Šílený vrah Michael Myers se dostal na svobodu a jde si pro Laurie Strode, která mu při jeho prvním řádění unikla. Je z ní sice psychická troska, na tenhle střet se však připravovala čtyřicet let. Přežít může jen jeden, ale umřít může úplně každý... Nový Halloween jde ve stopách původní jedničky a odmítá se přizpůsobovat novým trendům a současnému stylu. Je to oldschool, který se nebojí dlouze budovat napětí, umí se dostat pod kůži a odmítá laciné násilnosti. Místo zbytečné brutality spoléhá na nepříjemné mrazení v zádech, výborné herce a to nejtradičnější „halloweenovské“ strašení ve stylu klasického prvního dílu. Jestli chcete moderní horor, hledejte ho jinde. Pokud jste ale fandové Carpenterova filmu, nic lepšího jste snad ani dostat v kině nemohli. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Vynikajuci poloremake/polosequela a najlepsi slasher od H20. K originalu to ma rovnaky vztah ako force awakens, predatori alebo utek z la k svojim predchocom. Ak sa vam tieto filmy nepacili, tak sa na to teda rovno vykaslite. Ak mate prvy Halloween a takyto pristup radi, budete v siedmom nebi. Ja som skoro bol a radost mi nicila jedine existencia (predsa len lepsej) sedmicky a jeden otravny zvrat. Jamie super, hudba pecka, pan Myers paradny. Navyse je to mimoriadne zaujimave aj z analytickeho hladiska. Dostal som viac nez som cakal ale menej nez som dufal. Silnych 8/10 ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Úvod je efektní ale v kontextu zbytku příliš moderní, závěr bych raději psychologicky komornější a temnější. Přesto to ale dopadlo možná nejlépe, jak mohlo. Protože to absolutně ctí originál a podařilo se tomu to nejdůležitější - stejnými kamerovými jízdami a hudbou mne vrátit do těch samých ulic, backyardů, chodeb a pokojů, na stejné místo s tou unikátní atmosférou, která kdysi dávno zadefinovala moji slabost pro tento úžasný filmový žánr. A to sakra potěší! ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jestli je něco totálně vytěžená série, pak jí je právě Halloween. Z těch předcházejících deseti dílů jsem viděl 3 (z toho jeden reboot od Roba Zombieho) a i tak jsem byl některými skutečnostmi poměrně zmaten. A to proto, že nový Halloween (s tím názvem si nikdo hlavu nelámal) je legacyquel, tzn, že ignoruje některé předchozí díly. Zde konkrétně všechny kromě toho prvního od Carpentera (včetně H20, která navazuje jen na jedničku a dvojku). Takže Laurie nemá syna Joshe Hartnetta a Michael Myers není její bratr. Jdu si přečíst nějakou wikinu, jelikož v chronologii Halloweenu aby se čert vyznal. Nejpodstatnější nicméně je, že nejlepším dílem je pro mě Hádvacítka a nový reboot mě docela zklamal (možná i proto, že jsem se i v průběhu stále mega stylového intra, podpořeného opět legendární Carpenterovou hudbou, docela dost těšil na pořádnou dávku hororu. A ani jako slasher horor mě to moc neuspokojilo, ne že by zde bylo málo brutalit, ba právě naopak a je to až moc absurdní, ale já se bohužel část stopáže celkem nudil a po hodině jsem u toho dokonce usnul. Mám tedy pocit, že halloweenská série není úplně pro mě a ještě si doplním nějaké podobné žánrovky, abych zjistil, jestli mě vůbec baví slashery/vyvražďovačky nebo je to jen tím replikováním nesmrtelného padoucha..Čistě produkčně tu ale problém nevidím, Blum opět mohutně dobil pokladny kin a já se jen podivuji, kolik herců za ty roky hrálo Michaela. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nejnovější Halloween dopadl vlastně úplně nejlépe jak mohl. Osobně jsem moc rád, že po duchařinách u kterých se divák spíše neustále leká přichází zase jednou poctivý slasher, u kterého se bojíte trošku jinak. Bojíte se o postavy a bojíte se hlavního zabijáka. Že má Myers formu poznáme hned od úvodní scény v blázinci. Stále nemluví a zlo co v sobě ukrývá, je skoro hmatatelné, že jsem ho snad poprvé jasně cítil. Pro milovníky série je skvělé že pocitově tenhle díl přesně zapadá za slavnou Jedničku. Postavy nosí a vypadají prakticky stejně jako na konci 70. let a i feeling je dost podobný. Na konci dochází k finálnímu střetu. Většinou ve filmu považuji tyto finální střety za jistou slabinu, ale tentokrát se povedl filmařům parádní duel. Jamie Lee Curtis, přestože její postavě je 60, bych rozhodně naštvanou vidět nechtěl. Myersovi je více než důstojným soupeřem. David Gordon Green s Danny McBridem překvapivě oživili dávnou slavnou značku a doufám že se nevidíme naposled. Co se týče oživování, tak naposledy mě podobně překvapil nový Šílený Max. 80% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (32)

  • Všetky policajné vozidlá majú označenie Warren County. Je to miesto, kde sa nachádza University of Kentucky, na ktorej John Carpenter študoval. (WalterIK7)

Související novinky

Nový Vymítač ďábla je v problémech

Nový Vymítač ďábla je v problémech

12.01.2024

Hollywoodská studia Universal Pictures a Blumhouse Productions měla velké plány, co se týče nedávného oživení série Vymítač ďábla s podtitulem Znamení víry. Společnost NBCUniversal v roce 2021… (více)

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Vymítač ďábla se dočká rebootu

Vymítač ďábla se dočká rebootu

27.07.2021

Po úspěchu s oživením hororové série Halloween se režisér David Gordon Green pokusí provést to samé s další žánrovou klasikou, tentokrát Vymítačem ďábla. Práva k nové trilogii – ano, trilogii –… (více)

Reklama

Reklama