Reklama

Reklama

Po událostech z minulého dílu malá Jamie oněměla, ovšem zjistila, že je telekiniticky poutána ke svému strýci - vrahovi Michaelu Myersovi. A ten se vrací i na letošní Halloween. I tentokrát mu v cestě stojí jeho nemesis - Dr. Loomis, který má plán jak Michaela porazit. (Opsha)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak tohle už se moc nepovedlo. Nemůžu si pomoct, ale tenhle díl mě zrovna kdovíjak nebavil. Ještě ten začátek který bezprostředně navazuje na čtyřku byl docela v pohodě, ale pak už to taková sláva nebyla. I když se tu pár kreativních vražd najde, tak druhá půlka filmu je děsně natahovaná nuda. Pleasance a jeho postava se chová jako totální psychopat a pokud mě v předchozím díle tou zdravou šíleností celkem bavil, tak tady už je vykreslenej jako přehnanej magor kterej už totálně zblbnul z honu na Michaela Myerse a už je dost otravnej. Navíc i atmosféra se poněkud vypařila a všechno to doslova zabil ten WTF konec na policejní stanici. Jakože nápad to není úplně špatnej, ale jak se v tom filmu začal objevovat ten muž v černém, tak to šlo všechno do hajzlu a ten konec to jenom potvrdil. Takže tak trochu zbytečný díl bez kterého bych se klidně obešel.35% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V poslednom čase som zhliadol zopár vyvražďovacích horrorov s ktorými som nebol moc spokojný. Tak som si skusil napraviť chuť nejakou klasikou z tohto horrorového subžánru. Pustil som si piatu časť slasher série Halloween. Bola to dobrá voľba. Temný, psychopatický zabiják Michael Myers ma nesklamal. Stále je v dobrej forme. Je predvečer pamiatky zosnulých a Michael sa znova vydáva na svoju tradičnú vražednú púť. V pätách mu je jeho odveký prenasledovateľ doktor Loomis. To zas bude v Haddonfielde parádny krvavý halloween. *** ()

Reklama

schizmo 

všechny recenze uživatele

Pokud by někdo čekal, že se v pátém díle kultovní klasiky dočká něčeho jiného, než reycklátu předchozích dílů, tak asi jede na nějakých drogách. Tady už se asi nehraje na nějakou invenci, dokonce i smysl pro detail či aplikace souvislostí byly bodnuty tím obrovským nožem přímo do srdce. No ale buď ho miluješ a nebo vůbec... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý díl této série se dočkal opravdu velkého zájmu a částečně i slušné divácké přízně a tak bylo samozřejmě potřeba „kout železo dokud je žhavé“, no a tak další díl na sebe nenechal pochopitelně dlouho čekat. Pětka začíná přesně tam, kde předchozí díl skončil a divák má šanci vidět opravdu úsměvný Michaelův únik a jeho následné roční „zakuklení“. Je až k nevíře, co všechno tenhle borec už přežil – jenže jak poznamenal již mnohokrát Dr. Loomis – ON už dávno není člověkem, je to ztělesnění ZLA. A to nám tento sériový vrah ukáže i tentokrát v celé své kráse. Nicméně je nám zde opět naservírováno přesně to, co každý od klasického slasheru čeká – spousta mrtvol, zajímavé mord scény, ucházející atmosféra a nekompromisní zabiják. Takže nač si vlastně stěžovat? Problém je v tom, že tahle série pomalu ale jistě začíná už tak trochu nudit. Jede se pořád v tom samém schématu, jeden díl často ignoruje ten druhý (nebo spíš jeho tvůrci kašlou na předchozí scénáře) a nové prvky nejsou tak zajímavé, jak by si jejich autoři přáli. Tedy alespoň to tvrdí většina lidí, co tento film viděla a já s nimi víceméně souhlasím. Asi nejvíc mi vadil osud Rachel, která byla na čtverce vůbec tím nejlepším, co nám tam bylo nabídnuto a tady se moc dlouho neohřála. Tady si musíme vystačit s malou Jamie – což bylo nebylo zas až tak špatné, kdyby se děj soustředil hlavně na ní. Jenže zde dostává až moc prostoru jiná postava. A tou je rebelka Tina. Jasně byla s ní sranda, její přátelé byli dobře jeblí, ale až příliš humoru do této série prostě nepatří. Kupříkladu scéna ze stodoly byla vůbec jednou z nejlepších, jaké jsem tady viděl – samozřejmě nesmím opomenout ani nervy drásající úprk Jamie před jejím strýcem šachtou ve starém domě. A právě kvůli těmto momentům je v mých očích pětka stále průměrnou záležitostí, kterou prostě odstřelit nehodlám. 50% ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Na úplné poplivání (i s přihlédnutím k faktu, že jde o pátý díl) to sice ještě není, ale sestupné kroky jsou notně propastné. Slasherové scény se docela povedly, ale ono mrazivě temné brnkání na divákovy nervy je definitivně tatam. Podobně jako u čtyřky to padá díky scénáři, jehož debilní podání Michaelova návratu do hry je to nejmenší. Telepatická rovina funguje zpola, jelikož v druhé půli ztratí účel, zato postavy se povětšinou chovají jako neschopný dobytek kráčející vstříc porážce vedené Michaelovou rukou. Škoda, že to absentuje byť sebemenší náznak inovace, který by nějak vybočil z mustru daného prvním dílem, podle nějž pak kráčí všichni ostatní. Zůstala pouze vyčpělá rutina, která nepobaví, natož aby děsila. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (25)

Reklama

Reklama