Reklama

Reklama

Smrtelné zlo 2

  • USA Evil Dead II (více)
Trailer

Ash a jeho přítelkyně si vyrazili na opuštěnou chatu v lese. Na místě si pustí pásku, kde je nahrán text Necronomiconu, temné knihy mrtvých. Tím však vyvolají příšerné démony ze záhrobí... Když na chatu dorazí Ashovi přátelé, najdou je uprostřed záplavy krve! Zlo bylo odpoutáno a je třeba ho znovu zkrotit - za každou cenu! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Zajímavosti (45)

Marvel Studios: Assembled - Jak se natáčel Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (2022) (epizoda) (E10)

  • Když Bruce Campbell představuje postavu Doktora Stephena Strange (Benedict Cumberbatch), poukáže na to, že ho v jistém smyslu slova zradili jeho vlastní ruce, nacož Campbell řekne, že se s tím dokáže stotožnit. To je narážka na jeho ikonickou postavu Ashe Williamse v Raimiho filmu Evil Dead II (1987), kdy si onen Ash (v podání Campbella) musel uříznout vlastní ruku motorovou pilou (kdy následovně svou ruku nahradil onou motorovou pilou). Také by se to dalo brát jako narážka na samotný Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (2022), kdy Strange začaruje postavu Campbella tak, aby se mlátil svou rukou. (Knowho)

odpad! (2013) (amatérský film)

  • Snímek je filmovou variací reklamního spotu "Knihy nekoušou", kterou Josef Blažek natočil tři roky předtím. Spot i film byly inspirovány režisérovým oblíbeným filmem Smrtelno zlo 2 (1987), jak napovídá pracovní a alternativní název filmu Evil Trash. Smrtelné zlo 2 (1987) je přitom variací Evil Dead (1981) a ten zase variací kraťasu Within the Woods (1978). (choze)

Stáhni mě do pekla (2009)

  • Režisér snímku Sam Raimi do filmu vložil odkaz na svou kultovní sérii filmů The Evil Dead. Ve druhém díle série Smrtelné zlo 2 (1987) se rozletí dveře malé kůlny, kam se přiřítí Bruce Campbell (Ash) s hlavou mrtvé Lindy (Denise Bixler) zakousnutou do své pravé ruky. V kůlně začne hledat něco, čím by ji odstranil. Zvedne hlavu a všimne si police zakryté závěsem, který odhrne, a hledá zde motorovou pilu. Ve Stáhni mě do pekla je tatáž scéna, snímaná ze stejné strany i úhlu, ovšem v čele s Alison Lohman (Christine Brown) a bez hlavy mrtvé Lindy. (Alfréda)

Související novinky

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

12.03.2013

Řečeno slovníkem Pulp Fiction, Sam Raimi je právě teď „spokojenej parchant“. Omalovánková fantasy Mocný vládce Oz odstartovala skvěle v amerických i světových kinech a za první víkend nastřádala… (více)

Reklama

Reklama