Reklama

Reklama

Robin Hood

(seriál)
Velká Británie, (1984–1986), 22 h 8 min (Minutáž: 50–102 min)

Hudba:

Clannad

Hrají:

Michael Praed, Jason Connery, Mark Ryan, Clive Mantle, Robert Addie, Ray Winstone, Philip Jackson, Richard O'Brien, Phil Davis, Anthony Steel, Nick Brimble (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(22)

Obsahy(1)

Nebylo jich mnoho, ale strach dokázali nahnat dokonale. Vždy se z čista jasna objevili na tom nejnepravděpodobnějším místě a odvážně se stavěli na stranu chudých. Když bylo třeba, neváhali tasit meče a napnout tětivu. Málokdy minuli cíl. Jejich vůdcem byl sympatický Robin, kterého tajemná bytost rozkročená mezi dvěma světy, Herm, pověřila úkolem bránit zlu v jeho rejdech. V tehdejších dobách se o rytířství, gentlemanství a právu dalo mluvit jen stěží. Vždyť když i šlechta kradla a loupila kde jen mohla, jak to potom mělo vypadat mezi poddanými? Robin, jeho milá Marion, Will, Much , Malý John, tlouštík Tuck a saracenský bojovník Nasir se záhy proslavili a to se správci kraje kolem hvozdu Sherwood, siru Guyi z Gisburne, dvakrát nelíbilo. Proto se na Robina snaží všemi možnými prostředky nastražit léčku... (Siriuss)

(více)

Recenze (231)

petikacka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zrovna se dívám na Robina Hooda s Kevinem Costnerem a vzpomněla jsem si na svého dávného oblíbence ze Šervůdu, kterého hrál Majkl Praed a kterého jsem měla vylepeného na zdi...Díky tomu jsem si uvědomila, že to bylo podle mého naprosto nejlepší zpracování této britské legendy, jaké jsem kdy viděla...A taky nejvěrnější...Za mě 88% ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Čtvrtá je spíš z nostalgie, protože už je to fakt dlouho, co to šlo naposledy, a obávám se, že vidět to teď poprvý, víc jak tři by to nebyly, ale hrozně rád bych tohle hodně netradiční pojetí viděl znovu. Nejvíc se mi líbily mystické díly, třeba ten o boji s ďábelskou sektou Waylandovy meče. U toho jsem se jako malej klepal jako ratlík. Krásná hudba Clannadu a famózní Nickolas Grace jako hláškující šerif z Nottinghamu: "Mám sto jednání za dva dny, ve čtvrtek se mám účastnit šesti poprav a na víkend přijede moje matka." P.S. Pamatujete, jak do Vegy přišlo asi 150000 hlasů pro tenhle seriál? A dneska? Nemáme práva, nechceme, nezajímá... Zk*rvená ČT. ()

Reklama

gumolit 

všechny recenze uživatele

Pre mňa nezabudnuteľný seriál z detstva vtedy to hádam každý žral!!Skvelá hudba a album LEGEND od skupiny Clannad,herci na dobrej úrovni no a tie ponižovania a robenia si srandy šerifa z Nottunghamu na Gisbourna to sa nedá zabudnúť:-)A príbeh??samí čarodejníci a čarodejnice,pán lesa lovec Hernne, trochu fantasy a hlavne Michael Praed ako Robin.Škoda tej dalšej série kde ho vystrieda Jason Connery to už pomaly upadalo ale i napriek tomu je a bude to stále najlepšie spracovanie príbehov Robina Hooda aké vzniklo! ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Nezapomenutelný seriál, který čerpá, jak z příběhů Robina Hooda, tak z mytologie, prezentované přítomností lesního ducha (druida) Herna. Některé díly jsou nezapomenutelné např. Waylandovy meče - tohle je skoro fantasy horor o probuzení Satana nebo poslední díl, který je neskutečná hodinová akční řežba, kdy je celá robinova banda pronásledována v Sherwoodu. Všichni herci byli fantastičtí a charismatičtí a tím myslím i šerifa z Nottinghamu a hlavně vypečeného Guye z Gisburnu a samozřejmě tu byl můj největší favorit řezník se dvěma šavlemi Nasir de Belem. Jen mě mrzí, že se podobné nářezy už dnes netočí. Kam se na toto dílo hrabe verze Kevina Costnera. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál, který je nutné sledovat zhruba mezi 12 a 15. rokem života ;o) Pak si ho člověk nejvíc užije. Jistě by se mu dalo i leccos vytknout. Je ale fakt, že od té doby žádná podobně silná seriálová adaptace nevznikla. Vlastně je z podivem, že to dnes televize nedávají. U náctiletých by nepochybně uspěli, přestože v tom nejsou žádné počítačové triky a všechny použité efekty jsou doslova dřevní... Ještě pár slov k historické hodnověrnosti. Středověké reálie to nezobrazuje špatně, navzdory tomu, že to je dost fantasy a že hoodovský mýtus v současné podobě formovalo především romantické 19. století a logicky tedy přejímá všechny tehdejší historické stereotypy, včetně typického a středověku zcela cizího nacionalismu. Dost nadbytečné mi ovšem přijdou všechny ty téměř obsesivní satanistické vsuvky, které už nepatří ani do romantického 19. století, ale náleží spíše až století dvacátému. Kdyby to bylo v jednom dílu, ještě to pochopím, pokud je to pomalu v každém druhém, dost to nudí... Celkový dojem: 75% Zajímavé komentáře: Radek99 ()

Galerie (28)

Zajímavosti (13)

  • Tento díl Československá televize nenadabovala ani neodvysílala kvůli komunistům, protože se tam objevili Židé. (Marpe)
  • Skupina Clannad nikdy nekomponovala hudbu přímo pro seriál. Namísto toho jezdíval producent Paul Knight jednou ročně za skupinou do Dublinu, kde získal přibližně hodinovou nahrávku skvělé hudby a tu potom použil v seriálu. (Gwilwen)

Reklama

Reklama