Reklama

Reklama

Robin Hood

(seriál)
Velká Británie, (1984–1986), 22 h 8 min (Minutáž: 50–102 min)

Hudba:

Clannad

Hrají:

Michael Praed, Jason Connery, Mark Ryan, Clive Mantle, Robert Addie, Ray Winstone, Philip Jackson, Richard O'Brien, Phil Davis, Anthony Steel, Nick Brimble (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(22)

Obsahy(1)

Nebylo jich mnoho, ale strach dokázali nahnat dokonale. Vždy se z čista jasna objevili na tom nejnepravděpodobnějším místě a odvážně se stavěli na stranu chudých. Když bylo třeba, neváhali tasit meče a napnout tětivu. Málokdy minuli cíl. Jejich vůdcem byl sympatický Robin, kterého tajemná bytost rozkročená mezi dvěma světy, Herm, pověřila úkolem bránit zlu v jeho rejdech. V tehdejších dobách se o rytířství, gentlemanství a právu dalo mluvit jen stěží. Vždyť když i šlechta kradla a loupila kde jen mohla, jak to potom mělo vypadat mezi poddanými? Robin, jeho milá Marion, Will, Much , Malý John, tlouštík Tuck a saracenský bojovník Nasir se záhy proslavili a to se správci kraje kolem hvozdu Sherwood, siru Guyi z Gisburne, dvakrát nelíbilo. Proto se na Robina snaží všemi možnými prostředky nastražit léčku... (Siriuss)

(více)

Recenze (231)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem viděl první dvě série s Praedem, a obzvlášť ta druhá byla fakt výtečná. Působivá, temná atmosféra, úchvatná hudba (Clannad), zapojení magie, skvělé příběhy (hlavně mé oblíbené Waylandovy meče) i obsazení, exteriéry i interiéry, výprava... A co se týče žánru je to navíc čistokrevná fantasy. Tohle zpracování je prostě jasně a bez debat nejlepší, o tom se nehodlám nijak hádat. Je to nesmírně působivé a strhující a mám dojem, že dnes je to navíc působivější víc, než v době vzniku. Timhle se Angličani fakt vytáhli. Úžasné zpracování. Pravděpodobně ho tady už nikdo nikdy nezopakuje a nic mě nemrzí víc. Kolega Lima mi vlastně mluví z duše, pod jeho komentář bych se s chutí rád podepsal. Až se stydím, že mě kdysi, když mi bylo asi osm, strašně bavila ta nová verze z roku 2006. 85%. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Z mlhy vystupující sherwoodský "Cornuto" Herne, dvěma meči vybavený saracénský Walda Matuška Nasir a švarný Robin z Loxley, který se mě pokoušel v pubertě zviklat ke zřeknutí se heterosexuální orientace. Díky nádhernému theme song od Clannad "The Hooded Man", mystické atmosféře a nepopsatelné divácké přitažlivosti rozhodně nadprůměr mezi tvorbou o zbojnické legendě napínající tětivu a je škoda, že si na ni člověk může nostalgicky zavzpomínat už jen leda tak na Youtube (doporučuji The Swords of Wayland). ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Zbojník Robin Hood bol takou pre mňa ikonou hrdinom odmalička, tento seriál som doslova žral. Potom navnadený sme z kamarátmi vystrájali po lesoch a pokusy vyrobiť si luk, či kušu (William Tell) bol zložitou prioritou. A vždy som sa rád vrátil do tohto dobrodružného sveta, či už v tomto seriály alebo kino filmoch či už z Kevinom Costnerom alebo aj Russellom Crowe. /90%/ ()

Tomasso001 

všechny recenze uživatele

Za neskutečné zážitky, které jsem měl, když byl seriál u nás poprvé promítán a které ve mě zůstanou do konce života. Jsem zvědav jak budu soudit až ho teď shlédnu znovu:-) No shlénuto a tak musim přisat, že první 2 série jsou skvělé, ale ta třetí s Jasonem Connerym silně pokulhává jak atmosférou tak i přehrávanými hereckými výkony. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Hudební motiv 7*. Děj občas kulhá, hodně zachraňuje český dabing (Vašut, Moravec, Zahajský, Töpfer, Postránecký, Heřmánek, Adamovská, Knot). Moje usínací videa. V češtině šly tyto díly: Názvy dílů v uvedení ČST: 1. Robin a čaroděj I. 2. Robin a čaroděj II. 3. Čarodějnice z Elsdonu 4. Sedm chudých rytířů 5. Alan z údolí 6. Králův šašek 7. Waylandovy meče I. 8. Waylandovy meče II. 9. Pán lesů 10. Věštba 11. Největší nepřítel___ Poslední díl končí dost ZAJÍMAVĚ. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (13)

  • Ray Winstone při koncipování své role Willa Scarletta vycházel z fotbalového chuligána. (Zdroj: Robin of Sherwood - Making of) (PhillM.)
  • Natáčelo se v oblasti bristolských lesů, kde složení vegetace ještě odpovídá stavu 11. století. Na většině území Anglie byly totiž v 19. století vysázeny jedle. (Gwilwen)
  • V plánu byla i poslední 4. série, ale z důvodu finančních problémů se nenatočila. (Marpe)

Reklama

Reklama