Reklama

Reklama

Robin Hood

(seriál)
Velká Británie, (1984–1986), 22 h 8 min (Minutáž: 50–102 min)

Hudba:

Clannad

Hrají:

Michael Praed, Jason Connery, Mark Ryan, Clive Mantle, Robert Addie, Ray Winstone, Philip Jackson, Richard O'Brien, Phil Davis, Anthony Steel, Nick Brimble (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(22)

Obsahy(1)

Nebylo jich mnoho, ale strach dokázali nahnat dokonale. Vždy se z čista jasna objevili na tom nejnepravděpodobnějším místě a odvážně se stavěli na stranu chudých. Když bylo třeba, neváhali tasit meče a napnout tětivu. Málokdy minuli cíl. Jejich vůdcem byl sympatický Robin, kterého tajemná bytost rozkročená mezi dvěma světy, Herm, pověřila úkolem bránit zlu v jeho rejdech. V tehdejších dobách se o rytířství, gentlemanství a právu dalo mluvit jen stěží. Vždyť když i šlechta kradla a loupila kde jen mohla, jak to potom mělo vypadat mezi poddanými? Robin, jeho milá Marion, Will, Much , Malý John, tlouštík Tuck a saracenský bojovník Nasir se záhy proslavili a to se správci kraje kolem hvozdu Sherwood, siru Guyi z Gisburne, dvakrát nelíbilo. Proto se na Robina snaží všemi možnými prostředky nastražit léčku... (Siriuss)

(více)

Recenze (231)

Tomasso001 

všechny recenze uživatele

Za neskutečné zážitky, které jsem měl, když byl seriál u nás poprvé promítán a které ve mě zůstanou do konce života. Jsem zvědav jak budu soudit až ho teď shlédnu znovu:-) No shlénuto a tak musim přisat, že první 2 série jsou skvělé, ale ta třetí s Jasonem Connerym silně pokulhává jak atmosférou tak i přehrávanými hereckými výkony. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Náááádhera. Tenhle seriál strčí bez problému všechny filmy s Robinem Hoodem do kapsy. Špičkový casting, zdařilé exteriéry, působivá mytologie a k tomu éterická hudba skupiny Clannad. Tenhle seriál má své zvláštní kouzlo, které vás přinutí ho milovat. Poslední díl jsem skoro probrečel. Následná série, kdy Robina vystřídá Connery junior, je už jenom ubohý odvar. Nemluvě o nové předělávce (2006) této legendy, která je spíše výsměchem..... ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele

Tento seriál je typický príklad toho, ako neobjektívne len zo spomienok po rokoch hodnotíme niečo, čo sme v detstve milovali. Keď to išlo začiatkom deväťdesiatych rokov v TV, stal sa z toho takmer kult. Podobne ako na Winnetoua, hrávali sme sa aj na Robina Hooda. Dokonca, keď som o niečo neskôr videl Costnerov film, ten ani zďaleka neohrozil pozíciu najlepšie sfilmovaných osudov sherwoodskeho zbojníka, ktorá patrila práve tomuto seriálu. Keď som si však tento seriál pozrel znovu po zhruba 15 rokoch, nemohol som prísť na to, ako sa mi to mohlo páčiť viac ako film, dokonca, čo sa mi vôbec na tom páčilo. Fajn, postavy Robinovej družiny sú sympatické, hudba je príjemná, ale to je asi tak všetko. Príbehy sú veľmi nudné, správanie niektorých postáv je detinské a keď náhodou dôjde k stretu zbojníkov a šerifových "vojakov", tak si pripadám, ako na školskom divadelnom predstavení. Náš filmový vkus sa časom mení a vyvíja a mám veľké obavy, ako by dopadli ďalšie klasiky môjho detstva, keď by som si ich dnes pozrel znovu. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zrovna se dívám na Robina Hooda s Kevinem Costnerem a vzpomněla jsem si na svého dávného oblíbence ze Šervůdu, kterého hrál Majkl Praed a kterého jsem měla vylepeného na zdi...Díky tomu jsem si uvědomila, že to bylo podle mého naprosto nejlepší zpracování této britské legendy, jaké jsem kdy viděla...A taky nejvěrnější...Za mě 88% ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Kdekdo tady na tenhle seriál vzpomíná "se slzou v oku" jako na zážitek svého dětství, což beru, každý máme své "drobné úchylky", které je pak lepší v dospělosti nevidět, aby si člověk uchoval ten dětský úžas prvného shlédnutí. Já byla o něco starší, ale i tak si myslím, že seriál patří k těm lepším, které se inspirovali touto pověstí s jednou vyjímkou - hlavní představitel, jakkoli jako chlapec okouzlující, je podle mého na Robina příliš chlapec. Myslím si, že by to měl být spíš chlap (koneckonců, podle většiny literárních zpracování má už dost za sebou). Jinak jednotlivé díly první serie byli příjemně ucelené a, jak tady už také někdo předeslal, se současnými Xenami a Herkuly, toulajícími se po luzích a hájích našich televizních kanálů v součastnosti, jde o nadprůměrný seriál! ()

Galerie (28)

Zajímavosti (13)

  • Důvodem odchodu Michaela Praeda ze seriálu byla nabídka na hlavní roli v muzikálu o Třech mušketýrech na Broadwayi. Bohužel byl tento muzikál ukončen po pouhých devíti odehraných představeních. Ani tak Michael Praed svého odchodu ze seriálu nikdy nelitoval. (Muffino)
  • Skupina Clannad nikdy nekomponovala hudbu přímo pro seriál. Namísto toho jezdíval producent Paul Knight jednou ročně za skupinou do Dublinu, kde získal přibližně hodinovou nahrávku skvělé hudby a tu potom použil v seriálu. (Gwilwen)
  • Postava saracénského bojovníka se poprvé objevila v tomto seriálu. Od té doby stojí po boku Robina Hooda i ve většině dalších filmů. (Gwilwen)

Reklama

Reklama