Reklama

Reklama

Robin Hood

(seriál)
Velká Británie, (1984–1986), 22 h 8 min (Minutáž: 50–102 min)

Hudba:

Clannad

Hrají:

Michael Praed, Jason Connery, Mark Ryan, Clive Mantle, Robert Addie, Ray Winstone, Philip Jackson, Richard O'Brien, Phil Davis, Anthony Steel, Nick Brimble (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(22)

Obsahy(1)

Nebylo jich mnoho, ale strach dokázali nahnat dokonale. Vždy se z čista jasna objevili na tom nejnepravděpodobnějším místě a odvážně se stavěli na stranu chudých. Když bylo třeba, neváhali tasit meče a napnout tětivu. Málokdy minuli cíl. Jejich vůdcem byl sympatický Robin, kterého tajemná bytost rozkročená mezi dvěma světy, Herm, pověřila úkolem bránit zlu v jeho rejdech. V tehdejších dobách se o rytířství, gentlemanství a právu dalo mluvit jen stěží. Vždyť když i šlechta kradla a loupila kde jen mohla, jak to potom mělo vypadat mezi poddanými? Robin, jeho milá Marion, Will, Much , Malý John, tlouštík Tuck a saracenský bojovník Nasir se záhy proslavili a to se správci kraje kolem hvozdu Sherwood, siru Guyi z Gisburne, dvakrát nelíbilo. Proto se na Robina snaží všemi možnými prostředky nastražit léčku... (Siriuss)

(více)

Recenze (231)

plechulka 

všechny recenze uživatele

Kdekdo tady na tenhle seriál vzpomíná "se slzou v oku" jako na zážitek svého dětství, což beru, každý máme své "drobné úchylky", které je pak lepší v dospělosti nevidět, aby si člověk uchoval ten dětský úžas prvného shlédnutí. Já byla o něco starší, ale i tak si myslím, že seriál patří k těm lepším, které se inspirovali touto pověstí s jednou vyjímkou - hlavní představitel, jakkoli jako chlapec okouzlující, je podle mého na Robina příliš chlapec. Myslím si, že by to měl být spíš chlap (koneckonců, podle většiny literárních zpracování má už dost za sebou). Jinak jednotlivé díly první serie byli příjemně ucelené a, jak tady už také někdo předeslal, se současnými Xenami a Herkuly, toulajícími se po luzích a hájích našich televizních kanálů v součastnosti, jde o nadprůměrný seriál! ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ďalší seriál môjho detstva u ktorého ma sralo, že u nás uviedli len prvé série v ktorých na konci Robina picnú. Takže ďalšie diely s novým Robinom som musel pozerať na nejakej britskej TV a to ma už zďaleka tak nebavilo. Nezaujal ma nový predstaviteľ + som aj tak prd rozumel. Z pôvodnej série si už síce veľa toho nepamätám, ale rád som ju sledoval. 8/10. ()

Reklama

YURAyura 

všechny recenze uživatele

Ano, takto nejak si predstavuju dobre udelany serial. Neni to takove psycho jako Deti z kourove hory nebo ta uchylarna o te mimozemske forme strasici osmileteho chlapecka. Na druhe strane na ostrovniho Caryfuka to nema ;] Kdyz jsem to hltal poprve, tak jsem o nemel o Boormenovem Excaliburu ani poneti, ale jeho velky vliv na cely serial je vic nez jasny. Mozna i proto mne to tak sedelo. Nektere dily bych klidne klidne dal i tedka. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nejskvělejší, nejmýtičtější a ve mně osobně nejhlubší dojem zanechavší zpracování legendy o sherwoodském zbojníkovi. Viděl jsem to jednou, bylo mi asi osm, a nikdy jsem na to nezapomněl. Pryč s Xenou, pryč s Herkulem, pryč i s tím Černým Rytířem, dejte nám starého dobrého Robina. Nový seriál opravdu za moc nestál.... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Zbojník Robin Hood bol takou pre mňa ikonou hrdinom odmalička, tento seriál som doslova žral. Potom navnadený sme z kamarátmi vystrájali po lesoch a pokusy vyrobiť si luk, či kušu (William Tell) bol zložitou prioritou. A vždy som sa rád vrátil do tohto dobrodružného sveta, či už v tomto seriály alebo kino filmoch či už z Kevinom Costnerom alebo aj Russellom Crowe. /90%/ ()

Galerie (28)

Zajímavosti (13)

  • Natáčelo se v oblasti bristolských lesů, kde složení vegetace ještě odpovídá stavu 11. století. Na většině území Anglie byly totiž v 19. století vysázeny jedle. (Gwilwen)
  • Důvodem odchodu Michaela Praeda ze seriálu byla nabídka na hlavní roli v muzikálu o Třech mušketýrech na Broadwayi. Bohužel byl tento muzikál ukončen po pouhých devíti odehraných představeních. Ani tak Michael Praed svého odchodu ze seriálu nikdy nelitoval. (Muffino)

Reklama

Reklama